?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 828
  • 10 203
  •   5
Отговори
# 3 060
  • оттам, откъдето започва България
Пушех от 18-годишна почти по 20 цигари на ден, преди това рядко.
Един ден преди 5 години реших, че няма да пуша и дотам. Simple Smile
Въобще не съжалявам, че съм спряла цигарите, но мисля, че това всеки трябва сам да го реши и без натиск. Успех! Simple Smile

# 3 061
  • BG-DE
Бях спряла цигарите за 5 години, а пушех по около кутия на ден в продължение на близо 20 години, после ми възникна много стресова ситуация и първата ми реакция беше да си купя една кутия и да запаля и оттогава не съм правила отново опити да ги спирам.

# 3 062
  • София
Има ли тема, където се коментират последните наставления от Европейската комисия?

# 3 063
  • София
Абе от раз, не вярвам на такива приказки.  А дори и да е вярно, то при много малко хора работи това.

Вярно е, че даже е и по-добре, и по-бързо, намаляването им само гъделичка желанието. Имам поне 3+ такива примера, включително и себе си - от раз. Ако си достатъчно мотивиран и си го решил, става. Как ли? Е, един ден просто реших, че няма да си купя цигари. На втория - също. До седмица изобщо забравих, че съм пушила. Иначе практикувах 10+ години.
Аз имма точно обратните примери- като един близък пробва и с хапчета! спря ги за 6 месеца и после пак с утроени сили си запуши.

Е, то няма да дойде някаква сила, която да накара човек никога повече да не запали. Въпросният човек сам трябва да си наложи волята. В крайна сметка всичко зависи само от него.

На много хора не им харесва, че самите те (не) си налагат нещо. Повечето си мислят, че ей така отнякъде ще ги удари като гръм отвращението към цигарите и така цял живот. И тогава е по-лесно да се оправдават, че искали, ама не се получавало. А не се получава, просто защото няма воля.

# 3 064
Има ли тема, където се коментират последните наставления от Европейската комисия?

За какво става дума?

# 3 065
  • София
Уж ъпдейт на документацията и политиките, но се натъртва всички в ЕС да се запасим за 3 дни с първостепенни продукти от първа нужда. По испанските телевизии било по- подробно и конкретно, но не можах да намеря меродавни източници.

# 3 066
  • София
Попадна ми и на мен тези дни, ще следя. За какво ни подготвят?

# 3 067
  • София
Явно не се обсъжда отделно и е в темата за Украйна. Ще проверя.

# 3 068
Това е препоръка за в случай на бедствия, аварии или война. За Източна Европа не важи, тук бедствието си е постоянно и неотменно. Joy

# 3 069
Утре нали ще има BG Alert, да не е свързано с това?

# 3 070
Дами, има ли превозвач или някакъв човек, който сте ползвали за доставки от Италия?

# 3 071
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
,,,,
Не е свързано с Украйна конкретно, а било някаква стандартна кампания на ЕС, от ресора на Гражданска защита или както там е формулирано. Не го възприемайте като повод за тревога.

# 3 072
Преди малко отидох до супермаркета до работата ми и закупих 1 вода и едни крекери. Когато излязох видях, че са ми дали дубликат на касовия бон.
Платих с карта. Върнах се да си искам оригинала- не можело,  били им казали, когато се плаща с карта да взимат оригиналите, имали нова система. Бележка от пос терминал също не ми дадоха. Правят ли някакви шашми и каква е схемата и къде мога да сигнализирам- НАП, КЗП?

# 3 073
Дами, има ли превозвач или някакъв човек, който сте ползвали за доставки от Италия?
https://www.tuttopost.com/
Не съм го ползвала. В темата за Амазон се спомена вчера.

# 3 074
Оригиналът е за клиента + бележка от ПОС терминала.
Копието от ПОС-а за обекта.

Общи условия

Активация на акаунт