?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 464
  • 10 196
  •   4
Отговори
# 3 300
Преди седмици се заговорих с позната за Booking, която ми спомена, че е изгоряла с пари, защото платила цялата сума за престоя, но стаята ѝ не отговаряла на снимки и описание, и разбираемо, се преместила в друг без обяснение. И понеже ми предстоят няколко настанявания се зачудих ако човек попадне в такава ситуация, може ли изобщо да направи нещо? Booking в случая възможно ли е да вземе отношение?
Никога не е трябвало да плащам предварително. Избирам места, където се плаща на място или пък такива с безплатно сторниране.

# 3 301
Близо до вкъщи има малка полянка, без ограда, на която всеки ден изкарват три коня . Стоят вързани на магия, постоянно цвилят и няколко пъти се откъсват. Днес два се откъснаха и тръгнаха срещу мен и децата , направо си изкарах акъла.  Искам да подам жалба някъде без значение тая поляна тяхна ли е или не, това е безобразно. На 112 мога ли да подам сигнал?

# 3 302
  • Somewhere far away
Това да не е тигър, какво като е тръгнал коня срещу вас?
 Конете не са хищници  и не са агресивни животни по принцип.

# 3 303
Точно като обезумял тигър си бяха. Не е въпросът колко агресивен евентуално може да е, когато си с две малки деца и се уплашат. Това става редовно вече. Ако някой ми отговори конкретно на въпроса, благодаря, от други коментари няма нужда.

# 3 304
  • Somewhere far away
И да подадеш жалба, полицията нищо няма да направи.

# 3 305
  • Далечният изток
Откъде знаеш?!

# 3 306
  • Бургас
Може да се обадите на 112,да.

# 3 307
  • Sofia
Майка ми е звъняла на 112 за коне пред блока и бързо са реагирали.

# 3 308
Не можем да сравняваме коне с тигри, но те и хипопотамите са тревопасни, а сред най-опасните животни. Плюс това, ако кон изскочи пред кола на шосето, пак ще напълним черните статистики.

# 3 309
  • Somewhere far away
Е, не можем да сравняваме и коне с хипопотами . Grinning

# 3 310
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Обаждала съм се на 112 за свободно пуснати коне. Бяха се уплашили и тичаха безумно по улицата. Единия се опита да спре, подхлъзна се по асфалта и падна. Страшно си е.
По телефона реакцията им беше безумна, но изпратиха полиция да види какво става. За техен "късмет" се оказахме в едно и също кафе.
Няма да коментирам родната полиция. Sad
Не знам за кое населено място става дума, но можете да подадете сигнал. Те да си го проверяват, да дават предписания, да търсят отговорен...
Няма да е бързо, а може и изобщо нищо да не стане, но подайте. Писмен или по електронна поща, но да има следа.
След това можете да питате за резултата.
На всеки 10-20 дена. Wink

# 3 311
Добър ден на всички. Купих преди 2 седмици едно долнище анцунг за 16.00 лв. Черен на цвят с розов кант отстрани. Накиснах го в леген с топла вода с прах за ръчно пране за 1 час. Пусна толкова много черна боя. Дори оцвети и легена, и мивката. И при изприране с много хладка вода пак пускаше боя. Добре че веднага измих мивката с абразивен препарат. Такова чудо не бях виждала. Пускали са боя някои дрехи, но чак да оцветят легена и мивкта, но та чак да оцвети всичко и да не се измие с вода, не бях виждала.
Въпросът ми е дали има изпиране на това долнище от тази боя и да не пуска повече боя? Ако има как, моля, напишете ми тук. Или направо да го хвърля на боклука. Не смятам да го пера на ръка всеки път и после да чистя мивката.
Благодаря предварително за оказаната помощ на всички.

# 3 312
Чувала съм, че оцетът фиксира цветовете, но дали за всяка материя е подходящо и как се разрежда, не знам. В случая бих опитала, преди да хвърля анцуга.

# 3 313
Чувала съм, че оцетът фиксира цветовете, но дали за всяка материя е подходящо и как се разрежда, не знам. В случая бих опитала, преди да хвърля анцуга.
Ще опитам. Благодаря. С обикновен винен оцет ли да използвам?

# 3 314
Преди години турски тъмно зелен панталон пускаше много боя при първото ръчно изпиране. Накиснах го в леген със студена вода и ~200 мл винен оцет за около час и без да го плакна го изсуших. Намаля пускането на боя при пране, но ми оцветяваше краката, бельото и ризата около колана. Изглеждах като мухлясала. Изхвърлих го. Четох някъде, че такива текстилни бои са много вредни (токсични).

Общи условия

Активация на акаунт