?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 341
  • 10 179
  •   1
Отговори
# 3 585
  • София
Здравейте!
Препоръка за монтаж на външна входна врата за къща в София?
Харесала съм в Баухаус,но не предлагат монтаж и се чудя много.

# 3 586
Издирвам информация за български медиатор. (Може друга да е професията). Мъж. Канят го да участва  в обучения на фирми. Написал е няколко книги, (ако правилно ми е предала близка) за българи и техните изобретения и методи на работа. Издирвам името на мъжът, за да открия книгите му.

# 3 587
Добър ден. Може ли да се промени поръчката от обикновена на бръза на лична карта? В петък се пусна издаване на.лична карта обикновена поръчка. Беше изтекла ЛК, но в рамките на 1 месец подадох заявление за издаване на нова такава. В същия ден подписах един договор. Сега се яви, че има проблем.с договора заради изтеклата лична карта. Сега трябва.да се състави нов. Не може да се чака 1 месец.
Благодаря за помощта.
Може, да, отивате, доплащате и ще ви кажат кога ще е готова.

# 3 588
Планираме посещение на връх Шипка и Габрово. По това време на годината става ли за посещение или още е студено в Стара планина?

# 3 589
Планираме посещение на връх Шипка и Габрово. По това време на годината става ли за посещение или още е студено в Стара планина?
Ми то и зимата става за посещение... Студеното е субективно понятие, вие си знаете кога ви е студено.

# 3 590
Интересен отговор. Ако някой живее наблизо или е ходил често през различните месеци, ще се радвам да сподели. Благодаря!

# 3 591
В момента в Габрово е по-топло с два градуса, отколкото в Пловдив. В Четвъртък го дават 23°. Същият ден на Шипка ще бъде 20°. Не бих казала, че ще е толкова студено, но си вземете зимните якета и обувки.

# 3 592
Здравейте! Трябва ми мнение за тази преса за коса и реших да питам тук. Наистина ли е толкова добра и има ли значение дали ще избера с широки плочи или с тесни?

# 3 593
  • пустинята Гоби
Става за посещение връх Шипка по това време на годината, носете си връхни дрехи все пак, ако духа.

# 3 594
  • Бургас
Аз и съпругът ми сме подписали декларация на моята майка,че може да извежда децата ни извън границите на България. През лятото ни предстои пътуване в чужбина -аз,децата и майка ми. Трябва ли съпругът ми да подпише нова декларация,че мога да извеждам децата или може да ползваме тази,която вече сме подписали

# 3 595
  • Буркина Фасо
не може ли бабата да мине с децата,  а ти без тях?

# 3 596
Аз и съпругът ми сме подписали декларация на моята майка,че може да извежда децата ни извън границите на България. През лятото ни предстои пътуване в чужбина -аз,децата и майка ми. Трябва ли съпругът ми да подпише нова декларация,че мога да извеждам децата или може да ползваме тази,която вече сме подписали
При това положение бабата ще ги изведе.
Аз бих направила декларация, защото някой ден може да се наложи сама да изведеш децата. Сега с Шенген казват, че не била нужна, НО официалната информация гласи, че имат право да проверяват.

# 3 597
Години наред, дъщерите ми ходят по състезания с треньор или екип, от една шенгенска в друга шенгенска, нямало е случай , да не приготвим нарочна декларация.
Къде сте го чели, че не е нужна?

# 3 598
Последно лятото пътувах със сина ми, в шенген. Нищо не ми поискаха на митницата.
Имах копия на акта за раждане и декларация.

lina_bs, във вашият случай бабата да мине с децата.

# 3 599
Години наред, ама ние в Шенген сме от тази. Та от сега.
https://news.lex.bg/pregled-na-pechata/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4- … 0%B4%D0%B8%D1%82/

Общи условия

Активация на акаунт