?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 522
  • 10 183
  •   13
Отговори
# 3 690
Аз пък съм купила няква смахната боя на др. Йоткер, която е течна в пакетчета и се търка върху яйцето с ръкавици. Някой случайно да е пробвал такава боя да я разтваря във вода и да се боядисват яйцата по стандартния начин?
Аз, много хубаво и лесно се боядисват с такава боя и сега ще боядисвам с нея. Само че ползвам дебели гумени домакински ръкавици. Тези вътре, найлоновите, се късат. Номера е яйцата да са горещи и търкаляш в ръкавиците докато почне да лепне, тогава боята е останала по черупката, а по ръкавиците няма почти нищо.
Реже се връхчето на пипетата и ги потапяш в чаша с гореща вода (от варените яйца). Върху яйцето се капят 4-5 капки и почваш да го търкаляш в ръцете, докато боята го покрие цялото и докато започне да лепне, както писах по горе.

# 3 691
Благодаря за съветите, ама голяма занимавка ми се струва това с мацането с ръце, ще пробвам може би както кукумицинка предложи.

# 3 692
  • Буркина Фасо
с такава боя минавам несполучливите яйца боядисани със стандартната разтворима боя.  получават се нашарени яйца

# 3 693
Днес има ли зелена зона?

# 3 694
  • Другата България
Днес има ли зелена зона?
Къде? Blush

# 3 695
# 3 696
Аз за първи път от няколко години насам нямам нито едно пукнато яйце, чак не мога да повярвам. От белите с тънките черупки са. „Сварих“ ги на решетката на еърфрайъра (моят е тип фурничка) – на 150 градуса за 15 минути.
В интерес на истината и миналата година така ги правих, но имаше тук-там пукнато яйце. Тази година няма. Simple Smile

# 3 697
  • Другата България
Помислих да не си в родния град. Blush
Че в него няма.

# 3 698
  • София
Няма :

# 3 699
Сварих точно 10 яйца и не пукнах нито едно, за първа година. След което изпуснах едното в синята боя - то падна като снаряд, счупи се и опръска стените, мен и детето. Чистих и търках като робинята Изаура поне час. Както и да е, боядисахме останалите и после малката счупи още едно яйце. Познайте дали останаха някакви сини яйца изобщо. Пълен Великденски хаос!

# 3 700
Аз пък съм купила няква смахната боя на др. Йоткер, която е течна в пакетчета и се търка върху яйцето с ръкавици. Някой случайно да е пробвал такава боя да я разтваря във вода и да се боядисват яйцата по стандартния начин?

Много бързо и лесно ги боядисах с тази боя. Нищо изцапано нямам, не са ти нужни отделни съдове, само чаша с топла вода, да накиснеш пакетчетата докато станат течни боите. После си капваш на ръкавицата и овалваш яйцето в ръка.
4 ми се спукаха от 20, бях извадила от предната вечер яйцата от хладилника, но явно белите са по-капризни.

# 3 701
  • пустинята Гоби
Чудна снимка са турили от градска мобилност за да съобщят, че няма зона.

По принцип на официалните празници зоните не важат.

# 3 702
  • до най-прекрасния мъж
Аз ги сварих на 132°С за 15 Мин във фрайера. Нямам жертви, но и аз правя 10-тина, колкото да се радва детето.
Снощи в една ФБ група коментираха, че недосварени, но вече боядисани яйца, се оправят във фурната. Пускат се на 130°С за 5-6-7 Мин, зависи колко са недосварени.

# 3 703

Мисля, че твоят пост е по-безсмислен и от моя.

# 3 704
Кло, благодаря за отговора, но аз си преместих въпроса в кулинарната и малко отговорът ти увисва, съжалявам.
Иначе, аз не съм правила, с комплект, аз правя ориз с гъби, пресен лук и джоджен като гарнитура към агнешкото, въпроса е, че сега има всичко и се чудя какво да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт