?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 334 136
  • 8 533
  •   1
Отговори
# 8 475
След болница личния лекар дава направление за комисия. От болницата дават болничен за болничният престой.

И аз имам такъв спомен. След едно лежане в болница заради сина ми, исках да остана още няколко дена вкъщи защото имаше изписан АБ опашка, а и да не го пускам на градина веднага, и ЛЛ ми подготви документи за ЛКК която издаде болничния за след болницата.

# 8 476
Ама законово как ще го оформят в школата? Защото бих искала да карам с инструктор но да не минавам отново листовки макар че ще ги изкарам но питам в кои случай се поръчва опресняване на шофьорски умения?
Законово, след като вече имаш книжка, ти си караш, а инструктора просто се вози като пътник. Отговорността си е 100% твоя като шофьор. Иначе нужда от друг документ, освен касова бележка за таксата, няма.

Виж ако опреснителните курсове са принудително наложени, поради изчерпване на точките в талона, тогава ще ти трябва сертификат, че си ги минала.

# 8 477
  • Козлодуй
Благодаря на всички за отговорите за опреснителния курс Simple Smile Сега съм уверена, че ще се  справя Simple Smile

# 8 478
Уреда за сушене на плодове дали му се мият пластмасовите тави в съдомиялната?

# 8 479
  • София
Да. Ние суши само месо в такъв и мием тавите в съдомиялната.

# 8 480
  • Буркина Фасо
може, но няма смисъл според мен.
с една гъба и препарат за минутка са готови.

# 8 481
Е, то по тази логика всяка отделна съдинка се мие точно за минута и СМ се обезсмисля. Въпросът е дали са подходящи за СМ, а вече при дадени обстоятелства човек може да измие и нещо на ръка. То не е само до миенето и минутата - после слагай на сушилник, пък подсушавай с кърпа преди прибиране...и минутките станаха повече, а и сушилникът заема място. Аз съм го извадила от експлоатация въобще.
Синът ми ползва такава сушилня от Лидл, мие тавите в СМ. Сега, ако има разлики между различни производители, вид пластмаса и модели, може някои да са неподходящи и е добре да се види упътването, обикновено пише.

# 8 482
При подмяна на тръбите в шахтата се счупи пластмасовата пломба на водомера. Утре ще звъня на Софийска вода да идват да пломбират, но някой има ли опит - има ли глоби при такава ситуация? Водомерът е на топлата вода, не е дистанционен, обикновен е.

# 8 483
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Използвай случая с подмяната на тръбите и смени и водомера с дистанционен.
Мислех, че от този сезон са задължителни

# 8 484
Не знам в София как е, но при нас водомерите за топла вода се поддържат от топлинния счетоводител. Те слагат пломби, а не ВиК дружеството.

# 8 485
  • София
Когато беше малко, кучето изяде пломите на два водомера (топла и студена вода). Обадих се в Софийска вода и при разговора с операторката разбрах, че не е първи такъв случай. Не ни глобиха, но се наложи да сменим водомерите, защото били стари.
Не се съгласявайте Софийска вода да ви сменя водомер за топла вода. Дистанционен, потвърдено и от топлинния счетоводител, че ще приемат марката, значително по-скъп и в крайна сметка го проверяват физически.

# 8 486
Да стават задължителни водомерите за топлата вода от догодина да са дистанционни. Миналата седмица сменяхме целия вход -133 лв на електронен водомер, уж с някаква отстъпка. 80 лв за студена вода с опция да стават електронни, което така и не го разбрах. Дали после ще се доплаща нещо и каква е разликата между двата.

# 8 487

Мият се, но от високата температура пластмасата се амортизира по-бързо.

# 8 488
  • На брега на реката
То, че се мият, мият се, но се надраскват и пак изилзат мокри, дори и от тази със Зеолита, въпреки това, ползвам миялната, че ми е по-лесно.

# 8 489
Някой ще ми каже ли от къде да си направя cv, което е безплатно, защото вече пробвам в 3 сайта и като тръгна да тегля иска да заплатя някаква такса..

Общи условия

Активация на акаунт