?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 337 005
  • 8 625
  •   15
Отговори
# 8 460
След изписване след операция на дете има ли право ЛЛ да ми откаже няколко дни болничен?  Нямах време да го изговоря предварително с него,  понеже се надявах да не се налага да  ползвам,  но съм сгрешила. Трябва да съм на работа в сряда и пак в сряда трябва да ходя да се моля за болничния,  който не съм сигурна дали ще ми даде.
Нали си придружител на детето в болницата? До 30 дни ще ти дадат от там след изписването. Тук ЛЛ няма как.

# 8 461
В болницата придружител беше мой роднина, защото нямаше как да отсъствам от работа. След изписването обаче няма кой и трябва аз да съм у дома. От болницата казаха,  че личния лекар ще ми даде за гледане на дете. Не съм разбрала ли?

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 07:25 от Валери@

# 8 462
Извинявай, не знаех, че не си била ти придружител. Няма проблем. Реших, че имаш от болницата за придружител, тогава не може да ти го продължи ЛЛ от следващия ден, след изписването. В твоята ситуация няма проблем.

# 8 463
Вчера и онзи ден около 20 пъти телефона ми премигва, издава еднократен звук и се появява това - бял екран и пише "Получен е нов маркер" с някакви цифри. Излизам и пак се появява, така около 30 пъти. Притесних се да не би някой да ми следи телефона, локация, отидох в Йетел (към тях съм), казаха, че не е от тяхната мрежа и дори не са виждали такова нещо. Някой знае ли какво е това, имал ли е такова "съобщение" на телефона? Малко ми е притеснено.

# 8 464
Вчера и онзи ден около 20 пъти телефона ми премигва, издава еднократен звук и се появява това - бял екран и пише "Получен е нов маркер" с някакви цифри. Излизам и пак се появява, така около 30 пъти. Притесних се да не би някой да ми следи телефона, локация, отидох в Йетел (към тях съм), казаха, че не е от тяхната мрежа и дори не са виждали такова нещо. Някой знае ли какво е това, имал ли е такова "съобщение" на телефона? Малко ми е притеснено.
Провери дали NFC не е включено и го изключи.

# 8 465
# 8 466
Защо в Практикер например,  не позволяват да се влиза с големи празни чанти за пазаруване от тях?

Мярка срещу кражба, да не напълниш торбите с крадени вещи ли е ?

# 8 467
  • Козлодуй
В кои случай можеш да поискаш опресняване на шофьорските умения? Simple Smile

# 8 468
В кои случай можеш да поискаш опресняване на шофьорските умения? Simple Smile
В случай, че имаш пари за харчене Laughing

# 8 469
  • Козлодуй
Ама законово как ще го оформят в школата? Защото бих искала да карам с инструктор но да не минавам отново листовки макар че ще ги изкарам но питам в кои случай се поръчва опресняване на шофьорски умения?

# 8 470
Просто отиваш, казваш, че имаш книжка, но не си уверена и искаш да си платиш за часове. Ти им даваш пари, какъв закон ти е нужен? Нито листовки ще решаваш, нито на изпит ще ходиш, само кормуване ще има.

# 8 471
Плащаш си 10-20 часа кормуване.

# 8 472
  • София
Води се опреснителен курс.

# 8 473
  • Варна
Аз изкарах преди около две години опреснителен шофьорски курс. Имам книжка от 15 и повече години, но никога не съм шофирала. И ми потрябва да шофирам. Плащах си час за час, докато се почуствам уверена.

# 8 474
  • Пловдив
След болница личния лекар дава направление за комисия. От болницата дават болничен за болничният престой.

Общи условия

Активация на акаунт