?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 339 058
  • 8 668
  •   8
Отговори
# 8 625
  • Пловдив
Елора, ако веднага сложиш черна тениска, Рексоната ще остави бяла следа, при обличане.

# 8 626
На мен пък тези кристали са ми много неудобни. Първо че трябва да се мокрят, после много да търкаш, после да чакаш да ти изсъхне мокрото под мишниците. Нямам толкоз нерви сутрин.

Винаги съм ги ползвала след душ, когато кожата си е влажна. Дори не ми е хрумвало да ги ползвам по друг начин.

# 8 627
Нищо не чакам да съхне, то не трябва да си мокър, а просто да е влажна кожата, пръскам после ароматизиран дезодорант и готово.

# 8 628
  • Буркина Фасо
кви са тия тениски, които поемат само човешка миризма и се "отвращават" от другите миризми ?
проблема е или в тениската, или в излъчващия миризмата.  залагам на второто Grinning

# 8 629
  • Пловдив
Ами не е от второто защото, както казах с една блуза от стегната рипсена материя ми се случи. От четирикрилен гардероб, с друга дреха такова нещо не ми се е случвало.

# 8 630
То и аз нямам драма с всички блузи.

Ох, то ако трябва да търкам... сложна работа. И аз сутрин бързам.
Наскоро ми казаха, че може мишниците със сода да се търкат сутрин и после нямало миризма. Една позната така вика и нямала никакъв проблем.

Благодаря Десислава, имам и черни тениски. Ще имам предвид.

Ами сложих днес препарат за пералнята, пуснах я на дълга програма и висок градус. Жената в магазина рече, че може и да е от пералнята.  И ми даде препарат за тъкани на beckmann. Или при праха каза или в барабан при дрехите. То иначе пише на мястото на омекотителя.
Но ще мина май всички дрехи с тоя препарат. Утре ще пусна няколко дрешки и две проблемни блузи и ще видя как ще се отрази.

# 8 631
  • При елфите ...
Как да почистя петна от мухъл от бяла памучна материя (плат, не трико)...Thinking Споделете личен опит...

# 8 632
Търкането е 5-10 секунди, Елора. Всеки бърза сутрин. Simple Smile

# 8 633
  • Пловдив
Елора, аз продължавам да твърдя, че е от материята.
Пералнята я почиствам редовно, по едно време използвах дезинфектант към прането. Пералнята реално не ми мирише.

Петно от мухъл може да пробвате с тест за чинии. Точно мухъл не съм третирала, но при всякакви други петна и кръв е помагал.

# 8 634
Да, сигурно и това си оказва влияние, материята.
Все пак ще видим дали ще премахна.
Специално към някои съм привързана и не ми се мятат в боклука.
Но има някои уж са памучни и има този проблем.
Може сборно да е. Материя, от мен самата, неправилно пране, неподържана пералня, малко прах, ниски градуси.
Коригираме и ще видим.

Дева, ок, аз си представих яко търкане Joy

# 8 635
О, не. Simple Smile Бързо става.
Повечко прах слагай, не гледай дозировката.

# 8 636
Да, сигурно и това си оказва влияние, материята.
Все пак ще видим дали ще премахна.
Специално към някои съм привързана и не ми се мятат в боклука.
Но има някои уж са памучни и има този проблем.
Може сборно да е. Материя, от мен самата, неправилно пране, неподържана пералня, малко прах, ниски градуси.
Коригираме и ще видим.

Дева, ок, аз си представих яко търкане Joy

Почисти първо пералнята - при пране с течни препарати по маркучите остават налепи, които после вмирисват прането, някои материи повече. Смени течните препарати с прах и ако след всичко това дрехата пак мирише - на боклука.

# 8 637
  • Далечният изток
Щом го има при различни материи, не е от дрехите. Не ми се струва и от пералнята да е, освен ако не е някоя много стара и съвсем да не изпира.
Пробвай все пак на по-висока температура.
От близо 30 години, от както ги има на пазара, различни перални съм имала през годините, пера само с течен препарат и никога не съм имала проблем с вмирисване на прането, разни налепи, проблеми с маркучи и подобни.

# 8 638
  • София
Аз също пера с течни препарати от много години и никога от по-скъпите.
Не разбирам тази мантра дето се вее из интернет последните години как били по-лоши от прах.

# 8 639
Не са по-лоши, но правят отлагания по маркучите и тръбите и трябва периодично да се редуват за да се прочистят. От ВиК майстор също знам, че и балсамите други препарати от този тип(омекотители, веро) също отлагат.

Общи условия

Активация на акаунт