?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 339 164
  • 8 669
  •   5
Отговори
# 8 655
То и аз нямам драма с всички блузи.

Ох, то ако трябва да търкам... сложна работа. И аз сутрин бързам.
Наскоро ми казаха, че може мишниците със сода да се търкат сутрин и после нямало миризма. Една позната така вика и нямала никакъв проблем.

Благодаря Десислава, имам и черни тениски. Ще имам предвид.

Ами сложих днес препарат за пералнята, пуснах я на дълга програма и висок градус. Жената в магазина рече, че може и да е от пералнята.  И ми даде препарат за тъкани на beckmann. Или при праха каза или в барабан при дрехите. То иначе пише на мястото на омекотителя.
Но ще мина май всички дрехи с тоя препарат. Утре ще пусна няколко дрешки и две проблемни блузи и ще видя как ще се отрази.
Извинявам се, че пак повдигам темата за пране. Елора, какъв е този препарат за тъкани Beckman? Благодаря предварително за отгонопа.
Ммм някои написаха, че слагате прах директно върху дрехите в барабана. Така няма ли да направи петна по дрехите и да не се разгвори напълно?

# 8 656
И по принцип не пращайте гуми по еконт. Само лично предаване.
Защо не? Аз така си купих първите зимни гуми.

Защото много хора не си взимат пратките и продавачът плаща като поп. За тежки неща като гуми излиза доста солено.

# 8 657
Първо препарат слагаш в барабана, за да може като почне пълни водата, веднага да направи контакт. Аз най-напред приготвям купчината дрехи, за да преценя какво количество препарат ми трябва, после го сипвам на дъното на барабана и чак тогава пъхам дрехите. Казвам аз, защото МН пуска пералня със значително повече препарат, отколкото аз бих сложила.

# 8 658
Явно аз съм най-големият мързел на форума, защото пера с капсули. Мятам една в барабана, пъхам дрехите, пускам и повече не го мисля. Що да си усложнявам живота излишно?

# 8 659
Явно аз съм най-големият мързел на форума, защото пера с капсули. Мятам една в барабана, пъхам дрехите, пускам и повече не го мисля. Що да си усложнявам живота излишно?
И аз обичам да съм мързелива, но при ниски градуси не ми се разтварят капсулите Simple Smile

# 8 660
  • оттам, откъдето започва България
Препаратът (прах за пране) прави контакт с водата ПЪРВО в чекмеджето.
При течния това се случва в барабана.
Капсули не коментирам, бих ги ползвала само ако няма друга алтернатива да си изпера прането.

# 8 661
Не ползваме капсули, защото поради някои детайли с теглото и гардероба ни се налага да пускаме доста малки зареждания. С капсули излиза скъпо.

# 8 662

Извинявам се, че пак повдигам темата за пране. Елора, какъв е този препарат за тъкани Beckman? Благодаря предварително за отгонопа.
Ммм някои написаха, че слагате прах директно върху дрехите в барабана. Така няма ли да направи петна по дрехите и да не се разгвори напълно?

https://omekotitel.bg/dr-beckmann-odour-remover-za-premahvane-na … rizmi-500-ml.html

Купих го от магазин clean в моя квартал. Питах жената и това ми даде.
Днес пуснах 2 перални сутринта.
Тя каза, че може при праха да са сложи, може в барабана, но като чета се слага на мястото на омекотителя.
Та после ги пуснах на 15 минутна кратка с омекотител.
Миришат уникално чисто и свежо.
Изпрах и една силно проблемна блуза. Нека да изсъхне, да я сложа и ще видим дали наистина е свършил работа препарата. Но все пак и пералнята почистих хубавичко. Големи боклуци имаше вътре като се въртеше на празни обороти.

# 8 663
И аз обичам да съм мързелива, но при ниски градуси не ми се разтварят капсулите Simple Smile

Пера всичко на 40 градуса (с изключение на кърпи и чаршафи, които пера на 60) на програма от час и половина. Капсулите се разтварят напълно без проблем.

ПП Нарциса, колко скъпо ти излиза прането, да не переш по сто пъти на ден? В сравнение с другите разходи този дори не го броя. Simple Smile
Скъпо излиза за хората с малки деца, които перат по много и със скъпи препарати. И пак не е от най-съществените им разходи.

# 8 664
Елора, 15-минутна програма? Open Mouth
На моите програми плакненето е към 1 час.

# 8 665
А на някой прави ли му впечатление, че Савекс е почти на цената на Ариел малките опаковки? Една торба Ариел е към 10 лева, една торба Савекс е към 9 лева.

# 8 666
15 минутна програма е само мокрене. Не бих прахосвала прах и омекотител за такава.

# 8 667
Не съм Елора, ама аз я разбрах в смисъл, че накрая след изпирането на дрехите просто ги е пуснала на тази програма само с омекотител.

# 8 668
Дано да е така. Simple Smile

# 8 669
Елора, 15-минутна програма? Open Mouth
На моите програми плакненето е към 1 час.

Кубратова ме е разбрала.
Как 15 минути бре хора, нали уточнихме тия работи вече Grinning
Не знам колко време плакнат  различните програми, не и засичам време, пускам там по-дълга и пералнята да си върши работата.
15 минутна е за малко дрешки и не много мръсни. Рядко я ползвам. На нея и градус не можеш да настроиш, 30 градуса и толкова.
Случвало се е да ме опръска кола в дъжда и мятам якето на тази програма. То е чисто, аз си ги пера редовно якетата.
Понякога в панталоните ми е оставяла някоя носна кърпичка и после полепнали салфетки на всички дрехи - блузи, панталони. Изтръсквам, но не се махат всички. Тогава пускам 15 минутната. Ако още има, още веднъж я пускам.

Общи условия

Активация на акаунт