?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 341 136
  • 8 721
  •   3
Отговори
# 8 700
Предполагам, че няма да е невъзможно да го отчоплиш от стъклото.
Пробвах с нокът и олио, не става. Май ще се наложи да свикна с точката пред очите.

Отиди в оптика и ги питай дали не могат да отстранят.
Ако не, си смени очилата. Здравето е по-важно. Сама на опитвай, ще надраскаш стъклото и пак ще окаже влияние на очите.

# 8 701
  • Димитровград
Лепилото от стъклото внимателно с една клечка за зъби, дървена.

# 8 702
Ключовото е, че не е стъкло, а поликарбонат.
Ако не е повредено покритието/та му, в оптика ще се опитат да махнат капчицата най-професионално.

# 8 703
Може и стъкло да е, брат ми прави само такива очила.

# 8 704
  • София
Някой ползвал ли е услуга Разчистване на апартамент? Чета тук, уж имат цени, но после пишат Няма твърда цена.

# 8 705
  • Пловдив
Повечето такива фирми образуват цена, след оглед.

# 8 706
  • София
Ацетон разтваря моментно лепило. Така съм го махала от зъбите си. Не питайте защо беше там 🤣🤣🤣

# 8 707
  • София
Ацетон разтваря моментно лепило. Така съм го махала от зъбите си. Не питайте защо беше там 🤣🤣🤣
😂😂😂 Биеш ме. Ще пробвам, ако не, ще сменям стъклото. Като се правя на домашен майстор, ще си плащам.

# 8 708
Ще върна към темата за почистване на перални. Бих посъветвала също тази жена, че как да премахне лоша миризма от пералнята. След като почисти пералнята добре с почистващ препарат за пералня-имаше в DM много добър препарат за почистване на пералня (не си спомням името му), но този препарат ме спаси от лошата миризма; подсушавайте маншона на пералнята, изваждайте чекмеджето и го подсушавайте и гнездото му. Тегаво е и отнема 15-20 минути и да се изперат на ръка двете микробърни кърпи, но ще се струва усилието. Няма.да се образуват мухъл и отлагания. И всеки месец пускайте на най-дългата програма на 60 градуса със сода за хляб или съм.чела с прах за.бяло.пране. И.също така пускайте ресовно дрехи, чаршафи на 60 градуса. Може от недобре изпрани дрехи се вмирисва пералнята с течение на времето.
Какво разбирате под високи градуси? Да нямате предвид на 90 градуса? Лично аз не бих пуснала пералнята на най-високите градуси и да унищожа пералнята си. Пускала.съм.няколко.пъти на такива градуси и цялата пералня гореше и не можех да я пипна.

# 8 709
Внимателно с ацетона да не увреди покритията на стъклото. По-добре първо в оптика отиди или поне ги попитай дали може да се чистят стъклата с ацетон.

# 8 710
Щом има програма за пране на дрехи на 90 градуса, значи може да работи на толкова пералнята. Нормално да не може да се пипне при такава температура, но не би трябвало и да се налага. Вкъщи за дезинфекция пускаме предимно на 60 градуса просто защото програмата е по-кратка, но понякога като ни дойде музата, пускаме и на 90. На някои перални пък самопочистващата програма е само 90.

# 8 711
На моята самопочистващата програма е на 60 градуса. След всеки 40 пранета дава знак, че трябва да се пусне.
В упътването изрично предупреждават да не се слагат препарати за почистване, само с вода. Явно целта е да се разтворят натрупаните остатъци от перилните препарати, защото въпреки че е само с вода, прави доста пяна.
Чекмеджето също почиствам редовно, оставям го открехнато, вратичката – също. Пералнята ми винаги е била в сухо помещение. Не знам доколко има значение, но досега никога не съм имала проблеми с неприятна миризма.

# 8 712
  • София
Спрете с тия соди за хляб, оцети, белини и каквото още ви мине през главите.
По-добре перете само с прах за пране, без течни и капсули, без омекотители, вместо да слагате всякакви "бози" в тия перални.

# 8 713
Ами аз пък не искам да пера с прах за пране. Simple Smile
Винаги съм ползвала течен препарат, а от няколко години – главно капсули.
Предишната ми пералня ползвах 18 години, като я смених, защото ми омръзна и исках нова, по-съвременна. Дадох я на майка ми, която я въртя още 5-6 години, докато не заплака за нови лагери и я пенсионираха. За всичките тези години пералнята е прала само с течен препарат. И нито миризми, нито отлагания, нито нищо.
С което не искам да кажа, че при други перални ги няма тези проблеми. Просто всичко е индивидуално и не може да се обобщава така на едро. Всеки на базата на проба-грешка си е намерил действащата формула за себе си, което обаче не я прави универсална.

# 8 714
  • Glasgow
🤣🤣🤣да, аз съм давала инструктаж на познат посредством фейстайм като беше командировка в нает апартамент за месец, иначе е авиоинженер, но за пералня му трябваха съвети 🤣

Общи условия

Активация на акаунт