?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 463 819
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 11 310
Какъв нездрав интерес към чуждата паница!
И аз съм сигурно в сивия сектор - ще обменям кеш януари-февруари. Касата на детето. Касата на блока. И трета каса.

Всеки си знае. Предлагам и вие основно да се погрижите за вашия си кеш или вашите си б.сметки.

# 11 311
Въпросът  е, че се виеха опашки пред банкоматите за да внасят левове, а  се оказва, че курсът в момента е по-неизгоден.

# 11 312
Да се вият. Оставете хората. Така са си решили. Вас ли да питат.

Може да са търговци и да им трябва евро за обекта. Може да са неинформирани. Всичко може.

Внасянето в левова сметка не е неизгодно. Превалутира се на 1.1.по 1.95583. Не сега.

# 11 313
  • Somewhere far away
Въпросът  е, че се виеха опашки пред банкоматите за да внасят левове, а  се оказва, че курсът в момента е по-неизгоден.
Какъв курс ? няма такова нещо- внасяш в лева и в сметката е пак в лева. няма курсове.

# 11 314
Имаше ли информация, че курсът сега е по-неизгоден?

# 11 315
  • Далечният изток
Да внасяш левове по сметката си и да обменяш евро са две различни неща.

# 11 316
  • София
И аз съм сигурно в сивия сектор - ще обменям кеш януари-февруари. Касата на детето. Касата на блока. И трета каса.

Всеки си знае. Предлагам и вие основно да се погрижите за вашия си кеш или вашите си б.сметки.
В чейндж бюро ли ще обменяш?
Понеже оттам тръгна разговора.

Внасянето в левова сметка не е неизгодно. Превалутира се на 1.1.по 1.95583. Не сега.
А в това няма никаква логика.

# 11 317
Имаше ли информация, че курсът сега е по-неизгоден?

Да. Но се отнася само за чейндж бюрата.

# 11 318
И според мен не би трябвало да има разлика, но тази статия ме озадачи:

Не разбирам защо хората бързат да обменят или внасят левове. Курсът в момента е по-неизгоден от фиксирания, който ще бъде задължителен“, коментира Караиванов.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/705243-opashki-pred-bankite-hor

# 11 319
И чейндж бюрата са  длъжни да изискват декларация за произход по ЗМИП ...както е и в банките.

И според мен не би трябвало да има разлика, но тази статия ме озадачи:

Не разбирам защо хората бързат да обменят или внасят левове. Курсът в момента е по-неизгоден от фиксирания, който ще бъде задължителен“, коментира Караиванов.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/705243-opashki-pred-bankite-hor

Не е ок да се информираш от мисирки и статии.
Има стр.на БНБ, има др. офиц.и надеждни източници.
Статиите не са сред тях.
Това изречение визира обмяната, не внасянето. Курсът сега е друг.

# 11 320
Скрит текст:

В чейндж бюро ли ще обменяш?
Понеже оттам тръгна разговора.

А в това няма никаква логика.

Напротив, това е най-логично, ако няма какво да криеш.

# 11 321
Е,  ама има такса при тегленето после. Аз имам такса и при внасяне на банкомат, др.банки нямат.
А при обмен на гише в банка след 1.1..няма никакви такси.

Аз не бих обменяла по този начин също...чрез вкарване по сметка.

# 11 322
  • Пловдив
Аз съм писала, че на постерминал е двойната транзакция.

Също не обмених, чрез вкарване на сметка, после за да тегля има такса.
Ще видим дали до банка ще ходим, имаме познати търговци, които може да ни свършат работа и другото ще "изчистим" в ежедневен пазар. Днес почти разкарах монетите /най-вече жълтъците/

# 11 323
  • Пловдив
Въпросът  е, че се виеха опашки пред банкоматите за да внасят левове, а  се оказва, че курсът в момента е по-неизгоден.
Това е нонсенс и голяма глупост. Ние сега внасяме левове през депозитарните банкомати, а после банките на 31.12/01.01 автоматично ще ни ги обърнат в евро по официалния курс. Как ТОЧНО официалния курс е неизгоден!?!?!?!?

Аз внесох по сметка всички свободни пари вкъщи, например спестяванията на децата.

# 11 324
Знам, че е спам, и предварително се извинявам! Но...четейки тук, и фб, и пресата...наистина е трудно за възприемане, колко свободни парични средства има българина- били те сиви или не, такова нещо няма много отдавна на "запад".

Общи условия

Активация на акаунт