Да се оплачем... 2025

• 1 621 552
  • 26 675
  •   20
Отговори
# 15 930
Да се натокаш и да се надуваш:))

Веси, много съжалявам че имате такива проблеми, говорете много, той сам трябва да осъзнае, че това с тревата не е ок в дългосрочен план, извади статии какво причинява постоянната употреба. С хубаво трябва. Това че е опитал не е фатално, за съжаление за младите е сякаш нормално. Но много рядко остават само с това. Имам познати възрастни, които пафкат, ами имат си зависимост, изнервят се ако нямат, отпускало ги, успокоявало ги, значи ако няма какво ще са все неспокойни и нервни ли?!

Славена и Гита стискам ви палци.

Имах гадна нощ, лошо ми е, гърлото още ме боли.

# 15 931
Веси, бих предложила да намериш достоверна информация за вредата на неговата възраст и да му я предоставиш, за да се информира. Покажи загриженост за здравето, направи го деликатно.

Абаджиева, аз съм пробвала два пъти. И двата пъти толкова ми падна кръвното, че имах чувството че умирам.

Палци за Славена и Гита.

# 15 932
  • Варна
Веси, пушила ли си трева?

Два или три пъти преди много години. Не е ок за мен също.Затова вдигнах панаири, мъжа ми го разтресе за парцала хубавичко..
 Сестра ми живее в САЩ , Бостън, тревата е разрешена. На други българи техни познати и двете им деца пушат - на 17 и 20 години / отдавна пушат трева , от малки/ . Пушат си трева с баща си даже, тримцата . Сега едната е студентка, тя не пуши с тях вече, а по отделно. ScreamLaughing
Майката не пушела.
Аз това не го разбирам, явно не съм толкова съвеременна майка.

# 15 933
  • Ланкър, планините Овнерог
„Ще се излежавам/мързелувам като пуйка“

За мен тревата и алкохола са в една графа. Наркотиците са в друга. Мразя алкохола във всякаквите му %, не пия и сайдер даже, че ме хваща. Но не знам защо е прието да се пие, а тревата е зло. Еднакво подло е, ако ти хареса и нямаш акъл и воля да спреш.

Вейповете са отделна гняс.

# 15 934
  • ново
Канабиса за медицински цели под лекарски контрол е едно, вейп с неясно съдържание съвсем друго! Имам мнение, но ще си замълча. Проявите на младежите са сигнал, че преживяват нещо според мен. Не бих се карала или налагала забрани, по-скоро бих говорила приятелски, и не само за това.
Славена, моля се за вас❤
Гита, да минава и да се похвалиш, че се чувстваш много добре!
Оплаквам се, че кучето на съседите ми е направило беля в градината, но е животинка, ще му простя 😊

# 15 935
Опитах да сложа в скрит текст но не знам стана ли през тела. Понеже на всяка от нас може да и дойде на главата и да трябва да водим подобни разговори.

Скрит текст:
Редовното пушене на марихуана при 17-годишен носи сериозни рискове, особено за развиващия се мозък. Някои от основните вреди и рискове включват:

🧠 Ефекти върху мозъка и развитието
   •   Забавя когнитивното развитие – памет, внимание, концентрация и способност за учене могат да се влошат.
   •   Повишен риск от по-нисък коефициент на интелигентност (IQ) – особено при продължителна употреба от ранна възраст.
   •   Нарушено развитие на префронталния кортекс, който отговаря за планиране, самоконтрол и взимане на решения (развива се до около 25-годишна възраст).

🧘♂ Психично здраве
   •   Повишен риск от тревожни разстройства и депресия
   •   Може да отключи психоза, параноя или дори шизофрения, особено при генетична предразположеност
   •   Зависимост и абстиненция – около 1 на 6 започнали в тийнейджърска възраст развиват зависимост

📉 Учебни и социални последствия
   •   Понижена мотивация – често описвано като “амотивационен синдром”
   •   Спад в успеха и отпадане от училище
   •   Конфликти със семейството и проблеми със закона

🫁 Физическо здраве
   •   Раздразнение на дихателните пътища – хронична кашлица, хрипове
   •   Увеличен пулс – повишен риск при сърдечно предразположени
   •   Повишен апетит и наддаване на тегло

❗Допълнително:
   •   Марихуаната днес често е много по-силна, отколкото преди 10–20 години – с повече THC и по-силни ефекти
   •   При някои случаи се смесва с други вещества, което повишава риска
Скрит текст:

# 15 936
Мда, същото като алкохола.
А смеските са отделна работа.

# 15 937
  • Mediterraneo
Гита, Славена, прегръдки и стиснати палци!
Трева съм пушила като тийн, не съм станала наркоман определено. Огромна част от компанията пушеше, не знам някой да е станал хероиноман после. Кока се ползваше също много, това не съм опитвала, нито хапчета. Тук се пуши много, навсякъде и от всеки. Разбира се, ако става въпрос за моите деца, бих вложила всички сили да им променя ежедневието, средата, мисленето. ММ пушеше допреди 7-8 години, не можеше да спи заради хронични тежки болки, вечер с половин цигара спеше като бебе. Сега е друго, отдавна е опериран и няма нужда.
Оплаквам се, че на ММ и голямата им предстоят 1000 км с кола утре. Движението е адски в разгара на сезона, много се притеснявам. Мислете ги с добро и да ми се върнат живи и здрави!

# 15 938
Веси, бих предложила да намериш достоверна информация за вредата на неговата възраст и да му я предоставиш, за да се информира. Покажи загриженост за здравето, направи го деликатно.

Абаджиева, аз съм пробвала два пъти. И двата пъти толкова ми падна кръвното, че имах чувството че умирам.

Палци за Славена и Гита.
Аз затова питам и разпитвам какво и по колко, за да е приятно, а не да ми стане лошо. Ще пробвам веднъж от любопитство. Иначе мои познати слагат TBD oil във ваната си, отпускало ги.
Дъщеря ми е решила, че иска са ни дрогира двете с леля ѝ, за да гледа “сеир”. Говорим си де, едва ли ще се навия. Аз алкохол не мога да пия вече, на другия ден съм като пребита. Иначе съм бивша пушачка, отказах ги от раз. Изпитвала съм фентанил (венозно, при цезаровото сечение). Освен че съм говорила повече от обикновено, което е трудно постижимо (според мъжа ми), друго не усетих. Само при мисълта за mind altering drugs и ми става зле.

# 15 939
  • София
Писах вчера за медицинската марихуана, разликата между СБД и ТХД, но замина. Има прокотоли за изписване. СБД има доказан противовъзпалителен ефект и няма психотропно действие. ТХД е болкоуспокояващо, но с психотропно действие. И двете не са ок за деца, а и саа под формата на олио/капки. Марихуана за пушене по рецепта също се изписва някъде.
Не е решен на много места проблемът с шофирането например, защото тестовете са позитивни със седмици.

# 15 940
Да, cbd е полезното, thc е психотропното в тревата. Пушила съм 2 пъти. Гадно е на вкус и мирис, единия път нищо не стана, втория се чувствах пияна. Но пък един път само аз не пуших в стаята и се скъсах от смях. Това преди 100г, сега не ме влече хич. Надявам се да не стигам до там, че това да ми е опцията за болкоуспокояване.

# 15 941
  • Варна
КПроявите на младежите са сигнал, че преживяват нещо според мен. Не бих се карала или налагала забрани, по-скоро бих говорила приятелски, и не само за това.

Не дава сигнал да има какъвто ще да било  проблем, разполагал е с повече пари , а някои от "аверите" пушат. Според мен си "празнуват" и края на учебната година.Келешчетата ...
 Не, приятелски няма да говоря за това, аз. Аз съм родител , не съм приятелка . И се карам, когато има за какво . У дома има правила и не допускаме подобен вид прояви и състояния . Ако съм кротка, може и на главата ми да се качи, току виж.Не един такъв случай съм виждала.
Иначе не съм строга, но за някои неща съм безкомпромисна.

# 15 942
Много съм против пушенето на трева, но никой не ме пита. При нас е легално. Преди време имах повече пороци, но отпаднаха един по един. Остана ми само пиенето, но умерено. Ако и него откажа ще стана прекалено добродетелна, айде, няма нужда.
Babri, и аз съм като теб, все мисля, че съм се окопала и намерила спокойствие, ама не и не. Все трябва да се доказвам, напъвам и да ръся адреналин.

# 15 943
  • някъде другаде
Славена , Гита , стискам палци.
Тарталета , стиснати палци и за твоите близки.  Лек и безавариен да им е пътя.

# 15 944
Веси, аз предлагам да му пуснеш мухата, че тревата води до импотентност и еректилна дисфункция Simple Smile. По може да се впечатли, отколкото от научни статии. Поговорете си, но не му се карай много. Нищо кой знае какво не е станало, повечето хора все са опитвали, от любопитство. Да знаят какво е. Дано не продължи, де.
   Много рядко съм пушила и не е моето. Пушачка съм, иначе и алкохол употребявам, но това не ми харесва. Нито като вкус, нито като ефект. То, голям ефект не съм усетила всъщност, веднъж само се почувствах като пияна, на Нова Година беше, на една вила. После си седях на стола и си мълчах, да не се изложа нещо Simple Smile. Голям кеф, голямо чудо. Децата уж бяха в друга стая, но разбраха какво правим и бяха много възмутени. Голямо конско ни четоха: "Как не ви е срам! Възрастни хора!"

Общи условия

Активация на акаунт