Да се оплачем... 2025

• 1 825 676
  • 29 466
  •   2
Отговори
# 19 860
Честит празник на именичките! Богородица да закриля вас и семействата ви!
Стиснати палци на всички, които имат нужда!
Тази сутрин като прочетох за летящата кола, първата ми реакция беше да проверя месинджъра нна младежа. Не искам да си представям какво би било ако автобусът беше пълен, като изгледах видеото.
Уви бъдещето не е розово, особено в провинцията.
Оплаквам се от интриги и от това, че ми пука и не мога да ги игнорирам. След дълга почивка си давам последен шанс и ако не стане, ще се лиша от нещо любимо, защото вместо да ме разтоварва ме товари психически.

# 19 861
  • Deutschland/HE
Оооххх, не стига, че морето е ужасно, ами се прибрахме да почнем и тъкмо съм задрямала и под прозорците - свирки и подвиквания "искаме си кмета". Странно ми е защо е тук протесът. Вече 40 минути не стихват.
Тази нощ имам 2 часа сън, предната 3. 😞

Сигурно си някъде до заведението "При монахите", а то е на Пламенка.

П.С. Поне репортажа по НоваТВ беше от бул. Приморски, отзад се виждаше кораба Дръзки.

# 19 862
  • Бургас
За съжаление, повечето хора страшно много подценяват морето!
А с него шега не бива!
В момента както е - вълни,течения.... Изобщо не е за влизане! Даже и до коленете! Ей до сега синът ми ми разказва страшни неща, които се случват в морето и басейните...и не само там!
Следвайте флага на спасителния пост!
Дори морето да е тава, спокойно - флага червен ли е! значи има защо!

# 19 863
Точно на Приморски  срещу кораба сме отседнали. 😌
А днес на плажа беше страшно, но народа от дума не разбира, спасителите станаха луди.
Честит празник на всички именици и на всички варненци!  🍀

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 23:11 от alvelina

# 19 864
  • Deutschland/HE
До паркинга е заведението "При монахините".

# 19 865
Още някоя и друга година, и може да няма желаещи за спасители. То не си е работа по цял ден да озаптяваш безмозъчни. Да ни оставят на естествен подбор и това е.

# 19 866
  • Варна
Забелязала съм, че само съгражданите ми се съобразяват с морето . Наистина не е шега, хора. Морето не винаги е гостоприемно.

# 19 867
  • София
Просто дарвинизъм в чист вид.

# 19 868
  • Deutschland/HE
Като бях дете и ходех на южния плаж (Варна), опъваха въжета, за да не се влиза при черен флаг. Дори тогава имаше къпещи се, спасителите едва ги изваждаха.

Как ми се пие един коктейл на плажа, но ще е чак догодина. От задачи успях само два-три пъти да отида вечер на Кубо.

П.С. Тогава беше черен, промениха го някъде през 90те.

# 19 869
Затова в Гърция. Чисто и бистро море и винаги спокойно.
Наистина е много опасно нашето море. Помня веднъж за секунди една вълна ме обърна и си изгубих очилата за плуване. Просто изчезнаха. Не е шега работа тази стихия. Лошото е, че си дал една камара пари и отпуска си взел да отидеш на дългоочакван плаж. И накрая цяла седмица червен флаг.
Много тъпо.

# 19 870
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Наистина е много опасно нашето море. Помня веднъж за секунди една вълна ме обърна и си изгубих очилата за плуване. Просто изчезнаха. Не е шега работа тази стихия. Лошото е, че си дал една камара пари и отпуска си взел да отидеш на дългоочакван плаж. И накрая цяла седмица червен флаг.
Много тъпо.
Ами не винаги е спокойно и в Гърция.
На 9 или 10 юли бяхме в Северна Гърция, имаше нощ със буря, силен вятър, на следващите два дни  си имаше вълни, водата беше хладна...

# 19 871
Затова в басейна, най-сигурно. Е, скучничко, но сигурно.
Свърши тази интензивна седмица! Другата седмица в сряда да стискате палци! Детето защитава. Разреши ми да присъствам. Било разрешено, но аз исках тя да ми каже дали ще се чувства удобно ако присъствам. Тя пожела да отида. Та така…

Да ви кажа, днес бях организирала на колегите обяд с рисуване и пица. Бащата на колежка е художник. Аз организирах всичко. Ще покажа моето творение, ако обещаете да не ми се смеете много!

Сигурно е крещял вътрешно “Ужас! Бездарници”, но за всекиго намери да каже добра дума! 
За мен - че съм била като Ван Гог. И той не смесвал напълно цветовете. Викам да, аз съм импресионист.
Интересно, че показах три произведения на двама колеги, които не участваха и веднага идентифицираха кой е художника! Моята е цветна като мен!

Тази седмица ми дойде много. Три мийтингс след работа, escape room, коктейлче, разходка с корабче до полунощ. В събота ще отидем до един близък кооперативен пазар където има фестивал на чесъна. Но в неделя ще спя и чета!

# 19 872
  • Пловдив
Добре, Ван Гог, защо дървото започва от ръба на платното?!

От изпълнен с криткика друг Ван Гог.

# 19 873
  • Deutschland/HE
Много тъпо.

Черно море е най-хубаво юли месец, рядко се случва да е имало силен западен вятър и да е студено. След Преображение винаги има повече вълни, често духа западен вятър и морето изстива.

Тази година нямаше много водорасли на север, между Варна и Албена беше като сълза, чисто, топло и без вълни.

Сега морето тъжи за мен и за това се вълнува Ill

П.С. Аз след първото раждане се къпя много рядко в морето, все ми е студено, но тази година влязох 5-6пъти. Децата никога не съм ги ограничавала, като им стане студено сами са излизали. Не съм ги карала, като излядат да отидат веднага на душа, за мен морската сол по кожата е здраве, ще се изкъпят вкъщи след два часа. Избирали сме места, където брегът е полегат и не става изведнъж дълбоко.

# 19 874
Че те са неитегриращи се. Това са маргинали. Не се вписват никъде. За тях е важно да откраднеш ток, да преровиш кофата и да прецакаш социалните.
Така е.
Преди години в някое сутрешно студио един господин насочи вниманието към  организациите работещи за интеграцията на ромите.  Според него с много средства се финансирани, а броя на интегрираните не оправдава средствата. Много силно впечатление ми направи.
Ами те ако си свършат работата, няма да има за какво да им дават още финансиране Grinning Нито те се стараят нещо наистина да свършат освен на усвояват пари, нито повечето от контингента с който работят има големи мераци за интегриране. Има и свестни, разбира се, но те не чакат на тези организации и помощи а се запрятат и си действат по това.

Общи условия

Активация на акаунт