Да се оплачем... 2025

• 1 825 615
  • 29 466
  •   6
Отговори
# 19 890
Танче и да се изцапа гипса нищо, не трябва да се мокри. Чорапчето обаче ще предпази да не се ръси гипс из къщата ти, защото в един момент ще започне да се рони.
Идеята с рисуване по гипса е добра,  но гипса трябва да е циркулярен т.е да няма бинт върху него. Някои хора си си вземат и си ги аранжират като вази за спомен.
Между другото, когато се махне гипса, детето чувства крайника си по-лек, като в безтегловност и с чувството, че не може да го контролира. Някои деца плачат и си искат гипса. Бъди подготвена и за този сценарии.

# 19 891
Аз пък спах следобед и довечера ще броя овце. При нашите съм, те сега са на село, който всъщност е град, но така му казваме. Избягах тук, докато дъщерята е на лагер. Чакам утре да си ходя, че баща ми......Хора, този човек не млъква буквално втори ден. 🥴😔😔
Дъщерята на лагера са спечелили първо място, сред 12 групи. Съчетават морето с танцов конкурс. Ръководителите им ги стягат много, но станаха страхотен тандем. Като си дойде пак ще започне с капризите, ама така е с дъщери тийнейджърки....🙂

# 19 892
  • Пловдив

И моето дете е с ортеза на коляното. До вчера някак си приемах че ще ѝ мине и ще се възстанови, но след ЯМР се оказа, че е доста сериозно и ни насочиха да мислим за операция. Ще имам нужда от палци, ще пиша, когато стане ясно за коя дата е.
Това ВТОРО мнение ли е?

Защото и мен щяха да ме нарежат, но второто мнение показа, че ми трябва основно време и почивка (и ортеза). И беше прав доктора, малко по-бавно стана отколкото каза, но за 7-8 месеца почти се оправи и за година се оправих.

# 19 893
Задължително потърсете второ мнение,с лекота правят артроскопии защото са добре платени от НЗОК,а всъщност в повечето случаи не са необходими.
Ако за нещо подобно иде реч ..?

# 19 894
Трето е. Първите двама нямаха резултати от ЯМР, само рентген.

# 19 895
  • София
Ако не е активен състезател с кариера, най-вероятно няма нужда от операция. Скъсани връзки се възстановяват с подходяща физиотерапия.

# 19 896
  • Пловдив
Ако не е активен състезател с кариера, най-вероятно няма нужда от операция. Скъсани връзки се възстановяват с подходяща физиотерапия.
И аз ходих на физиотерапия, ама честно - мисля, че и без нея щеше да се оправи с времето. Скъсани връзки на коляното.

# 19 897
  • София
И аз съм така. Синът ми е с две реконструкции, но тренираше активно. При третата травма реши да не се оперира и се оправи много бързо с физио.

# 19 898
Танче, пиши на Димис, ще ти даде съвет.
Много добре обяснява и го прави с грижа.
Да му минава бързо на малкия!

И моето дете е с ортеза на коляното. До вчера някак си приемах че ще ѝ мине и ще се възстанови, но след ЯМР се оказа, че е доста сериозно и ни насочиха да мислим за операция. Ще имам нужда от палци, ще пиша, когато стане ясно за коя дата е.
и
Какво се оказа на ЯМР, скъсани връзки ли? Колко време носи ортезата, преди да назначат ЯМР? Може ли да стъпва и да сгъва крака? Аз бях с ортеза един месец и още не мога да си свивам коляното

# 19 899
  • Пловдив
Е, колкото си по-възрастен - по-бавно зараства. Аз се влачих 3 месеца с ортеза. И боля около 7-8 месеца. И се усещаше до към една година. Оплаквах се тук. Но сега след две години съм добре, не ме боли. Обажда се като прекаля, все още карам ски, значи като прекаля-прекаля доста.

Две години и отгоре - повредих се на 3 март 2023.

# 19 900
Охоо, много време! При мен май е изкълчване, ходих и на физиотерапия и пак не мога да го сгъвам и да го изпъвам добре. Уж нямало скъсани връзки, но има някаква лезия на хрущяла, трябва Колаген да ми слагат май. Ходя, куцайки и мноого бавно, а мина един месец, откакто свалих ортезата...Как да го раздвижа, че да мога да се качвам в автобуси, да ползвам стълби...? С упражнения ли го оправи, Янтра? Ако може и Димис да даде професионален съвет, моля

# 19 901
Танче, пиши на Димис, ще ти даде съвет.
Много добре обяснява и го прави с грижа.
Да му минава бързо на малкия!

и
Какво се оказа на ЯМР, скъсани връзки ли? Колко време носи ортезата, преди да назначат ЯМР? Може ли да стъпва и да сгъва крака? Аз бях с ортеза един месец и още не мога да си свивам коляното
скъсани предни връзки и скъсан менискус. 20 дни е вече с ортеза, още две седмици трябва да я носи по препоръки.

# 19 902
След операцията ли още две, или преди това? Не са ли могли по-рано да направят резонанс и да оперират, или е трябвало да се чака нещо? Пожелавам всичко да мине леко, възможно най-добре!

# 19 903
  • някъде другаде
Ех , Димис , Страхотна си. Толкова компетентно и разбираемо обясняваш винаги. Не знам болницата , как си позволи да те изпусне. От хора , като теб има нужда здравеопазването ни.

# 19 904
  • София
Едно към едно си мислих днес същото за Димис. Здравната система е в дълг на всички ни, че изпуска такива хора!

Общи условия

Активация на акаунт