Да се оплачем... 2025

• 1 684 136
  • 27 544
  •   27
Отговори
# 19 950
Eva много пожари в района това лято.  Следя ситуацията отдалече.
ММ е по яйцата. Аз правя и като пица - чудя яйца в намазнена тавичка, като гледам да се запазят цели и отгоре редя плънка като за пица, ръся и чубрица и във фурната.  Сервирам с таратор или салата.

# 19 951
По 6 минимум на ден вървят, като сме 4 мата по 8-10… демек за 5-6 дни ги сгъваме тия 40 и да още ще питаме😅

# 19 952
    Ох, много сте сладки Simple Smile. Благодаря за идеите. И на Димис ми хареса. Ще се изядат, няма да станат зян!

Ама да ги оставим вече настрана тези яйца. Аз имам по-сериозно оплакване, но не мога пряко да го споделя, първо, че е доста лично, второ, нищо още не е станало, може и да не стане. Мъжът ми е замислил едно ново начинание, което сигурно ще ни промени доста рутината и ще ни развали рахатлъка, най-малкото. Помощта ми не иска, но ние работим заедно. Ако се захване основно с другото, аз ще трябва да опъвам повече в сегашната ни работа... Говорихме доста, обясних му всичките си притеснения. Но много се е навил... Казах, че го подкрепям, както винаги и съм зад гърба му. Няма да съм аз човекът, който ще му подрязва крилцата. Обаче... Честно, надявам се да не стане... Аз съм значително по-инертна от него, не ми се правят вече много промени. Не сме на по 30, и на 40 не сме. Не, че сме много престарели, нещо, на 53 и 55, но на мен ми иска вече по-лежерно да я карам, а той не е като мен... Както и да е. Ще си го подкрепям, аз съм си го избрала такъв и такъв си го обичам. Но, честно... Предпочитам да не стане.

# 19 953
  • Северозапада
Уж мина Меркурия, а на щерката хич не и върви. В петък си счупи телефона, а вчера носа. Сега сме в болница и утре ще го наместват. Във вторник щеше да замине на фестивал. Сега и това отпада, защото няма да сме се прибрали, а и с тази травма.

# 19 954
Кло, по принцип бухва нагоре това чудо, в тава няма да стане същото. То става кухо и цялото е една запечена коричка. Правят и в някакви като малки тавички пак метални, но и те не са много широки. Метални шоли, купички, формички за крем карамел ако имаш...
В тавичка ще стане по-скоро бухнала палачинка тип dutch baby, не знам за нея пропорциите същите ли са че не съм по десертите.

За начинанието на съпруга - дано се развият нещата по начин който да е работещ и за двама ви.

# 19 955
Кло, аз си купувам белтъци в кутийка. Най-изгодно ми е от Костко, но са 3 броя. Един ден реших и направих омлети. Използвах кутийката и добавих няколко яйца и спретнах десетина омлета. Разделих ги с хартия за печене, замразих. Сега размразявам и вадя по един. Може да го направиш и с палачинки.
Яйчена салата с майонеза,
Devilled eggs - вариш, режеш на две, отделяш жълтъка и смесваш с майонеза, червен пипер, ако желаеш и други неща. Пълниш белтъците…

Във формите за мъфини можеш да направиш яйчени хапки и да замразиш… Бъркаш яйцата с каквото обичаш, наливаш във формичките и печеш. Аз правя в инстантпот, със спанак и лук, но имам специална форма.
Мъфини и замразяваш.
В нашия хладилник винаги има поне 24 яйца. Ако “паднат” под 20, купуваме нова дузина. Най-често белтъци плюс яйца…

# 19 956
Децата се прибират от морето, помислете ги с добро, да се приберат по живо по здраво. Много ми е свито.
Оплаквам се, че има пожар в близост до града. Беше се затъмнило по едно време небето от облаци, дано пак дойдат и да завали.

# 19 957
Оплаквам се, че последната почивка за годината приключи. От утре съм на тръстиката.

# 19 958
Аз съм под Белоградчишките скали. В едно прекрасно село накрай България. С цялата рода на мъжа. Има от баби до бебета. Снощи под асмата до 2 през нощта. Хубаво ми е в моя си край.

# 19 959
  • Пловдив
Аз съм прилично превързана. Ще живея. Заплашиха да ме набият, което е малко странно като се има предвид, че заплашващата тежи 55 кг и ми е до рамото. А аз и казах, че като детето завърши няма да и стъпна да ми прави зъби. Куче със салам ще плаша ми казаха.

# 19 960
Божееееееее, абсурд моята майка да ме зашие. Преди 15 години се наложи да ми извади зъб, който не се клати, и тогава се зарече, че за такива интервенции не ще да я търся. Много я е страх като се отнася за децата й.

# 19 961
  • Пловдив
Хич не. Обаче не ме заши. Само ме превърза.

# 19 962
Янтре, не е било за шиене ли? Ако разреза е голям по-добре върви да те шият.

Иначе е ясно на кого приличаш 😆

# 19 963
  • Пловдив
Не било за шев. Иначе тя може да ме зашие и ме е шила. Щяло да опъва.

# 19 964
И нашето 4дневно море приключва, утре в 11ч трябва да освободим стаите, а днес свекърите казаха,че загубили ключа за тяхната. Днес ключарят не работи утре, рано-рано трябва да вадим нов ключ. Искаше ми се набързо да отскочим до плажа за последно, но на ММ май не му се шофира по обяд.

Общи условия

Активация на акаунт