Да се оплачем... 2025

• 1 614 200
  • 26 560
  •   23
Отговори
# 26 385
  • Швейцария
Да, преди 2 седмици беше на нефролог. Нищо няма там.
Говорих сега с лекарката ми. Тя ми се обади по друг повод. Вика какво ти е, викам майка ми така и така. Тя вика на майка ти все нещо й има, я ми кажи какво ще вечеряте. А тя е психиатър, аз съм й пациентка. Близко е до акъла, че съм притеснена и едва ли съм психически в добра форма в момента. Ама на жената й е смешно.

# 26 386
Джени, има ли вариант майка ти да преиграва и кръвното й изобщо да не е 200, ами само да те плаши и да те кара да се чувстваш виновна?
Аз съм виждала човек със 180 кръвно, викахме линейка, защото припадна и прибели очите. И дума не можеше да става тя да звъни насам-натам по телефона и да води разговори.
Манипулират те тънко ми се струва на мене.

# 26 387
  • София
Същите съмнения имам.

# 26 388
  • София
За първи път ми пропусна цикъл. Така с леко сърце отидох на лекар, за да ми потвърди, че това е началото на края. Нищо подобно, оказа се задържан фоликул.Предложи лечение с дуфастон, но на мен хормоналните са ми противопоказни, ако не дойде, ще се наложи кюртаж Confused

# 26 389
  • Швейцария
Момичета, аз съм виждала на апарата, че вдига 200 и отгоре. Като привикнеш с високо кръвно, може и да не го усетиш. И при лекар са й мерили толкова. Тя има и инсулт и сърдечна операция. Определено не преиграва.

# 26 390
Момичета, аз съм виждала на апарата, че вдига 200 и отгоре. Като привикнеш с високо кръвно, може и да не го усетиш. И при лекар са й мерили толкова. Тя има и инсулт и сърдечна операция. Определено не преиграва.
Да отиде пак и да и оправят медикаментите! Това е резистентна хипертония. Изследвали ли са и хормони, алдостерон, кортикостероидни хормони, надбъбречните жлези? Да отиде при друг специалист. Не е хубаво това. Предполагам, че спазва диета.
Изморена съм днес. А само три работни дни са ми тази седмица. Другата седмица ще участвам в един виртуален симпозиум от Германия. Четвъртъка лесно - от девет до пет наше време, обаче в петък започва в един през нощта! Реших, че ако не се събудя, ще чакам да изпратят записа…. А е много интересен.

Дъщеря ми снощи ходи да гледа Мис Сайгон. Чаках да ми се обади, че се е прибрала, защото беше сама, късно вечерта. В един момент ми изпраща текст: Ужасно! Аз веднага се притесних, че нещо се е случило, а тя преживявала трагедията на Ким… Днес се събудила с подути очи.

# 26 391
  • Швейцария
Абаджиева, благодаря ти много Purple Heart Записах си какво да изследва. На нефролог беше току-що, гледал е бъбреците, предполагам и надбъбречната жлеза на ехограф. Не знам има ли някакво друго изследване за нея, той е казал, че всичко е наред. Не знам и вече при кого да отиде. В Света Екатерина уж са най-добрите, а не й сменят терапията, тя там смени трима кардиолози. Освен в Трета Градска да отиде, аз вече други опции не виждам.

# 26 392
  • в очите на дъщеря ми
Джени, има ли вариант майка ти да преиграва и кръвното й изобщо да не е 200, ами само да те плаши и да те кара да се чувстваш виновна?
Аз съм виждала човек със 180 кръвно, викахме линейка, защото припадна и прибели очите. И дума не можеше да става тя да звъни насам-натам по телефона и да води разговори.
Манипулират те тънко ми се струва на мене.
Чета темата, но не пиша, обаче.... с 200/100 не го усещам,  мери го лекар, при който съм отишла по друг повод и....така, че да може...лошо е да не го усетиш, но.....

# 26 393
Джени вариант с болница бих избрала. Вярно, никой не му се влиза в болница, но това кръвно постоянно да е високо не е добре. Между другото и моето е високо, усещам го, боли ме глава.
.

# 26 394
  • Пловдив
Да, преди 2 седмици беше на нефролог. Нищо няма там.
Говорих сега с лекарката ми. Тя ми се обади по друг повод. Вика какво ти е, викам майка ми така и така. Тя вика на майка ти все нещо й има, я ми кажи какво ще вечеряте. А тя е психиатър, аз съм й пациентка. Близко е до акъла, че съм притеснена и едва ли съм психически в добра форма в момента. Ама на жената й е смешно.
Майка ти е на около хиляда години, и много гадно да го кажа - ама все от нещо ще се мре. Не се оставяй да ти вменява вина, правиш всичко каквото можеш. И ако не иска да ходи на лекар - неин проблем е какво и има.

Хора, всички ще умрем, и аз, и вие. Дайте да го даваме по-леко докато все още мърдаме.

За себе си само се надявам да умра по-леко, по-безболезнено и по-накратко, че баба ми лежа като жив труп 3 години и това не си го пожелавам никога.

# 26 395
Jenny,
Аз също съм изследвала какво ли не.
При последното ми посещение в бърза помощ лекарката ми каза да изследвам И кортизол в урината.
След това ми изписаха и обезводняващо към основното лекарство за кръвното .

# 26 396
Майка също вдигаше 200 и не го усещаше. Така, че не винаги е на умиране.

# 26 397
  • Швейцария
Ами аз през нощта вдигнах 172 и не усещах нищо, освен нещо като паник атака - свиваше ме коремът и получих разстройство. Изобщо не се усеща винаги.

# 26 398
При положение, че просто ти го съобщава, а не иска да потърси помощ, е чиста проба вменяване на вина, дори и да е високо. Познавам и други такива "родители", които поради някакви болни причини просто искат да гаврят детето си.
Аз се оплаквам от Технополис, харесах си епилатор за 60 лева, викам си, на черния петък ще го намалят и ще го купя. Е, "намален" е на 65. Съвсем ни имат за канарчета.

# 26 399
Моята майка няма здравословни проблеми от такова естество, но не иска да приеме, че й трябват очила. За всичко се моли да й го прочете някой, всяка снимка се увеличава многократно да се види, книга чете с голям зор, буквите на телефона ги е направила по два санта, но не... Абе жена, на 60 години си почти. Време е. Колкото и упражнения за очите да правиш, възрастта не прощава. И всеки път й обяснявам колко ще й се подобри качеството на живот, ако има очила в чантата. Ядосва ме само.

Общи условия

Активация на акаунт