Да се оплачем... 2025

• 1 688 677
  • 27 619
  •   23
Отговори
# 27 510
Защо се чудите, че никой не се е намесил и не е спрял лумпените? Полицаите са ги пропускали без проверка, докато са преджобвали майките с малки деца. Защо ли? Защо има такова огромно увеличение на заплатите на полицаите и на Висшия съдебен съвет? И ще го плащаме всички ние с увеличение на данъците, без да получим нещо насреща.
Защо спряха тока?
Гледайте клипчетата на младите хора в началото на протеста и после вижте отразеното от телевизиите. Толкова голям протест не е имало от 1997 г. А в Пловдив, Варна и Бургас, колко много хора имаше!

пп. Хората избухнаха основно, защото директно и явно им бъркат в джоба.

# 27 511
Кло, относно ваксината на дърти години, тезата беше нещо от рода, че чпв при много хора си го има, но е "спящ" и много често след определена възраст се реактивира. А ваксината предпазвала от това. Това е, което аз разбрах, не претендирам за достоверност. Разбира се, много по-важно е да се ваксинират децата, преди изобщо да са се сблъсквали с вируса.

# 27 512
Свекърът ми го изпращат на скенер на главен мозък. Естествено и аз трябва да съм там. А мислех да го давам лежерно днес. Уговорих им час и пак недоволни, следобед пак трябвало да ходят до болницата. Казах ако искат да сядат на една пейка и да чакат, аз все пак имам и други неща за вършене. Сега това ще мисля.

# 27 513
И да има нови избори, кой ще се яви на тях да го избираме - същите стари го*еда. Ако ще най-честните избори да са, какъв избор реално ще имаме ние, малко ли поизбирахме последните години!
Не трябва да имат право едни и същи кандидати да се явяват безкрайно на избори. Като си избиран n-пъти и нищо не си свършил, край, върви работи нещо друго.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 11:22 от Really

# 27 514
Да не забравяме, че с всяко свое действие и бездействие  сегавластващите си постилат за следващо пребиваване във властта.   Всичко което чувам и виждам   -  от популисткото им решение да вдигнат заплатите на бюджетните служители   до  пасивно допускане на безредици - всичко това са действия целящи единствено и само да си постелят места в следващия парламент.  Ако излезлите млади хора на протестите в страната излязат така отривисто да гласуват на следващите избори,  ситуацията ще се промени. Защото изборите са чиста математика. Но по нашите ширини мантрата е - не гласувам, няма за кого. Понеже няма за кого, ще продължаваме да се срамуваме, гледайки от екрана поведението на тези дето си ги избира добре отглеждания твърд електорат.  А милото поколение Z,  към което се числят и моите деца,  по традиция ще иде на СПА в деня на изборите. 
   Не беше отдавна времето ,когато ББ след едни подобни протести хвърли кърпата и така си постла дебело за  следващите избори.  Дано не реши да постъпи по същия начин с единствената цел да се хареса на бъдещите си избиратели, защото на крачка от еврото  това едва ли е най добрата атестация за България пред ЕС.

# 27 515
  • София
Скрит текст:
Да не забравяме, че с всяко свое действие и бездействие  сегавластващите си постилат за следващо пребиваване във властта.   Всичко което чувам и виждам   -  от популисткото им решение да вдигнат заплатите на бюджетните служители   до  пасивно допускане на безредици - всичко това са действия целящи единствено и само да си постелят места в следващия парламент.  Ако излезлите млади хора на протестите в страната излязат така отривисто да гласуват на следващите избори,  ситуацията ще се промени.
Защото изборите са чиста математика. Но по нашите ширини мантрата е - не гласувам, няма за кого. Понеже няма за кого, ще продължаваме да се срамуваме, гледайки от екрана поведението на тези дето си ги избира добре отглеждания твърд електорат. 
Скрит текст:
А милото поколение Z,  към което се числят и моите деца,  по традиция ще иде на СПА в деня на изборите. 
   Не беше отдавна времето ,когато ББ след едни подобни протести хвърли кърпата и така си постла дебело за  следващите избори.  Дано не реши да постъпи по същия начин с единствената цел да се хареса на бъдещите си избиратели, защото на крачка от еврото  това едва ли е най добрата атестация за България пред ЕС.
Точно така. Ще продължим да не гласуваме и ще продължим да мрънкаме срещу последствията от негласуването ни. Това е единият вариант.

# 27 516
Оплаквам се от Виваком (то кой не се оплаква от мобилните оператори де). Преподписах нов договор. Обаче с него ми пробутаха още една сим карта за която трябва да плащам отделна такса. И заедно двете такси с моя си номер ми правят общо около 60 лв. на месец. А първоначално нещата бяха представени по такъв начин, че аз едва ли не ще плащам само и единствено 24 лв. месечна такса. Така извъртат нещата, че да ги разбереш по съвсем различен начин, а в същото време те си имат впредвид нещо съвсем друго. Само и само да те оскубят хубавичко. Rage

# 27 517
Снощи почти не мигнах. Мисля, че е от едно лекарство, вече пия толкова рядко, явно заради това така ми действа.
Иначе, бюджетите са оттеглени. Теменужка Петкова беше казала, че няма да се отменят, само ще се префасонират, понеже били приети на първо четене. Явно може.
Скрит текст:

# 27 518
  • Сан Франциско
Това с не-спането го играя вече няколко години и не знам, докога ще ми издържи държилото. Малката казва - мама се е научила да живее без да спи - и то аха наистина така да излезе, заради лекарства, които трябва да пия. Две от лекарствата причиняват като страничен ефект “profound fatigue” - пълно изтощение, както казват докторите. Другото лекарство, за трибуквеното нещо, което трябва да взимам 5 години, причинява инсомния. Голяма съм късметлийка - как хубаво се е съчетала мизерията - хем изтощена, хем без сън. Цял ден работа, дете, късно вечер тренировки…и спя по 4 часа на нощ. Уж щяло да стане по-добре като спра това едното лекарство. Ама аз не се оплаквам много, защото някои от другите възможни странични ефекти, които можеха да ми се стоварят на главата, са много по-зловещи.

В по-приятни новини - довечера със семейството сме на прекрасна предколедна вечеря, която си правим веднъж годишно с колеги, с които сме членове на една професионална организация. За мен най-веселата част е томболата, за която всеки дарява хубаво уиски, вино, ваучери - после си купуваме билетчета и се радваме като малки деца, ако спечелим. Понякога хората печелят техните си собствени дарения. Миналата година трябваше да обяснявам на щерката, че парите са за добро, за стипендии и за обучение, защото тя се усети и каза - мамо, ние купуваме виното, после купуваме билетчетата, пък понякога и не печелим - два пъти ли плащаме за едно и също нещо?

# 27 519
Моята пътешественичка днес ме хвърли в оркестъра… обмисля когато завърши курса, с още едно момиче да попътуват из Индия. Честно казано ми се подкосиха краката и ме е страх. Индия не е градът, където е сега, място само със школи и за “бели” Не знам какво си мисли, но това е огромна и не навскъде сейфти държава. По- скоро съм за не, но не си казах веднага, защото още е само идея.
Аз си мислех че ще и е много трудно да стои и 2 месеца, а тя каква стана…
ММ пък вика остави детето, кога ще има друг такъв шанс, като започне постоянна работа няма как, сега е там, нека види, да пътува…
Не знам, трябва да обмисля новата информация.
Ако момчето от компанията в с тях сякаш по бих се съгласила. Ама сами момичета…
Макар че много млади обикалят така…
Не знам, не знам всичко ми се сви.
То може и тя да се откаже или на иранката да не и дадат виза.

# 27 520
Ох, Жаки, аз бих била НЕ.

# 27 521
  • София
За Индия и аз бих била против.

# 27 522
И от мен не.

# 27 523
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не бих пуснала дъщеря си в Индия сама.

# 27 524
Все се надявам сама да се откаже, да не се налага да и бия вето😅

Общи условия

Активация на акаунт