Да се оплачем... 2025

• 1 687 188
  • 27 602
  •   18
Отговори
# 27 525
Моята пътешественичка днес ме хвърли в оркестъра… обмисля когато завърши курса, с още едно момиче да попътуват из Индия. Честно казано ми се подкосиха краката и ме е страх. Индия не е градът, където е сега, място само със школи и за “бели” Не знам какво си мисли, но това е огромна и не навскъде сейфти държава. По- скоро съм за не, но не си казах веднага, защото още е само идея.
Аз си мислех че ще и е много трудно да стои и 2 месеца, а тя каква стана…
ММ пък вика остави детето, кога ще има друг такъв шанс, като започне постоянна работа няма как, сега е там, нека види, да пътува…
Не знам, трябва да обмисля новата информация.
Ако момчето от компанията в с тях сякаш по бих се съгласила. Ама сами момичета…
Макар че много млади обикалят така…
Не знам, не знам всичко ми се сви.
То може и тя да се откаже или на иранката да не и дадат виза.
О, как добре те разбирам! Моята иска да пътува сама из Европа, защото приятелките и са го правили, но от дете до дете разлики много. Моята дъщеря не е за сама. Ако е с още едно момиче, ок, но сама ме е страх. Аз си я познавам най-добре.
Сега мисли да ходи до Тайланд, но ще бъде при приятелка, която е там за два месеца по проект.
Другата и приятелка започна да прави докторат в Париж и с нея ще могат да пътуват с евтините авиолинии из Европа. Те вече са го правили, докато бяха там през 2019…
За Индия и аз бих се притеснила, ако и да са две. Все пак зависи къде искат да пътуват. Ако е в големи градове може да е ок.

# 27 526
Как им е кеф да пътуват сами? С приятел/ка го разбирам, но сама...аз не бих тръгнала, скучно ще ми е най- малкото

# 27 527
Ами те искат Ришикеш и Гоа, ние сме били в Гоа, там е ок, с уговорката че ние след 20-21 часа не сме излизали. Ришикеш също е място с много школи и туристи, но няма нищо общо с Майсур и “лукса” в който са сега. Затова ми се стува че мойта малко се бърка. Сега спи в школата в апартамент сама, яде по 3 пъти на ден, чистят и, всичко е уредено. Ама да тръгне сама без място за спане, самолети, автобуси. Мизерията която си е обичайна, ще говорим подобно, като свърши за днес. За да и обясня малко нещата.
Не сама две момичета.

# 27 528
Никъде в Европа не е като в Индия. Може и да има цивилизация, но болшинството не е.

# 27 529
  • Mediterraneo
Мен тръпки ме побиват само при мисълта за Индия при все възможен лукс, да не говорим за пътуване две момичета по непознати места, план раница.

# 27 530
Не съм много съгласна. В трите града в Индия в които съм била с месеци съм се чувствала много по- безопасно от колкото, в някои европейски столици. Светът си е опасно място, но ако си разумен и не ходиш нощно време, може да е наред всичко. Само че за две млади момичета е различно.
Няма да стане тая, но както казах само го подметна като идея, изчаквам да се чуем да и обясня по реално нещата.
Тарти, в Доминикана например извън резорта е в пъти по опасно отколко в Гоа на Арамбол.
В Доминикана имаме най- гадната случка с ММ, не ща да се сещам. После ми стана ясно що в резорта пазеха с пушки.

Едит: сега се обади, разбрахме се, било е просто предложение, много и харесва там и се поблазнила, но тя си е страхлива и само като чу мнението ми се отказа. Ще идем двете в тоя Ришикеш щом и е мерак, ама сама не.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:47 от JACKLIN*

# 27 531
Разсъдливо ти е момичето, Жаки!
Двете ще си изкарате добре. 🤗

Моята на 18 беше на обиколка из  Европа за близо месец с още три приятелки. Но си бяха планирали всичко предварително- спане, билети, културна  програма, даже резервации в някои ресторанти бяха направили. За цвят си бяха взели гаджето на едно от момичетата. Но Европа не е Азия и в частност Индия.
От друга страна пък, като са на по над 20, навили са си нещо на пръста и имат собствени доходи, не виждам как можем да ги спрем.
Не е лесно, няма и да бъде.

# 27 532
Моята Европа почти я овърша. Само в Дания и Белгия беше сама, че никой не и се нави, из другите места с компания.
За Индия само с мен или в школа предварително проверена. Такива тинтири минитири не:)
Утре други ден с мУж да си обикаля.
Иранката бая луда сама ще ходи.
Другата за Ню Делхи и Мумбай ще върви, е там вече е страшно.

# 27 533
  • Mediterraneo
Може, може, съгласна съм, не съм била, няма и да бъда, просто Индия и туризъм извън нещо сигурно, за мен не е никаква опция.
Изпратих си децата на самолета. Моята ще си дойде сама за празниците. Сега предстои защита на дипломна работа, ще ви кажа кога да вързвате палците.

# 27 534
Е, с компания си е съвсем различно вече. Там като са повечко хора е друго, даже съм спокойна. 😇

Инак отначало четирите сами бяха планирали да са, ама им светна, че е хубаво да има и момче с тях. Как ги е изтърпял толкоз време идея нямам, шапка му свалих направо.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 17:42 от TuЛи

# 27 535
Дъщерите ви са пълнолетни. Изненадвам се, че ви слушат. Моята само чака да стане на 18 ( и да събере пари) и тръгва без да ме пита.
Онзи ден като чакали за концерта, отишла до тоалетна, а баща и пазил ред. Ами 1ч я нямало и телефоните нямали връзка. Добре, че не знаех. Щях да умра. Видяла, че започват да продават мърчове и се наредила, че след концерта щяло да е лудница, а някои неща да се изчерпват....
Господ да пази децата! Но растат и си поемат по пътя....

# 27 536
Ами моите и двамата пътуват сами (имам предвид без нас) доста преди да навършат 18. И не е само до “слушане”.
Не че винаги ми е спокойно, но… такива са нещата от истинския живот.

# 27 537
  • София
На мен Индия, знам, че е тесногръдо, ми е първа в списъка на гадни държави, в които кракът ми не би стъпил. Просто изпитвам отвращение към милионите ѝ мъже, заради масовите брутални нападения над жени. И не мога да се пречупя да изпитам и грам интерес към цялата държава.
Ето, Жаки разказва интересни неща за Изтока, ама в акъла ми са все разни такива статии.

# 27 538
За Индия наистина много зависи къде и как се пътува.
Ама то на повечето места е така, като се замисли човек.

# 27 539
Щерката на ММ замина септември месец сама за Австралия ! Харесва и,намери си работа близо до Сидни.
Ако на девойките им харесва да пътуват защо не! И точно защото са млади нямат страхове като нас .Риск винаги има дори и в Европа.Аз навремето обикалях сама с кола Швейцария ,Италия Франция .Една година живях и в Люксембург 😀!
Мартина децата ти са прекрасни.Слънца ♥!
Честито на щерката на Рамацоти и на всички празнуващи 🥂

Общи условия

Активация на акаунт