Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 417
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Бялата захар наистина е анатемосана несправедливо в сравнение с кафявата. В крайна сметка все захар.

# 1 336
Ние в тая тема предимно такива сме се събрали - дето все нещо ровят и четат Grinning Затова и не си омръзваме се, то все има какво да си кажем и обсъдим, дори и тези дето пишем тук с години.

А кафявата захар... та тя дори в повечето случаи си е бяла захар разбъркана с малко меласа за цвят и аромат. Ако и меласа сложат де, а на не е само боички. И като тръгне някой да ми се превъзнася колко здравословно я кара, понеже сменил тая лоша рафинирана бяла захар с кафява...

# 1 337
Да, прекалявам с ядките, но това е временно...
Основното, което правя последните месеци е да се науча да чувам тялото си. Чета, гледам, сравнявам, че много си измислят, съпоставям и намирам някаква логика, защото дори и в някои научни трудове може да има "платени проучвания" Simple Smile
И на база някакви проверени знания, сигнали на тялото, предприети действия... виждам много логически резултати. Които малко по малко въвеждам в живота си. Но за да усетя граничните стойности аз си позволявам леко да прекалявам... уж безопасно Simple Smile
Защото до скоро си мислех, че нищо ми е нямало и съм бил здрав, а това, че съм се хванал от година+ насам да променя живота си е от някакво желание и промяна към по-добро. Защото до този момент съм се чувствал добре.

Скоро разбрах, че само съм си мислил, че се чувствам по-добре. А просто съм бил свикнал... и като наложа симптомите на начална ИР се оказва, че повечкото съм ги имал, спорадично, от времех на време или други по-редовно... но факта си е факт и се радвам, че съм детоксицирал голяма част от тялото си. Защото от месеци съзнанието ми е свежо! мисълта работи добре, съня е бетон, събуждам се и ми идва да рипна, без тежест и сънливост... не ме е боляла глава от... сигурно половин година! Мириша по-друг начин! Дори когато пръдна ха ха ха абе, всичко това поечето го знаете, ама да си кажа Simple Smile

От седмица всяка сутрин като се събудя и стоя 5-6 минути на инфрачервената лампа. Грея си гърба... намирам положителни резултати в тялото си, не знам дали е плацебо, но не ми е така студено през деня. То и времето се затопло, но има някаква промяна, следя каква е и ще споделя...

А това за ядките:

П.П.
Сега изчислих... не съм консумирал 100 грама, това е много, по скоро като гледам са 50 на ден, но не всеки ден...

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 23:24 от Navy

# 1 338
За ядките хубава табличка, обаче въпросът е колко от това се усвоява. Да не говорим, че желзото е нехимно, съответно изисква конвертиране и реално няма никакво усвоено.

# 1 339
Ние вкъщи минахме на кафява захар преди доста години (това още преди да разбера, че съществува ИР). Бялата захар ни беше твърде сладка. Иначе пак е захар, да.
И аз не вярвам от ядки да се усвоява кой знае колко желязо.

# 1 340
  • на острова на мечтите
Dara, урраааа🤩 🤗
Заспивам да утре ще пиша. Сега съм почти неадекватна😴

# 1 341
Как веднъж Гущера не можа тази зима да се разболее в работен ден! Cry
Трети път и все петък вечер или събота...  Нито на лекар мога да отида, нито хапчета да взема. Добре че дъщеря ми ходи в понеделник да си вземе бележка и ѝ изписаха антибиотик, който тя не пи, та се самолекувам. С 39,8 и болки в гърдите. Sad

# 1 342
Много е висока температурата, няма да е лошо да идеш на лекар да ти чуят гърдите.

# 1 343
Гущер, в петък си се разболял, а вече си на антибиотик? Антибиотиците действат само на бактериална инфекция, ако не си сигурен че е такава, само се тровиш.

# 1 344
Дара кърмата,ако е много хапчета не изписаха ли? Те се пият 2 хапчета,доколкото помня,че първия път като родих трябваше да я спра и мисля,че 2нхапчета се пиеха само,а имах много кърма,страшни болки бяха...зелето успокоява болките,компреси топли и студени го редувах.Топлите отпушват каналите,студените облекчават болката.Другия вариант за спиране на кърма без хапчета е,да цедиш само при нужда като усещаш напрежение и то само малко,докато облекчи болката,за да се регулира производството.Оправай се бързо,дано да спре бързо,че и това е бавен процес...
По темата с храните на кой как му влияят...май на мен плодовете не ми оказват влияние,че това желязо дето пия е с фруктоза,пък захарта си ми е същата.Ще я проверя тая теория натам,ама сега си ми е добре на тоя режим,може би лятото като цъфнат плодовете Grinning Захарта не би навредила на никой,ако не прекалява с нея и няма някой здравословен проблем,който е дошъл от натоварване на организъма с нещо...ама от какво се е натоварил при всеки си е различно.При мен си е баш от прекаляване със захарта Grinning и хич няма какво да се оправдавам и да виня нещо друго.Хората са го казали,дозата прави отровата.Скоро време ще се ориентирам към това да си пречистя тялото малко,ама още не знам нито какво ще чистя,нито как Grinning че някъде има нещо,което ми дърпа здравето на долу и не знам от къде идва всичко.

# 1 345
Тя фруктозата няма голям ефект на захарта, обаче има върху черния дроб, така че не се увличай с плодовете.

# 1 346
Гущер, бързо оздравяване. Това твоето сигурно е грип. Има тестове по аптеките за грип и много ефикасно лекарство за грип, но е добре да се почне в началото.
Дара, добре, че най-накрая изписаха лечение. Пожелавам ти да се открие причината и да се нормализира кръвното ти!

# 1 347
  • В центъра на моретата
Гущер, тествай се за грип от тестовете в аптеките и ако е грип направо тамифлу започвай, че не е шега. Е, обади се на gp-то си, де. И се оправяй бързо!

Дара, едно време аз от днес за утре спрях кърменето, защото от следващия ден, след прегледа, трябваше  да започна лечението. Лекарствата, които ми изписаха и за сърцето, и за ЩЖ се пренасят, и в кърмата. Помня, че докторите не ми помогнаха, за да не стане запушване на каналите, ама по никакъв начин. Четох в бг мама, има теми за кърмене и отбиване, та чрез техни съвети успях да приключа без да си докарам проблем. Мисля, че някакъв лецитин си взех, ама съм забравила вече. Поразрови се тук преди да предприемеш нещо.

dironi, моята тенджера пристигна с кошница, която се ползва за печене и пържене. Този модел, към който си се насочила нямам представа има ли, но това вероятно го пише в описанието в сайта.

Предполагам, че може да се пече риба, но аз се въздържам от това в този уред, тъй като имам притеснение да не поеме миризма на риба. Но на тези кошници се слага на горния ред, за да е близо до реотаните на запичащия капак. Най-добре питай в групите във фб, има такива, които правят риба вътре.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 17:00 от zaek

# 1 348
Благодаря, Заек,  за пълната информация. Присъединих се в групи по марки мултикукъри. Масово готвят неща, които не ям. Четейки ги разбрах за тефлоновото покритие, силиконовите бъркалки и решетка за печене на месо и риба евентуално. Някои модели са без решетка. Купуваш допълнително, каквото ти е нужно. Една жена показваше на решетката за месо свински шишчета със зеленчуци.
Явно съм живяла в кашон последните години щом съм пропуснала бума на този тип елекроуреди.

# 1 349
Уплътнението на капака е това което поема миризмите, някои си държат едно само за миризливите храни а за другите неща ползват второ Grinning Някое модели на Инстант Пот си идват с резервно в комплекта, а на сайта им се продават в комплект по 2 броя които даже нарочно са в различен цвят. Да, знам, звучи като здрав пръст са си вържеш Grinning Но го има като опция и ако само това те спира да си опечеш риба пак е някащво решение.

Аз снощи така се наядох с тия яйца че още не съм огладняла днес... Кафе и вода до тук, ще вървя след малко на лов за мръвки поне за вечеря тях да опека.

Общи условия

Активация на акаунт