Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 305
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На Гущер помня, че лекарката леше много адекватна.

Отрано се гласиш Гущер Simple Smile, китайската нова година е през февруари. Имаш време за още една коремна плочка.

# 121
Аз много плочки имам, ама все още повечето са покрити със сланина! Wink За това ще работя през годината на змията.

# 122
Дани, може ли да пуснеш линк за леките упражнения? Аз започнах да правя малко клекове, но мисля, че не ги правя правилно.
Прави ги с гръб облегнат на стената.  Така ще добиеш представа как да застанеш правилно. С времето ще се научиш.

# 123
  • София
Аз много плочки имам, ама все още повечето са покрити със сланина! Wink За това ще работя през годината на змията.

Да де, да я изкараш наяве. Плочки всички имаме, само при някои върху тях спи питон.
Та, змията да е по-надолу, не увита върху корема. Laughing

# 124
Още една книжка за метаболизма на български език.
https://dox.abv.bg/download?id=6246f7cffd# - Линк за сваляне

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 21:11 от Bria

# 125
Брия, свалих от линка
!!!!!!!!!!!!!   АЛбум  Развитие на речта 1 5-7г.

Нищо общо с кето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
Брия, свалих от линка

[/quot
Днес я качиха във фейсбук групата Хронични възпаления и причини, ако имате достъп до там, може да се свали.

# 127
Брия, свалих от линка

Грешно съм пипнала поправих файла и качих нов линк!

# 128
Мерси.
Ще я метна и нея другия месец.
Така и не успях някои от книгите с рецепти да редактирам. Мързеше ме.
Другия месец.

# 129
Тия с това "вземи какво ще ти стане" най-дразнят... Сега по празниците го чувах през 5 минути...1 бонбона,няма да изядеш 1000...ми аз и 1000 мога,ама не искам.То като на наркоман да буташ дрога...устоях...горда съм със себе си.Килограмите ми пак тръгнаха на долу май,че кантара показваше към 79,сега 76/77...ама е с 2 на долу...да си кажа Grinning макар,че възможностите са му да изкриви и с 10 Grinning радва ме,че е под 80 още ми е нереално тия цифри,чакам да ги видя и под 75.Инсулина мисля,че ми е в норма и след ядене,че го гледам как се мъчи да свали захарта от един боб на Бъдни вечер.Та доволна съм.Аз пожелах на всички да сме живи и здрави,ама забравих да благодаря за подкрепата.Та ви благодаря за помощта и насоките,и се надявам да ме насочвате и за в бъдеще,ако имам нужда.

# 130
За много години! Много подобрени показатели, много плочки на корема и незабравяйте, че сме млади по душа, къде ще ни стигнат двадесет годишните.
Борислава направо мен описа. Без едно мога, с едно не. Убедих се, че продължавам да съм зависима към захар и тесто. Вече в редичките на послушните. Разчистих всичко от вкъщи и забраната да се вкарват десрти отново е в сила. Днес яйца със сирене и мас и много чай.

# 131
Тия с това "вземи какво ще ти стане" най-дразнят... Сега по празниците го чувах през 5 минути...1 бонбона,няма да изядеш 1000...ми аз и 1000 мога,ама не искам.
Скрит текст:
То като на наркоман да буташ дрога...устоях...горда съм със себе си.Килограмите ми пак тръгнаха на долу май,че кантара показваше към 79,сега 76/77...ама е с 2 на долу...да си кажа Grinning макар,че възможностите са му да изкриви и с 10 Grinning радва ме,че е под 80 още ми е нереално тия цифри,чакам да ги видя и под 75.Инсулина мисля,че ми е в норма и след ядене,че го гледам как се мъчи да свали захарта от един боб на Бъдни вечер.Та доволна съм.Аз пожелах на всички да сме живи и здрави,ама забравих да благодаря за подкрепата.Та ви благодаря за помощта и насоките,и се надявам да ме насочвате и за в бъдеще,ако имам нужда.
На такива въпроси отговорът ми най-често е - А какво ще ми стане пък ако не го изям това?? Grinning
Опитвам се да го обърна на шега поне отначало и с усмивка и прочие, но те ако са толкова несъобразителни че да настояват след като съм отказала, рядко стават с усмивка нещата дори и при такъв отговор. Ако и след това продължат, вече става техен проблем, а не мой, ако ме разбирате Grinning

# 132
Аз за това казвам,че и 1000 мога,че почна ли край няма.Най-важно е първия да не го изям,че тогава идва "е аз изядох 1,пък 2 все тая"...Ако аз съм го внесла сладкото у дома нямам проблем с него.Та им взимам на моите да има някакви неща,които не ме блазнят и си стоят.Има ги,ама и те не ги ядат Grinning малкия само ми лази по нервите,че се разбива от сладко,аз му взема 1,баща му 1,вуйчо му 1 и още някой ако вземе на мен ми става лошо.Та като яхна метлата страда горкия.Лошото е,че обяснява как никой не му взел сладко и на края като синхронизираме историите излиза,че всички сме му взели...ходи и обянявай на 5годишен,че на 20 ще е по-зле и от мен.Та сега му са бонбоните на гардероба Grinning
Ние покрай празниците ходихме все на гости на някой,че роднини си идват от чужбина и ха тоя да видиш,ха онзи...та как се въртяха очи като кажех,че ям месо само Grinning много дразнещо ми беше,ама какво да се прави,явно са решили,че съм се фръцнала и не им искам манджите Grinning
Здраве да е,кой каквото ще да мисли,здравето ми е на първо място.Много лошо ме бяха възпитали,та още се мъча да го изкореня това от себе си...на първо място съм аз,не другите,че все за тях мислех до скоро,а услуга не си правя.Та трябва и да сме егоисти понякога и да не ни дреме кой ще се убеди,че не сме му хапнали от бонбоните и другите подобни...

# 133
На мен ми се смеят, когато си сипват първата ракия, а аз не пия.
После аз се смея, като гледам магарешки изпълнения Simple Smile и неадекватни приказки...

Най-фрапиращо е към края на вечерта, всеки охка, тежко му е, някои заспиват на масата, други не спират да пъшкат и им е уморено и вяло... а аз след хапване отдавна ми е стегнато и пълно с енергия, понякога ставам и се раздвижвам, че усещането на енергия е малко странно, толкова време мина а още не мога да свикна, че след хапване не искам някъде да се търкулна и да пъшкам...

А по темата... за мен успеха е когато се работи в две направления, защото проблема с инсулиновата резистентност е двоен, но повечето го виждат като един. А те, проблемите, са два:
- инсулинова резистенстност
- инсулинова чувствителност

Докато намаляването на първото е важно, второто се неглижира, или може би не, но може би не се отчита, обсъжда, не знам...

# 134
Отдавна съм свикнала че не търся да полегна след храна, присъединих се тук преди 6 години и половина... сега ако се случи да се нахраня с нещо неподходящо (няма какво да се лъжем, случва се понякога и пак ще се случва макар и рядко) и се дразня. Разглезила съм се Grinning

А това което пишеш не знам как да го чета - инсулинова резистентност просто означава по-ниска чувствителност и обратното, не знам точно какво имаш предвид като казваш че са две неща но подозирам че не си написал точно каквото си искал.

Общи условия

Активация на акаунт