Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 12 - януари 2025

• 77 029
  • 1 720
  •   1
Отговори
# 1 410
  • В страната на бурите
Виждали ли сте газова горелка за крем брюле в Тему? Не открих такава, а ми трябва.
Иначе аз 3 пъти пазарувах с връщане на кредит (от началото на януари) и сега имам едни 100 лв. кредит натрупани. Чудя се обаче дали да не пробвам сега с купоните - ако ми се паднат от хубавите, да купя неща за 160 и да платя 80 та малко да поспра. Че то тъкмо събера кредита, пусна нова поръчка с кредит. А и заради това ежедневно заявяване все си вися в Тему...

# 1 411
Понеже чета другата тема за Шеин и съм поръчвала. Там според е много по-зле откъм съпорт. Нямат безплатно връщане и дори при сгрешен размер, няма как да го върнеш за тяхна сметка. Чета, че на някои се бавят връщането на парите, минават месеци в разговори със съпорта. За липсващи неща също е трудно да се води комуникация с тях. В това отношение Тему нямат грешка - счупено, липсващо - веднага връщат парите без много обяснения.

# 1 412
  • Асеновград
Нали точно за това пазарувам основно от Тему, и рядко от Шейн, само когато нещо там е на драстично по добра цена или не мога да го намеря в Тему. Но проблема с Пощата изобщо не е малък , имайки предвид опита ми с тях и Алиекспрес. Та само ефимерното връщане на стока, което може и да не ползвам, няма да ме задържи в Тему. Тук връщането на суми в карта също не е веднага, минимум седмица и половина докато парите са реално в картата, поне при мен. Излизат веднага, но не са реално дошли.  А като няма безплатно връщане, няма да се изкушавам да поръчвам неща за които не съм сигурна дали ми трябват или дали са добри.

# 1 413
При Шеин говоря за месец невъзстановяване на сума след като пратката е пристигнала. При тях е много тегава работа. Колкото и по-евтино да е нещо, наложи ли се да го върнеш или да се занимаваш със спорта за повреда или липса - излиза ти накрая по-солено. Поне при Тему като се оплачеш за липса (ако има такава от страна на пощите), няма да има никакъв проблем да ти възстановят парите. Поне това и не е малко.

# 1 414
А, ама аз не убеждавам никого да пазарува от тему. Казвам си моето мнение..... Да видим как ще потръгнат нещата с пощите. В крайна сметка доставката е безплатна от Китай и то за нищо и никаквата сума 25 лв+. Много бг сайтове нямат безплатна доставка или, ако имат, тя е над 80-100-150 лв......

# 1 415
  • пустинята Гоби
Сигурно ли е че се преориентират към пощата? Последната ми пратка пак идва с boxnow. За сега в кутиите съм получавала най-често покупките си, но опитът ми е скромен - в края на миналата година започнах да пазарувам.

# 1 416
Последните ми са все с пощите или най-много разпределена на няколко части, като с бокса или спиди са ми някакви дреболии - химикалки, четки и подобни.

# 1 417
Разгадах кога в claim credit има лупичка и кога не. Снощи пуснах поръчка с лупичка Simple Smile а предните ми 2 нямаха.
 Вижте как в някои банери пише activity page only, а в някои не. Та, според мен там е разковничето.

# 1 418
  • пустинята Гоби
Аз прахосмукачки не съм поръчвала, т.е. всичките ми пратки са общо взето семпли. Случвало ми се е да поръчам органайзер за кухнята с още 10 дреболии и да дойде с бокс нау, после поръчах само същия органайзер за колежка и го зафичиха с пощата.

# 1 419
Смених пощенския код и ми беше вече в правилната кутия и си викам: сработихме се 😃 Да, ама не! Следващата пратка - с пощите. Съвсем основен доставчик могат да си станат, ако не се оплакваме от тях. Мен честно казано най-много ме притесняват липсите, ако има такива. Да, Тему възстановяват средства, ама ако в един момент стане прекалено? Ако не е този кредит 80/100, ще спра да поръчвам и предвид пощите. И дано ми го спрат, че се оливам. Чакам да събера пак кредита и ще пусна нова поръчка 😃

# 1 420
Вчера ми се наложи да си пиша със спорта,т.е исках да прескоча бота и изобщо не останах доволна. Причината беше яке, закупено ноември, което след носене няколко пъти,реших да пусна в пералня, според указанията на етикета. Якето излезе в много лош вид,промазката се нацепи. Та писах на бота и реших,че ми трябва агент, защото няма да връщам нова стока,а е рекламация. Приложих и снимки. В чата се включи Наташа. Та загубих половин час от деня си,в който служителката дори си позволи да ми каже,че якето изглежда много добре и не вижда проблем. Онемях направо. От известно време ,след като приключи офанзивата 80/100, която получавах със застъпване,забелязах,че са много по- рестриктивни към мен като потребител,и си искат всичко,чакам да го проверят и едва тогава ми възстановяват сумата. Това го играхме и за някакво недоразумение за 2-3 лв. Реално мен това не ми пречи, защото реално връщам нещата, които не харесвам и няма да използвам. Та якето се оказа,че не мога да върна,но ще направят изключение и ми предложиха или да ми върнат 12 лв и стотинки или да им го изпратя за моя сметка по Български пощи или Бокснау и после ще преценят какво ще възстановят. Това,честно казано,не ми хареса. Якето ще го прежаля и ще върна безплатно със следваща поръчка,но съм купувала прахосмукачка, робот за прозорци, таблет, дрон...по- скъпи стоки,за които реално ако има проблем,ще е гаранция - Франция. Така,че реално,ако нещо скъпо не ми е на стойност , която мога да прежаля, повече няма да купувам. По мнения в тази тема, направих нов профил,от където не съм купувала нищо. Там са отново много щедри.Може би има някакъв алгоритъм, който смята какво даваме,връщаме,вземаме.
Ето снимка на въпросното яке, което реално ми струваше 43 лв.

# 1 421
Независимо от указанията на етикета, аз кожено яке (без значение вида на кожата) няма да пусна в пералнята. Или го пера на ръка, когато е топло, за да изсъхне добре, или го давам на химическо. Иначе техника не взимам от там. Точно е Гаранция-Франция.

# 1 422
  • София
И мен липсата на дългосрочна гаранция е това, което основно ме притеснява с техниката. Пролетта купих ултразвукова  четка за зъби. Като я получих поисках връщане, защото просто вибрираше така че ми изтръпваше ръката. Тъй като беше 13 лв.  ми казаха да си я задържа. И аз я ползвах чат-пат. Не знам колко месеца са минали, но  четката вече има проблеми със зареждането. Не прави контакт зарядното и на магия е дали ще почне да се зарежда следващия път.
Гледам, че в кешуей ще ми потвърдят кешбека от Тему за поръчка от 19-ти януари до 19ти август. Правя си извода, че това е крайния срок, в който биха върнали някаква компенсация. Не знам все пак пише "до", може да го потвърдят по-рано.

Все пак отсях една група стоки, които не са рискови, с приемливо качество са и на добра цена, че и ги няма на нашия пазар. Тях ще си ги взимам отново особено с връщане на кредит или купони. Но  с колко боклуци се сдобих покрай тях - не е истина.

# 1 423
Не искам да се заяждам, но няма как да ти приемат такава рекламация. Което и кожено яке да пуснеш в пералня, ще излезе така, ако ще да е купено от най-скъпия магазин на Витошка. В никой магазин няма да ти приемат подобно оплакване. Плюс това за 43 лв освен от втората употреба или на Илиянци (дори и това не е сигурно), никъде не можеш да купиш яке.

Аз също имам някои недобри покупки, ама за сумата, която са взети, просто ги мятам, ако са ползвани.

# 1 424
  • Пловдив
Аз пък досега като съм говорила със съпорта, но не с реален човек а с бота, винаги много бързо сме се разбирали.
Сега заявих за връщане един накрайник за чешмата, който след 1-2 седмици употреба се пукна и започна да пръска вода, качих и снимки, но нямах бар код и писах на бота и той веднага ме пита с този продукт ли имам пролеб, аз писах да и той веднага ми писа, че били разгледали моя проблем и още преди да съм казала, че не пазя баркова и искам нов , за да мога да го върна, ми казаха, че ми връщат парите.
И вчера ми излезе една оферта за 4 подаръка с поръчка за 50 лева. И с тази поръчка ще ми дадат купони за пазаруване. Аз избрах 4 подаръка и какво искам да поръчам за 50 лева, но се оказа, че в картата нямам достатъчно пари, а кредита го бях изхарчила за 100/80 оферта и отказах поръчката. Сега гледам в купони и оферти, купоните са ми ги дали, въпреки, че не направих поръчката.

Общи условия

Активация на акаунт