Гласуване за "Книга на 2024 година"

• 8 635
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
Честита Нова година!

Живи, здрави и достатъчно време за четене.

Гласувах само за :  Благодатна земя - Пърл Бък.

# 46
Гласувах за “Сайбиевата невеста” и “Последна молитва”. Тази година открих този млад автор и въпреки известния наивизъм в изграждането на образите, книгите оставиха в мен много топло и приятно чувство. А и мисля, че Боян Боев има голям потенциал за надграждане.

# 47
  • софия
Гласувах за Мамник . Много ми хареса книгата. Иначе съм чела 4 книги от тези и всичките бяха хубави, но Мамник ми е любим.
Като намекнах, че е добре да има отделни класации за жанрове, нямах намерение да критикувам създателите на темата.Напротив,  апостолска дейност си е!
Мисълта ми беше, че да се сравняват Симон с Мамник,  е все едно да сравняваш ябълки с круши!
Провокирана от пишещите тук, започнах да слушам  много споменаваната Сайбиева невеста...Няма да давам мнение тук, не е предмет на темата, виждам че другаде ще се обсъжда.
Лично аз ще следя с интерес какво препоръчвате , ще си избирам какво да чета, но няма да участвам в класация.

# 48
И аз започнах днес да слушам "Сайбиевата невеста"... Учудена съм, че изобщо стигна до гласуване.

# 49
  • софия
абсолютно!!!

# 50
Не съм я чела, само един откъс, който ми беше достатъчен да ме откаже. Но това е моя прочит, явно не следвам масовите предпочитания.

# 51
На мен Боян Боев изобщо не ми е интересен като явление в българската литература. Харесвам и чета съвременни наши писатели, но точно той с нищо не успява да ме заинтригува. Може би за обща култура бих прочела "Последна молитва".

# 52
  • софия
Пропуснали сте много "ами.." и "пък", а и "невеста"... Blush
Blush

# 53
Честита да е 2025г.!🥳
Здрава, мирна и успешна да е за всички ни!
Пожелавам ви много книжни приключения,дай Боже да задминем Блажев с неговите 200!📚

Гласувах за "Градинарят и смъртта " Георги Господинов,  "Последна молитва" Боян Боев и миналогодишният ми любимец "Симон " Нарине Абгарян.

# 54
От номинираните съм чела само “Симон”.
Много ми харесва, но би било необективно да гласувам за единствената книга, която съм чела…
Иначе ме заинтригуваха и ще прочета “Благодатна земя” (все пак Пърл Бък е получила Пулицър за нея) и може би “Градинарят и смъртта”. За останалите в списъка, амии, по-скоро ще се въздържа Grinning

# 55
  • София
Толкова различни вкусове. "Симон" беше пълно разочарование за мен, миналата година четох. 😃

# 56
Гласувах за Мамник . Много ми хареса книгата. Иначе съм чела 4 книги от тези и всичките бяха хубави, но Мамник ми е любим.
Като намекнах, че е добре да има отделни класации за жанрове, нямах намерение да критикувам създателите на темата.Напротив,  апостолска дейност си е!
Мисълта ми беше, че да се сравняват Симон с Мамник,  е все едно да сравняваш ябълки с круши!
Провокирана от пишещите тук, започнах да слушам  много споменаваната Сайбиева невеста...Няма да давам мнение тук, не е предмет на темата, виждам че другаде ще се обсъжда.
Лично аз ще следя с интерес какво препоръчвате , ще си избирам какво да чета, но няма да участвам в класация.
Според мен тук не става дума за сравнения. Нито се раздават награди за литература.
Това е просто класация за книга, която е впечатлила най-много хора. Независимо от жанра. Hands V

# 57
  • Карлово
Това е просто класация за книга, която е впечатлила най-много хора. Независимо от жанра. Hands V
Или са ни донесли най-голямо удоволствие от четенето.

# 58
То това е тема на обсъждане всяка година и всеки нов член я повдига Simple Smile . Вкл. и аз , когато влязох за първи път Simple Smile
Ами тука е така - не сме толкова много, никой не за занимава професионално с това, че да отдели толкова ресурс , за да прави такава просторна класация.
В Goodreas има такава по жанрове, но там пък повечето книги не са излезли още на български и не мога да се включвам.

# 59
  • в сърцето на един мъж...
Миж, благодаря ти за темата!
Гласувах за това, което съм прочела. Малко ми е странно за някои от книгите, но това е вкуса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт