Гласуване за "Книга на 2024 година"

• 8 635
  • 187
  •   1
Отговори
# 180
  • София
(за сверяване на часовника - като това по-долу е в сегмента само наши автори, само за миналата година)
Отличия от Столичната библиотека: Кои са най-четените автори и най-активните читатели за 2024 г.
21 януари 2025
Писателката Теодора Димова („Не ви познавам“, „Майките“, „Поразените“) също стана подгласник в категорията „Най-четен автор на художествена литература“, а отличието грабна Виктория Бешлийска. "Благодаря на читателите за доверието в моята работа и затова, че четат със жажда. Жажда за хубави книги", каза Бешлийска.
https://www.actualno.com/books/otlichija-ot-stolichnata-bibliote … news_2379976.html

# 181
  • София
"Не ви познавам" е една от, а и да не кажа най-слабита и безумна книга, които съм чела през живота си. Ако можех щях да я номинирам нонстоп за Малинки.

# 182
  • в сърцето на един мъж...
Дама Трефа, има малки читалища по селата, в които вземат всякакви книги. Опитайте там.

# 183
Групата във ФБ е "ДАРИ НИ - НАМЕРИ НИ /книги за читалища".

За съжаление класациите за най-четени книги отразяват основно маркетинга на издатетелствата, модни тенденции, прокарвани от инфлуенсъри и нерядко криворазбран патриотизъм. Което, пак за съжаление, не кореспондира съвсем с качествена/стойностна литература.

# 184
Тихи години са я прочели със сигурност повече от двама-трима, ще прощавате.
Точно тази книга пък е чудесен пример за българското книгоиздаване (и образец/комплимент за вкуса на четящите във форума специално). Не е преведена на английски все още, но на българския я има от 2023 г.
Аргумент, че няма достъп до нея, е несериозен.

# 185
Аргумент, че няма достъп до нея, е несериозен.

И на мен ми направи впечатление това изказване.
Да, скъпи са книгите напоследък, но да се разчита само на пиратските копия в ел.вариант е тъжно и някак си обидно за четящите хора.

# 186
  • Карлово
Излизаме от темата май.
Всъщност чета от общетвена библиотека,, ако мене визирате.

# 187
Ще помоля модератор да заключи темата.
Пожелавам на всички много интересни книги през годината и до нови срещи!

Общи условия

Активация на акаунт