Отговори
Момиче на 19 съм и много ме е страх изпитвам постояно замайване от месец преди година пак бях така но ми мина сега отново имам това чуство замайване умора и потене на ръце  леко главоболие  на скоро даже и връта почна да ме боли не мога да се обърна на страни и като пипна усещам лифмите си възли малки движешти топчета не знам нормално ли е да се усещат на шията много съм оплашена четох сякви неща с рак и сега  ме е страх да отида на лекар дали всичко това може да се дължи на това че съм доста слабичка не знам вече

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 18:35 от Не се сърди, човече

# 1
Лекарите какво казват?

# 2
Ами преди 1 година нищо не ми казаха уж било на психическа основа мина ми и сега пак съм така и още не съм ходила защото ме е страх този път

# 3
Тоест не вярваш на лекарите, но си готова да повярваш на случайни непознати във форум? Добре.
Ей-сега ще извадя кристалната топка... Дай 500 лв.!

# 4
Не казвам че , не вярвам а казвам че преди ми казаха че е на психическа основа сега не мисля така защото не съм минала скоро през стрес и депресия и просто се питам защо може пак да ми е. Така и споделям тук

# 5
Отиваш при личния лекар да ти пусне изследвания, после и с направление при съответните специалисти, за да ти кажат какво ти има и защо.

# 6
Наистина без лекар и изследвания няма как да разбереш. Можеш да имаш някакъв проблем със шийните прешлени - от това има и замайване, и главоболие, и болки във врата. Можеш да имаш дефицит на някои витамини. Проблеми със щитовидната жлеза - също.
Според мен задължително отиди на ендокринолог първо, след което - ако няма проблем там - на невролог.

# 7
  • Цюрих
Щом не можеш да си завърташ главата, може да са шипове. И при мен се получава, също много се шашкам. На мен също ми хрущи врата като го движа, отделно от тревожност и паника също се получава, от ниско кръвно, от анемия и ниско желязо, от нисък витамин В12, от безсъние, от изкаран Ковид. В момента има нов вариант на Ковид-Хес, който е със замайване точно, даже без температура и гадене.Може от обезводняване да се получи или като страничен ефект на някои лекарства. Иди на невролог и консултация с психиатър.

# 8
Трябва макари че много ме е страх

# 9
Искам да ти кажа, че седейки така в неведение се страхуваш много повече и си докарваш много повече стрес, отколкото, ако отидеш на лекар. Те не хапят и освен това са там, за да ти помогнат. Каквото и да ти е, то няма да ти мине, ако седиш и нищо не правиш по въпроса. За мен винаги по-страшно е да не знам какво ми е, отколкото да отида и да разбера и съответно да взема мерки. И спокойно, не е рак това.

# 10
Благодаря ти за съвета просто много се филмирах като четох за подути възли причини за потене и направо ме хвана страх чак нямам апетит но още утре ще отида на лекар

# 11
Имай предвид, че ако често боледуваш от гърло, ангини, уши или изобщо някакви такива банални инфекции, може да си имаш леко увеличени лимфни възли. Аз например съм доста болнава и са ми казвали, че от едната страна имам леко увеличен възел, но че това си е нормално. Като цяло - лимфните възли се увеличават при инфекции, след което бавно намаляват обема си. В момента е толкова болнаво време, че може причината специално за това да е съвсем банална.
Иначе, ако не беше на 19 г. и аз щях да ти кажа веднага, че причината за всичко ти е шипове на врата, аз имам такива и симптомите са точно каквито ги описваш. Но си малко млада още, въпреки че сегашния начин на живот и особено взирането в екраните нон-стоп “подмладяват” такива диагнози.
Потенето на ръцете е тъпичен признак за нарушение на работата на вегетативната нервна система - обикновено въз основа на стрес. Друг вариант е да е от ЩЗ. Тъй че аз лично не смятам, че всичко ти е на психическа основа, даже напротив и те поздравявам за решението ти да отидеш още утре. Надявам се, бързо ще ти намерят какво ти е, за да могат да го третират правилно.
Пиши после какво са ти казали.

# 12
Здравей бях при личния на никви иследвания не ми прати кръвното ми е ниско паниса ми рецепта за замйванета и кръвното но аз пак съм претеснявам защото не ми обърна внимание много мислих че ще ме прати на иследвания  защото все пак от 2 месеца се чустав замаена и с главоболие но уви не ме прати никъде а до калоко то лифмите ми възли и топчето което го усещам на шията и болка в връта имам час чак за 22ри усещам стягане на гърлото все едно някой ме души и болка и сега ме е старх на всичко то от горе нямам нито пуснати иследвания нито нищо оф ще откача

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 15:30 от dilekmusova75@gmail.com

# 13
Съвет номер.1 .Изследвай хормоните .
Съвет номер.2.Напоследък пила ли си алкохол.Така описани симптоми ми приличат на абстиненция.Или ,ако приемаш някакъв вид успокоителни .
Съвет.3.Пусни си кръвна картина за нивата на захар . Такива симптоми може да се получат и при рязко спадане на кръвната захар .
Един пример ще ти дам . Алкохола е захар и като пиеш повече чашки от обикновено захарта ти се вдига естествено.След преминаването на действието му захарта в кръвта рязко спада и затова се появява мъхморлука .А ,може би просто ти е прекалено ниско кръвното.Но да просто посетете доктор.

# 14
Абсолютно никакъв алкохол не приемам и не съм

Общи условия

Активация на акаунт