Отговори
# 330
Мистери, напълно съм съгласна с теб. За една серия унищожиха всичко постигнато досега. И защо всички тези неща се случват, когато Ферит и Сейран са заедно. Защо Ферит не забягваше докато беше с кака? Защо, ако това е бил замисъла не загатнаха тези отношения между Ферит и Суна още от началото на сезона? Докато Ферит е с други жени живота е цвята и рози. Събере ли се със Сейран край. Защо тогава въобще ги събраха? Наистина един нормален разговор не написаха между тях. Да си изяснят и те и ние какво е станало в тези 2 години. Ферит никога не е бил привлечен от Суна по този начин, винаги я е виждал като сестра. Не могат да мислят тези сценаристи,пък камо ли да пишат. А им се и плаща за това. Позор пълен.
Сещам се за един сериал, който гледах като бях по-малка и там се разказваше за едни семейни връзки и афери. Но беше написано много добре и всички го гледаха. Това беше Забранения плод.
Нашите сценаристи обаче нямат капацитет не само за психо драма,но и за всичко друго да пишат. Жалко за актьорите, които се мъчат да играят. Според мен и те вече не могат да намерят допирни точки с героите си, да ги разберат и да ги изиграят Sad

# 331
Sikorski, за мен е логично размишлението ти.
Ако наистина мислят за четвърти сезон няма как "хоп троп" да станат нещата.

# 332
Добър ден Heart
Мед ми капна на ранената душа,снощи като видях нашите гълъбчета,да се прибират заедно...но колкото и да се зарадвах,не можа да се изтрие в главата ми,написаното от Протежето,че Сейран,Суна и Ферит са главните герои в този сериал.Още не съм на себе си.

# 333
Надя, дано само да не свършим като в Забранения плод.

# 334
Добър ден Heart
Мед ми капна на ранената душа,снощи като видях нашите гълъбчета,да се прибират заедно...но колкото и да се зарадвах,не можа да се изтрие в главата ми,написаното от Протежето,че Сейран,Суна и Ферит са главните герои в този сериал.Още не съм на себе си.

Няма смисъл да се ядосваш, Протежето винаги говори подобни неща за да защити тъпотиите, които сътворяват сценаристите. Забелязала съм много пъти как тя се опитва да оправдае всяка тъпотия, която се напише

# 335
Не се ядосвай! Вчера имаше стори в страницата на Ялъто в инстаграм, в която ОГМ показа актьорите в главни роли. Берил я няма там! Може много хубаво да си пресъздава образите, но ще е вечната поддържаща и така! 😜
Добър ден Heart

# 336
Болни са, но не го знаят. Как да напишат нормален разговор на човек с биполярно разстройство и нарцистични симптоми или на оная с мечтите да стане булка, или на Есме и т.н.
Аз нося глава на раменете си, но не виждам "такава" нито на раменете на Суна, нито на Ферит и на повечето герои.
Все някой по-уравновесен трябва да забележи, че нещо не е наред, да не говорим, че Сейран още в първи сезон каза на Ферит, че е болен, а във втори даже искаше да отидат заедно.
Някой път е муден сериала, но на мен все още ми е интересен.

# 337
Има снимки в ялъто.
Да видим кой ще снима там 🤔🫣.
За първи път този сезон много искам да изтекат снимки зад кадър от епизода 😁.
Има стори и на хора от  екипа, на мен ми прилича като на каравана. Може външен сет също да има  🤷‍♀️.

# 338
Аз честно казано вече нищо хубаво и интересно не очаквам от сценария. Да, сигурно на финала ще ги съберат, но след всичко показано вече е все едно. Дотогава дори последната сцена да не е това, което видяхме е все едно, защото сценаристите ще измислят други гадости, които да се случат на Сейфер и с които да запълват минутите. Никога до момента не съм срещала сценаристи, които да мразят главните образи.🤐

# 339
По повод логиката на действията:
Цитат
„ТУК-И-СЕГА“
За разлика от театралния спектакъл, психодраматичното разиграване не разполага с предварително зададен сценарий, който да определя хода на действието. Вместо това, излизайки на психодраматичната сцена, човек сам става автор на своята „пиеса“ и по този начин определя нейния сюжет и развитие. Всъщност „писането“ на историята съвпада с нейното изиграване, тъй като се случва по време на самото действие и се диктува от спонтанните решения на протагониста при взаимодействията му с помощните Азове. Това пребиваване в актуалния момент, стремежът да се намери „силата“ на всяка една ситуация и да се действа пълноценно на базата на наличните възможности, без оглед на това, което някога „би могло“ или „е можело“ да се промени, в психодрамата се нарича действие „тук-и-сега“.

Разбира се, представлението, което се разиграва би могло да има за своя основа отдавна отминала, въображаема или дори предстояща ситуация. И все пак, основното изискване на играта е протагонистът винаги да изхожда от- и да се завръща към своето актуално състояние; той може да използва и променя само нещата, с които разполага в момента на действието. Така основният „текст“, с който човек се сблъсква в психодраматичното „тук-и-сега“ е този на неговите собствени чувства, сетива, опит и избори в конкретните ситуации, в които попада. На тяхна база възниква историята, репликите, описанието на обстановката и персонажите; с тяхна помощ се достига и до завръзката, кулминацията, и развръзката на неговия спектакъл.
Целият текст:
https://www.deapi.eu/2003/02/06/%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-% … 1%82%D0%B8%D1%8F/
С малко търпение може да се стигне до извода, че хаосът е преднамерено търсен. Вярно, не съвпада с очакванията на свикналия да гледа една история зрител, но те не се отклоняват от принципите и техниките на психо драмата.
ПП Постнах този текст (има и по-кратички) в подкрепа на мненията на Сикорски и Понки. Не знам за вас, но аз се чувствам с този сериал като в група по психотерапия. Затова от време на време си давам почивка от него. Sweat Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 11:50 от Katya_I

# 340
Прочетох едно мнение в Х, че потребителката за първи път от много петък вечери насам е щастлива, защото вместо СейФер са пуснали АфРам. 😃 Докъде докараха зрителите. 🙄

# 341
Понки, какво значи болни са? Затова не могат сценаристите да им напишат смислен разговор ли? Сейран не е ли и тя болна? Не са само Ферит и Суна. За разлика от тях обаче Сейран си преглътна достойнството и отиде да се лекува,а не мрънка,че все някой друг й е виновен. Ферит вечно иска някой да го води за ръчичка и все да е на негова страна. Сейран,колко пъти загърбваше своите проблеми,за да е до него. Същото важи и за Суна. Колко пъти беше до нея.
Не съм съгласна. Значи Ферит и Суна са болни, обаче за тях написаха смислен разговор,а за Сейран и Ферит не може.
Ако другата страна сама не осъзнае, че има проблем и трябва да го разреши, колкото и хора около теб да ти помогнат и казват, няма да стане. След като няма желание от другата страна.
Аз сериала много си го обичам и все още не съм се отказала. Емоционално свързана съм с него. Помогна ми в труден момент. Но магията за мен вече я няма. Съвсем друга история е. Каквото и да напишат няма да си върнат славата от първи сезон. Не го гледам вече с този трепет като преди.

# 342
Съжалих, че не послушах първоначалните Ви препоръки.

Ще търся друг по-логичен и романтичен сериал, а не с толкова много драма и лошотии.
Играта на главните герои - Сейран и Ферит е много добра, няма спор.

Не знам дали си изгубила времето си и какво по-точно имаш като предпочитания да гледаш, но аз бих ти препоръчала да изгледаш всички епизоди до тук и то не с прехвърляне! Да, определено има проблеми в сценария, но има и много красиви сцени, които си заслужава да бъдат видяни. Всеки може да те насочи и каже своето мнение, но е най-добре ти сама да си го изградиш. И от 24 до края на първи сезон има много силни сцени, и във втори и в трети сезон. Решението е твое, но СейФерската магия може още приятни минути пред екрана да ти достави. Hug

# 343
Надя, заболяванията на Сейран от една страна и на Суна и Ферит са от различен характер. Психичните отклонения и разстройства си искат самонаблюдение, па признаване на проблема (щото ... срам...), па намиране на адекватна помощ...

# 344
Надя Б. Василева, сама си си отговорила.
Разумно мислене не виждам при психично болен. За да го осъзнае трябва да си задава въпроси- какво, защо...
Бих добавила и себепознаване.

Общи условия

Активация на акаунт