Майка на дискотека

• 9 274
  • 339
  •   1
Отговори
# 195
  • France
Ама приемете, че има пълнолетни хора, които не отдават чак такова значение точно на рождения си ден.
Именно. И не е като да говоря наизуст, моят беше скоро. Simple Smile Миналата година въобще не го празнувах. Много задължения, кратки срокове... само се разходих вечерта сама да подишам въздух и това беше. Не вменявайте вашите идеи на другите хора. Peace

И да попитам Черна станция, защо пак очакването е жената до промени желанието си, така че да е угодно на мъжа? Защо пък той не положи малко усилие, за да е щастлива тя? Щял да стане раздразнителен, като ходел, някъде където не иска. Ами тя?
Различни поколения сме и затова не можем да се разберем.
За мен е най естествено да не карам човек, когото обичам, да прави неща, които не обича. И от него очаквам същото.

# 196
  • София
Вие не сте наред?
Жената иска да се забавлява и да отпразнува рождения си ден с приятелки вероятно, а не да ходи по мъже. 

Ето това е, което ме учудва. Ако ще се забавлява само с приятелки и то на рождения си ден, подчертавам, който е веднъж годишно, не става въпрос за обикновено излизане през уикенда, защо се е женила? За какво ѝ е този мъж, щом дори не може да се забавлява с него? При това младо семейство, не хора с дълъг брак, които вече са си поомръзнали...
Да не говорим за коментара, че дискотеката „не било неговото“. Тя сега ли го разбра, след като живеят заедно и вече имат дете? Преди това пак ли никъде не са излизали заедно, не знаят кой какво харесва? Познават ли се изобщо?
Като че ли се е хванала с първия срещнат от улицата, с когото да си направи бебче, пък опознаването и евентуално напасването – по-късно, ако изобщо се получи.
И аз се чудя какво не ви е наред на младите днес. Еманципацията е хубаво нещо, много съм ЗА, ама като не ви трябват тези мъже за нищо, що се захващате изобщо с тях? Те щом и за забавление не стават, дали изобщо ще можете да разчитате на тях за каквото и да е? Щом дори не искате да делите „доброто“ с тях, те дали ще искат да делят с вас „злото“?

Скрит текст:
Заедно в добро и зло, в здраве и болест, в богатство и бедност, докато смъртта ни раздели.

Не смятам за нормално, че когато се омъжиш/ ожениш трябва да си дупе и гащи с мъжа/ жена си. Както мъжете могат да излезнат, да пийнат по нещо с техни приятели мъже, съвсем нормално и да си говорят да футбол и тъпотии, та дори на бар да идат, така и една жена има право да излезе и да се позабавлява с приятелките си. Къде жената е казала, че няма да го отпразнува със семейството и мъжа си? Празнуваш с едните, след това каниш приятелките ти - N на брой и отивате някъде, голямо чудо, голямо нещо. Вашето мнение ми звучи като да си сложиш окови като сключите брак и това е. Никога не съм спирала моя съпруг, както и той мен.  Разбира ме се кой ще гледа детето и готово, та ако трябва и баби ще викнем да ударят по едно рамо Grinning . Особено като става въпрос за излизане, което се случва веднъж или два пъти в годината, извинете ме, но това е нелепо. Никой не е собственост на друг човек, а това какво правите вън от дома си е на вашата съвест.
Човек, който има любов, сигурност и спокойствие едва ли ще помисли за нещо друго по улиците.
Не го пиша заядливо, а просто за мен е непонятно това ограничение, навсякъде с мъжа ми, навсякъде с жена ми... в този ред на мисли, трябва да се натрисам аз на всеки фирмен банкет и събиране на съпруга ми и обратно. Grinning Ненормално ми е, не го разбирам.

# 197
  • France
И на мен ми е ненормално ама гледам да не задълбавам. Хората сме различни. Например за мен рождените дни са най-вече повод да купонясваш с приятели. С половинката и без друго се виждате всеки ден. 🤷🏻‍♀️

# 198
Голямото събитие, рожден ден. Все пак, не е юбилей, не е 20, 50 или 100-тен рожден ден,   да му се придава такова значение. Много добре даже са решили, мъжът да остане с бебето, тя да е спокойна(едва ли би била така спокойна дори и с баба) На него не му се ходи на дискотека, осигурил и е гледане на детето, тя ще си потанцува, ще се забавлява, ще си поприказва с приятелка. Дискотеките са късно, най-вероятно у дома е имало подарък, внимание.

А иначе и аз като прочетох заглавието си помислих, че някоя майка на тинейджър ще се влачи подире му на дискотека.

# 199
  • София
А, Бояна, няколко потребителки написаха, как така ще ходи сама на дискотека, на рождения си ден. И след като мъжът не искал, трябвало тя да измисли вариант да му харесва и на него, и да пропусне тя дискотеката. Не било връзка да не са заедно през цялото време на рождения ѝ ден. Не смятам, че е редно, тя да си променя желанията и празнуването, заради това, че мъжът ѝ не иска да отиде с нея. Тя е планирала да са заедно, все пак.
Ще отиде, разбира се, тя ще отиде. Странно, че той не чувства нужда да отиде с нея. Странно за мен. Не тя трябва да ди направи рождения ден по негов вкус. Може да съм старомодна, но си представям, че един готин мъж ще организира нещо готино в тази дискотека, ще запази маса, ще поръча шампанско. Или поне ще отиде с нея. Но при въпрос може ли да отиде и реплика, че я е пуснал, явно трябва да се радва и на това…

# 200
Да чувства нужда да отиде с нея на дискотека, че каква ще е тая нужда?

Става въпрос за нуждата да не изпуска  любимата от поглед, дори при положение, че тя ще се прибере след два-три часа, или за някаква друга нужда,?

# 201
Даже е задължително да отиде на дискотека.
Задължително е да има лично простраство, лични приятели, забавления, хобита и време.
И всякакви обяснения, че понеже си станала майка, вече си някаква форма на робиня и освен да кърмиш, нямаш друг живот, никак не ги приемам, нито ги разбирам.

Кой, кога и къде е казал това???

Но ми е чудно каква щеше да бъде реакцията ако на своя рожден ден мъжът беше отишъл на кръчма, оставяйки жена си у дома с бебето...

# 202
И аз това се чудя, Черна станция...
Какво е това яростно защитаване на излизането с приятели? За мен това е толкова естествено, колкото и неестествено е да искам да празнувам с приятелка рождения си ден, вместо с мъжа ми. На мен просто няма да ми е хубаво, но аз не харесвам кокоши компании.

# 203
  • София
Значи не излизаш с приятели.
За кокоши – не знам, нямам приятелки кокошки. И двете са доста интелигентни и с удоволствие излизам само с тях. Имам и много близък приятел, който вече не живее в България за съжаление, но и с него ми е изключително приятно в редките случаи, когато е тук.
Но разбирам напълно хората с кокоши компании – и аз не бих държала да излизам с такива.

# 204
Миленака, къде прочете да излизам само с мъжа ми?
Сами жени на дискотека си е баш кокоша компания.

# 205
  • София
Зависи от участничките.

# 206
Хората са различни, Dincho. Вие сте си самодостатъчни с мъжа ти, предполагам, а ние другите искаме и други контакти. Хубаво е човек да разпусне с приятелки.

# 207
Нещо много тъжно и отчаяно има в сами жени на дискотека.
FrauDanna, къде прочете, че не излизам с други хора без мъжа ми?
Нещо мъчи авторката на темата, иначе нямаше да я пусне.

# 208
  • София
А за мен е много тъжно и жалко, че има жени, които поради някакви причини не могат да отидат на дискотека без мъжа си.

# 209
  • София
Да чувства нужда да отиде с нея на дискотека, че каква ще е тая нужда?

Става въпрос за нуждата да не изпуска  любимата от поглед, дори при положение, че тя ще се прибере след два-три часа, или за някаква друга нужда,?
Това и е рождения ден. Не е ли нормално човек да иска да празнува рождения ден на любимата си с нея? Просто не мога да си представя какво разбирате под любовна връзка? Никой не цени свободата повече от мен, но някои специални дни споделяме с хората, които обичаме.
Иначе темата е нелепа. Майка, леля, баба всеки може да ходи и на дискотека и където иска сам. Но този мъж, който не иска да отиде на рождения ден на жена си мен ме потриса, сори.

Общи условия

Активация на акаунт