Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 731
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
За млади момичета, според мен, са много подходящи парфюмите на Anna Sui, а и имат страшно красиви шишенца. Серията Princess на Vera Wang също е добра опция.

# 226
Някой има ли обяснение защо "всички" нови парфюми са с аромат на роза и малина?

# 227
Да, защото е модерно , много се харесват, търсят и купуват. Всеки иска да прибере парите на потребителите и това сега е най-лесният начин.

# 228
Така е, и при парфюмите има мода. Нормално е производителите да се съобразяват с това, което е актуално и се търси в дадения период.

# 229
Досега не съм попадала на парфюм с рози и малини, който да ме грабне и да го купя. Миришат ми на бонбони и ароматизатори за стая. Преди време получих един от Трезорите, мисля че Среднощната роза - мъчи го и накрая отиде при една девойка. Искам тъмна, богата роза с малко малини (компоти и сладка на са моето), но все нещо ме дразни. Ако се сетите за някое име, пишете моля.

# 230
Аз наскоро се сдобих с Fendi Dolce Bacio. Много изящна роза, подсладена от прасковата и балансирана с пачули, което ѝ придава една такава землиста нотка, леко суха, което много ми харесва. Така парфюма придобива елегантност и характер. Някои го сравняват с Gris Dior, но за мен нямат общо, по-скоро има нещо навяващо Elle YSL, може би... поне от мъглявите спомени, които имам за него.

# 231
Досега не съм попадала на парфюм с рози и малини, който да ме грабне и да го купя. Миришат ми на бонбони и ароматизатори за стая. Преди време получих един от Трезорите, мисля че Среднощната роза - мъчи го и накрая отиде при една девойка. Искам тъмна, богата роза с малко малини (компоти и сладка на са моето), но все нещо ме дразни. Ако се сетите за някое име, пишете моля.
Този Тресор го получих и аз, за мен е ужасен. Усещах само смес от сладко и кисело, измих го почти ведната от ръката си.

Давам едно предложение, но не съм го пробвала, но отдавна искам и смятам да го тествам. Ако има запознати да кажат, как е като аромат? https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Rose-Rouge-50988.html

# 232
  • The Evergreen State
Не знам дали са роза и малина, но като че ли наистина преобладаващи на пазара сред мейнстрийма са сладките парфюми с бутилки във всякакви нюанси на розовото и това си остана трайна тенденция.

Парфюм за деня Шалимар Милезим Жасмин.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 16:52 от Athena

# 233
Да, и другата мейнстрийм вълна на белоцветно-креместите. Все едно цял ден ходя наплескана с крем.
Откакто придобих Скиптър и Диадемата на Thameen, нося само тях. Мек, луксозен унисекс без шербети, карамелите и плажни масла. Как го носите този кокос бе девойки, все едно съм преяла с бонбони Рафаело!
Ще я мисля розата, в парфюмните групи се въртят отливки, все ще уцеля за моя нос.

# 234
  • The Evergreen State
Сега с онлайн пазаруването има огромен избор и всеки парфюмен вкус може да бъде задоволен. Толкова голям избор идва обаче често в повече, създава объркване, води до различни нежелани ефекти, но това е друга тема Simple Smile.

# 235
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 16, нито сега, нито на 13-14 години харесваше изброените парфюми. Риск е с парфюм на тази възраст. Това и е любимия парфюм. Получава го всяка година за РД, защото вече едвам го намирам. Имам запас само за още една година. Харесва също Жадор, изпръска ми Диор Парфюм и Ланком Ла ви е бел Еликсир, докато дойде време да подаря Трезор-а. Не всички деца харесват Ариана Гранде.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-a-la-Folie-48019.html

# 236
Е една от дребните ми мечти е да преям с Рафаело, но никога досега не се е случвало. Обикновено кутиите свършват преди това.
Обичам парфюми с кокос, но лек и кпемообразен като Бронзовите богини примерно. Химични глупости не ща.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 19:30 от densi

# 237
# 238
Е една от дребните ми мечти е да преям с Рафаело, но никога досега не се е случвало. Обикновено кутиите свършват преди това.
Хаха, и аз така! 😀
Винаги съм казвала, ако някой ме обича,  да не го изразява с думи, а да ми подари Рафаело. 🤍🥥🤤

О-бо-жа-вам кокос под всякаква форма - мога да го мириша, ям, пия, да се мажа с него, да лежа под кокосовата палма, с риск за живота😀... пълна обсесия.
В момента съм на такава вълна и 3 дни пръскам JPG Scandal Absolu, който няма заявен кокос в пирамидата, ама точно сладък кокосов крем усещам в развитието му.
Днес го допълних и със Sol de Janeiro Coco Cabana и просто мога да се изям.
А, купих си и кокосова свещ. 😁
Сега си мечтая за един хубав кокосов десерт, ама няма...

За съжаление, огромна част от кокосовите аромати са супер синтетични и аз цял живот търся перфектният... Не е някакъв сложен аромат, защо е така трудно пресъздаваем?

# 239
И аз сред почитателките на кокоса и Рафаелото. The Body Shop имат серия с кокос, включително и спрей за тяло. Не е чак перфектният, но не е лош.

Общи условия

Активация на акаунт