Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • The Evergreen State
За много години! Благодаря за новата тема Денси.
Нямам планирани парфюмни покупки. В края на Декември покрай празниците имах изкушение за новото интензивно Клое, но след няколко теста се отказах от покупка, макар че е много приятен парфюм. Прилича доста на Клое Абсолу, който имам и това ме отказа.
Вече обаче се бях настроила за наситени рози и не устоях на Chopard Love, който поръчах без да познавам, взех го само по описанията във фрагрантика. Намерих го много изгодно и реших да рискувам.
Силно се усеща българска роза в него и розова есенция. По това прилича на Tumulte Christian Lacroix.
Chopard Love е жизнерадостна експлозия от наситенa и искряща бългаска роза, отпускаща и повдигаща насторението. Допада ми факта, че час след напръскване утихва и стои по-близо до кожата, мисля че мога да го нося и в офиса, напръскан много пестеливо. Санталовата база е в прекрасен унисон с розите. Благороден, мил и очарователен парфюм, истинска наслада за любители на розова есенция и мускалени рози.
Заслужава да се спомене, че бутилката на парфюма е много красива и много му подхожда, името Love също много му отива.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 23:42 от Athena

# 31
  • София
Благодаря за новата тема! И Честита Нова Година на всички! С пожелание за много здраве и нови парфюмни открития!

Днес пробвах отново Musc Noir Rose, тъй като бях загледала серията, но ми се стори страшно безличен. Вярно, че сега е много студено, може и от това да е, но буквално на чисто пране в мускусен омекотител, никаква роза, нищо Noir. Може би съм харесала Musc Noir, тъй като там има и кожена нотка, ще пробвам него пак.

Вторият, който пробвах, беше Tonka Cola. Беше ми любопитен, тъй като в сравненията мернах и Ванила Диорама, който обожавам, като ми беше ясно, че надали се доближава много. Бях права, има далечна прилика във ваниловата нотка, но и нещо силно подправкото, което май си личеше и в пирамидата, докато другият е boozy и лично за мен една от най- добрите ванилии, които някога съм пробвала.
Не е лоша Мансерката, но няма характер.

Нямам нищо набелязано за януари, на диета съм. Почвам от февруари. Ако изникне някой Инсоленс на прекрасна цена, може, но като цяло ще се въздържа от парфюмно и козметично разточителство този месец.

# 32
Благодаря за новата тема и честита нова (ароматна) година Christmas Tree

Нямам нови желания, но чакам една отливка от новата ванилия на Гучи - Vanilla Firenze. И имам шанс да видя няколко дъна най-накрая, основно на тревъл размери, но и те се броят.

# 33
  • София
Благодаря за новата тема, миналата попрекалих с новите парфюми и смятам тази да е по-умерена, имам достатъчно любимци за 5г. напред.
Януари започнах с първият ми и като гледам последен арабски парфюм - Orientika Royal Amber. Интересен парфюм с ужасна бутилка и странна арабска нотка, която ми се струвам че присъства във всеки техен парфюм, определено не е моето.
През 2024, най-често посягах към VC&A The Amara. Мисля, че и 2025 ще е така.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 12:52 от nad_tab

# 34
  • Sofia
Честита и ароматна да е годината, момичета и момчета! Да сте здрави и хрема да не ви лови! Smile

Едно парфюмно желание имам засега - новият аромат на Ван Клийф. Ще го почакам, обаче, при алтернативните сайтове, защото в Дъглас никак не ми харесва цената.

# 35
Аз се наслаждавам на VC&A Bois d'Iris, който поърчах преди НГ на добра цена, така че не съм мамила плановете си за 25г Sweat Smile, но дойде чак сега. Много е приятен, но ще свърши доста бързо, ако нямах доста други за пръскане, че се налага да съм по-щедра, че да го усещам.

# 36
  • София
Два стари парфюма открих и ги искам, имам време да ги намеря на хубави цени - Angel Nova и Средиземноморските градини. Промени ми се много парфюмният вкус и ще се наложи сериозно обновяване на шкафчето с шишенцата.

# 37
За много години, парфюмни, и честита нова ароматна тема!
Моят януари започна с неочакван подарък:

Много му се зарадвах, а уж от проба не бях във възторг. Сега го възприемам много по-различно. Ще го разнося хубаво, и ще видя. Доста мед усещам, мляко с мед и карамел.
Скрит текст:

# 38
Честита, здрава и ухаеща нова година на всички! Аз имам едно много трудно изпълнимо парфюмно желание, но ще го споделя: https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Mirror-Mirror-Collect … Secrets-2369.html. Влюбих се в мостра от 2021, не му бях обърнала внимание или бях на други вълни...неизпълнени желание, но това е положението.

# 39
Някой може ли да каже някоя дума за Serge Lutens Feminite Du Bois ?

# 40
Здравейте. През януари обмислям да си взема нов парфюм, но се колебая между два - D&G The Only One 2 и The Only One Intense. Повече клонях към вторият. Пробвала съм ги преди години, сега няма къде. Само си спомням, че и двата ми харесаха, бяха плътни, зимни аромати.
Дилемата ми обаче вчера стана четирилема SmileПробвах Aura и  Aura Sensuelle на Mugler. Повече ми допадна вторият. За лятото ще е чудесен, интересен, не просто нещо свежо и ефирно. Но като гледах Фрагрантика най-долу в пирамидата седи тъй наречения "анималик". Това нещо не го понасям, меко казано. По-долу в съставките не виждам нищо животинско. Не мога да схвана...Не мисля, че съм усетила анималик, но все пак...

Друго което пробвах е Club De Nuit Intense Woman Armaf - леле, това е като удар с влак. Началото е направо челен удар, изключително силно и пикантно, излъчва на два метра само с едно пръскане. След час доста ми хареса, но не мога да понеса началото. Наистина харесвам плътни и тежки аромати, но това е мнооого мощно.

По повод - първото място на Goddess Burberry - изумена съм. Толкова невзрачен парфюм за мен - първоначално си е точно лавандулов спирт и накрая лека ванилия. Какао? Къде е то? Богиня - на какво?

# 41
Честита Нова Година!
Един от коледните ми подаръци беше това:

https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Authentic-Woman-54005.html

Любов от първо пръс беше, но определено е за по-топло време.

# 42
Някой може ли да каже някоя дума за Serge Lutens Feminite Du Bois ?
Веднъж съм го пробвала. За мен определено е унисекс. Идва малко тежък като за дамски парфюм, макар и да ми хареса. Синя слива и подправки, точно както е според пирамидата.

# 43
И аз много се учудих на първото място на Burberry Goddess при условие, че аз го харесвам донякъде. Явно залагат на по-безопасни парфюми.
За 2025 планирам Celeste (благодаря на pupitka за препоръката). Аз се влюбих в 2 парфюма на марката - Bianca Late и Bora Bora, така че се надявам и този да ми хареса.
Искам да питам дали Khumrah Quawa става ли за покупка насляпо. Нямам успешни покупки сред арабските парфюми и все още се колебая, ама май ще се стрелям заради хайпа.

# 44
Някой тествал ли е Followed на Kerosene?
Специално питам Pupitka, защото знам че тя си пада по гурметата.

Взех си мостра и много ми харесва, обаче малко се притеснявам дали бих могла да се наслаждавам на 100мл от този аромат като знам какво стана с Coffee Addict на Theodoros Kalotinis и как много ми харесваше, а накрая се оказа че ми харесва да го мириша от шишето, но не и да го нося, защото е прекалено буквален.

Общи условия

Активация на акаунт