Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 596
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
За Pupitka не знам, но аз съм го тествала.

# 46
Какво ти е мнението спрямо на този на Калотинис и изобщо, би ли споделила? Знам, че си тествала и Калотинис Smiley

# 47
  • 🌊
Аз открих пазаруването с един Sweet Like Candy на Ариана. Беше надолу с 40 лева от стандартната цена  и знам, че щеше да ми е криво да го изтърва.

Сега в желани ми останаха:
Let's Travel To Miami For Women Mandarina Duck - този го откривам вече само на едно място и се удя заслужава ли си или е стандартната плодовна бомба в стил Ескада
Oh! Sweet Dulce de Leche Oriflame
Hibiscus Zara
Fantasy Britney Spears
Fancy Jessica Simpson - този в момента е неоткриваем, чудя се дали да се мъча да го чакам или директно да го махна, но пусто му, много хора го описват като Светия Граал на карамелите

# 48
  • Sofia
Днес се задушавам в собствения си аромат- Bianco latte, направо ми превзема въздуха от 2 спрея.
За покупка ми е VCA Musc de soie, както писах, че нещо не ми достига, така реших че го искам, но ще изчакам да се появи и по други места. Не е спешен.

# 49
  • Sunshine state
Искам да питам дали Khumrah Quawa става ли за покупка на сляпо.
Имам и двата - и първата и тази, но предпочитам Кауа, честно казано, защото е по-балансирана някак. Аз не надушвам кафето в нея и не я намирам за много по-различна от първата. Ако Камра ти харесва, тази е почти същата. За сляпо не знам дали става, аз лично не съветвам никой да купува, че то вкусове 100. Има много подправки в нея - канела, кардамон, джинджифил. Не е много безопасна, но пък за трайност и сияж нямам никакви оплаквания - трае на дрехи до изпиране, на кожа 8+ч. 😀
Nevermoresleep, не съм тествала нищо на марката, само следя разни ревюта и съм им преглеждала парфюмите, всеки казва че са много силни. Виждам, че имат доста противоречиви мнения. И на мен ще ми в любопитно да прочета Денси какво мисли за тях.

# 50
Какво ти е мнението спрямо на този на Калотинис и изобщо, би ли споделила? Знам, че си тествала и Калотинис Smiley
За мен Followed Kerosene е най- противният парфюм. Имам неприятна случка с него миналата година, за която съм писала тук.
Отивам на парфюмната среща на Илко с един сак много стари и редки парфюми. Миришем много хора, говорим си, шегуваме се и аз тръгвам да пръскам, като останаха по- малко хора. Вземам неговия и тръгвам към ръката си, защото съм го пробвала и преди години. Чувам крясък “не Денси, на блотер само, това е смърдилник”. Почудих се за какво се говори, напръсках блотер и го сложих в нас на подлакътника на дивана, за да следя развитие, трайност и всичко. Винаги правя така.
Леле нещо мирише на шарена сол, не се диша. Питах кой яде, кой ръси, никой от семейството. Излизат и се прибират с майка и вкупом всички питат защо мирише на шарена сол.
Мириса над месец. За лош късмет аз точно там почивам и се наложи пране на дивана. Не ям шарена сол, чубрица и всякакви сухи подправки оттогава.
Прочети мненията навсякъде и попитай хората около теб как те усещат, защото ти може да си усещаш вкуснотиите, но не вярвам да искаш на миришеш на шарена сол на хората.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 19:02 от densi

# 51
Пръснах веднъж на ръката. За сега усещам миризма на препечени кафеени зърна с подправки и нещо сладко. Според домашните ми миришело на пушек. Ще видим как ще се развие. Не бих го нарекла смърдилник за сега по никакъв начин.
Също не е много сладък, както аз харесвам, а и си падам по пушеци. Ще пиша пак като придобия повече впечатления.
Точно че четох много противоречиви мнения, за това питам и тук.

Другите мостри които (ще) тествам са Rose de Taif Perris Monte Carlo, Moonlight Rose Van Cleef & Arpels и Portrait of a Lady Frederic Malle. Последния заради сравненията с Rose Amira който с бутонките ми влезе в любимите парфюми. За радост на Мал парфюма ме не грабна така, че не е евтин Sweat Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 17:43 от Nevermoresleep

# 52
  • Sunshine state
Значи почти усетих аромата от описанието и ми е сходно преживяването на това, което аз имах с един арабски - Shaghaf Oud Toffee на Swiss Arabian. Когато излезе си викам ейй, тофи аромат, това ще е голяма вкусотия. Обаче започнаха да излизат ревютата и бяха много противоречиви, та реших да поръчам отливка. Мале, няма такъв силен и миришещ на изгоряло карамел. Сладкото е много на заден план, мирише точно на загорял тиган, в който си си забравил до черно карамел с кафе. Ама и силно! Омириса всичко наоколо, а където пръснах на ръката, нямаше махане. 😆

# 53
Тази история на Денси я помня 😹, но не съм запомнила за кой парфюм става на въпрос

При мен така една от най-трагичните ми проби е на Tonka cola. Направо влизах да се къпя и разкарах мострата. Има страшно много фенове, но върху мен се разви като стар одеколон.

Някой може ли да сподели за VCA bois d’ore? Прилича ли си много с Bois d’amande.

# 54
Когато за пръв път ги тествах, за мен много си приличха. Много трудно избрах кой от двата да взема и накрая беше Bois d'Amande, защото го намерих на по-добра цена.
След това си взех мостра и на Bois d’ore  и вече не бяха толкова близки. Даже се радвам, че не взех Bois d’ore. От сегашната си позиция, не бих го купила. Има нещо кисело в него което ме дразни. Кисело не като цитрус, а просто киселина.

# 55
Тази история на Денси я помня 😹, но не съм запомнила за кой парфюм става на въпрос

При мен така една от най-трагичните ми проби е на Tonka cola. Направо влизах да се къпя и разкарах мострата. Има страшно много фенове, но върху мен се разви като стар одеколон.

Някой може ли да сподели за VCA bois d’ore? Прилича ли си много с Bois d’amande.
Не, не си приличат. И двата са разкошни аромата и си струва притежанието им. Боа Доре по привцип е по- големият бестселър и по- харесван от хората. Аз си пръскам и двата.

# 56
  • на терасата
Fancy Jessica Simpson - този в момента е неоткриваем, чудя се дали да се мъча да го чакам или директно да го махна, но пусто му, много хора го описват като Светия Граал на карамелите
Имах го преди много години. Беше нашумял и го намерих на страхотна цена. Аз не харесвам гурмета, но тогава всички бяха луднали по карамелени гурмета от този тип. И понеже реших, че не мога да изоставам от модните парфюмни тенденции, взех него и Viva la Juicy Gold.
Fancy го мъчих известно време, но като не е моето.... Някаква водниста какафония от карамел, цветя, ванилия и за мен нямаше харектер. Накрая го размених с мила съфорумка, която ме снабди с изчезналия по това време Rose Paul Smith Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Много ще ми липсва темата за размените.
Viva la Juicy Gold, който го дават, че прилича на Fancy, беше парфюм с развитие и характер. Не беше любов и едва изпръсках 30 мл, но пък много се харесваше от околните и влачеше хубав шлейф.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 19:11 от рак-щрак

# 57
  • 🌊
Рак-шрак мерси, значи го махам понеже тъкмо финиширах бутилка VVJ Gold

# 58
Минавам да се отбележа в новата тема и да споделя, че Nishane Ani X никак ама никак не ми хареса, даже никак е слабо казано. За пореден път се убеждавам, че повечето цитрусови парфюми могат да ме накарат да повърна от себе си...😂
Мерси за вниманието, записах се🤪

# 59
  • София
Някой може ли да каже някоя дума за Serge Lutens Feminite Du Bois ?

На мен ми мирише на това:
https://rituals.scene7.com/is/image/rituals/1116120-foamingshowergel-200ml

Усещат се силно подправките, звънлив е. Коледен дори бих казала.

Общи условия

Активация на акаунт