Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 709
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Не знам, кои са новите, но аз скоро подарих един парфюм на тази марка - Zara Red Elixir ,  който бях помирисала на друг човек и харесах, защото се оказа, че ММ се задушава от миризмата на шафран, което присъстваше като нотка в този парфюм. Мен също се оказа, че ме стяга глава от него и го дадох на роднина, която го хареса.

# 151
Серията със шоколад

# 152
  • Sunshine state

Пристигна ми този. Като Escapade Gourmand  е - горена захар, крем брюел. Кафето не го надушвам все още. Може би нотката ще се засили след известно престояване и като потъмнее течноста.
Това ще се връща - мирише на карамел с пластмаса и то силна миризма на такава. 😒

# 153
  • The Evergreen State
Привет парфюмни момичета и момчета! Може би защото прочетох тук да споменавате Guerlain LPRN наскоро и тази сутрин преди работа в бързината посегнах към него. Не бях го носила отдавна, бях забравила колко си го обичам. Единствения парфюм е от който имам допълнителна бутилка, за всеки случай, имам предвид оригиналния ЕДП. Нямам и не познавам нито един от фланкърите които се нароиха толкова много през годините, сега пак видях на Фрагрантика че са изкарали нов ЕДТ, пресен, пресен.
Преди няколко дни си сложих пипереното Туили, но бързо установих, че беше грешка. Харесвам го лятото определено, но не ми допада особено зимно време. Усетих го твърде проветрив, твърде сапунен и перилен и неуютен.

# 154
Аз се сдобих с две отливки.
Първата е на Boucheron ambre d’Alexandrie

Днес я разносвам. Страхотен аромат, който ми е точно като за времето сега. Нежен и гушлив, унисекс, но за мен е повече дамски. За сега е и траен върху мен, въпреки твърденията във Фрагрантика.

Втората е за пролетта и е на Amouage Lilac love

Страхотен, страхотен люляк 🥰 Елегантен, нежен и женствен аромат, пролетта ще е още по-красив предполагам.

* снимките са от интернет

# 155
Здравейте! Знае ли някой дали тестерът на Ginza Intense идва с капачка? Дали би бил подходящ за жена, която харесва женствени, силни, но не сладки аромати и обича повечето от серията Miss Dior?

# 156
  • София
Скрит текст:
някой да е пробвал вече новите парфюми на Зара?

Бях в Зарата в мол Сердика и реших да ги преслушам новите от Какаовата серия:
- Cocoa Latte EDP
Скрит текст:

-  Cocoa Sunset EDP
Скрит текст:

- Cocoa Bliss EDP
Скрит текст:

Всичките бяха изкупени, бяха останали само тестери Satisfied Нямаше и празни блотерчета за тест, та беше малко напрегнато запознанството. Успях да изнамеря някакси 1-2 празни листчета и пръснах, като общите ми впечатления са много добри. Не са буквали и откровени гурмета, по-скоро ги усетих, като дамски вкусни парфюми. На кожа пърснах  Cocoa Sunset - мноооого мек и привлекателен, звучи ми балансирано, сочно амброво вкусно, без да стърчи нещо, да нагарча или да е по-компромисно. Излъчва и нещо креместо, сметаново, много удобно, като ванилов сладолед.
Шокиращото за мен бе не само красивата бутилка, не само отличната композиция, но и представянето - спокойно мина 12 часа трайност с отличен сияж. Дали са като модерните Бианко латета, пистачиота и тн - ами за мен не са. По-меки ги усетих, сякаш гурме частта е подадена по-елегантно и парфюмно. На цена 29лв за 100мл, тази нова линия е повече от добра находка. Със сигурност, ще се върна отново за наистина хубав тест на всичките отново, а специално Cocoa Sunset направо ще го взема.

Специално погледнах и един друг - Dark Romance EDP, по препоръка на kovatcheva Cupid
Скрит текст:
Официално това са дали от марката: Деликатните цветя на жасмин се смесват с мекотата на крем Шантили и тонка боб, докато тофи и ванилия добавят дълбочина на този изтънчен аромат.
Абсолютно точно е описанието им. Кремав, объл, ванилено сметанов, с прекрасна доза ядки/нещо като лешникова паста/, а шоколада в него е приказка Animal Heart Eyes Cat
Доста наситена, богата композиция, която стои плътно. Чудесен по-зрял есенно-зимен избор, който може би ще се хареса на феновете на вкусни ванилии с амбров привкус от рода на страхотните Каялита, на меки сметаново-сладоледени акорди, като да кажем в Zadig & Voltaire This is Her и други от този тип, секси карамелени вкуснотии.
Dark Romance не е точно като някой конкретно, но със сигурност, парфюмните фенове ще си разпознаят някое хубаво гурме в негово лице. Това, което мен ме плени в композицията му е отличния баланс между толкова много вкусни нотки, за да получим накрая един безкрайно уютен аромат. Сега се сетих, че и аромата на Toffifee бонбоните също се усеща в Dark Romance Cupid

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 11:36 от Deetron

# 157
Тези дни открих https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Gaultier- … Parfum-93887.html и много рязко ме увлече, но искам да го понося един цял ден в офиса, за да реша дали ще се взимаме.
Антипод е на зимните ми гурмета, свеж и дълготраен, слънчев и амбров, по вайб много напомня на Олимпеа.
Подозирам обаче, че в топло време ще бъде като ритник в носа, та ще го поднося още докато е студено.

Имам и оплакване- оказа се, че Барения-та ми стои в пъти по-божествено и секси на ММ та му го преотстъпих.
Моята кожа твърде бързо го поглъща, докато при него се носи на талази. Не е честно, ама Cry

# 158
Тези дни открих https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Gaultier- … Parfum-93887.html и много рязко ме увлече, но искам да го понося един цял ден в офиса, за да реша дали ще се взимаме.
Антипод е на зимните ми гурмета, свеж и дълготраен, слънчев и амбров, по вайб много напомня на Олимпеа.
Подозирам обаче, че в топло време ще бъде като ритник в носа, та ще го поднося още докато е студено.
Оо, аз много го харесвам!
Едп ми е някаква блатна мешавица, но Le Parfum е наистина Divine. 🙂
Точно тази свежест търся, глътка чист въздух е.
Не съм го взела досега, защото мисля, лятото ще стои по-добре, а и по някаква необяснима причина ми носи вайба на  Роберто Кавали, който вече имам.
Но ми е в обсега.

# 159
Аз много харесвам и edp и Le Parfum Divine, на кое Кавали ти напомнят?

# 160
Някой знае ли цените?

# 161
Аз много харесвам и edp и Le Parfum Divine, на кое Кавали ти напомнят?
Ето този - https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cava … Parfum-13675.html
Не казвам, че си приличат, просто ми носят подобно златно и слънчево усещане.

# 162
Някой знае ли цените?

Снимала съм само дамските, но и мъжките са в този диапазон.

Скрит текст:

# 163
Аз пробвах 3-4 нови парфюма (фланкъри по-точно) и не съм очарована. Обожавам инанг, но новият My way ylang, ми киселее някак. Irresistible velvet nude, ми мирише на развалено червило, не харесах нито La belle Flower édition, нито Idole power..

# 164
La belle Flower Edition и Idole Power има ли ги за тестване в България вече? Някой беше писал, че My Way Ylang вече го има мисля

Общи условия

Активация на акаунт