Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 299
  • 738
  •   2
Отговори
# 375
  • Бургас
Имам ваучер от Дъглас и видях промоцията за 20-23% намаление, която приключва днес. Отидох в техен магазин днес и тествах на едната ръка Libre Intense, на другата Barenia. Истината е, че имам още количество от чистия Libre, реших просто да пробвам дали е по-силен и траен, и явно наистина е така. За съжаление Barenia, който ми хареса, в момента все пак бледнее и трудно долавям на ръката си напръсканото. Просто всичко ми ухае на Libre Intense...

Ще съм благодарна на съвет или препоръка, може и за друг траен аромат. Barenia дали няма да се разгърне повече през пролетта.. въпреки че днес беше топло и пак ми поизчезна. Интересен е, въпреки че в началото ми напомни на MUGLER ANGEL MUSE, с който имаме love-hate връзка.
То пред Либре Интенз повечето ще бледнеят.Има много трайни парфюми, зависи какво харесваш.Можеш да видиш Коко Мадмоазел едп ,Коко Мад. Интенз, Мон Герлен ЕДП, Бомбата едп те ми дойдоха на първо четене.Много трайни, елегантни и излъчващи.Парфюм за тази нощ, Бакара, уникален!

# 376
  • Пловдив
Не нося парфюм, който ме дразни. Не купувам парфюм на сляпо. Не купувам парфюми рекламирани от блогъри и инфлуенсъри. Не чета ревюта. Нямам грешни покупки, защото разчитам само на себе си. Дори да нямаш парфюмни познания, имаш нос и възприятия. Парфюмът е интуитивно усещане за наслада, а не какво се рекламира в момента. Нямам случай да не съм харесала парфюм и после да се спогодим, независимо къде и как го пръскам. Обичам да усещам парфюма си и ако нещо ме дразни, няма да ми се получи.

# 377
Благодаря densi така и ще направя. Дамата, която ми го прати го е купила с голямо желание и сантимент, но и тя не е успяла да го износи. Чувствам се някак морално длъжна да му дам шанс.

# 378
Тъкмо да отговоря,че във всеки един парфюм бих намерила нотка,която да ми хареса и да направя компромис да нося,но се сетих за Шанел 5 и "By the fireplace". Сигурно стотици парфюми са минали през носа ми,към тези два аромата изпитвам искрена отврат.

Между другото днес пристигна Grimson Rocks, заедно с много мостри на нишови и дизайнерски парфюми,които мога да тествам ако сте любопитни за някои от ароматите. По принцип на мостри не обръщам внимание и ги хвърлям,но забелязах няколко нишови сред тях,които са ми любопитни.

За Grimson Rocks очаквах по-тежък за преглъщане аромат. Симпатия от първо пръскане. Не е агресивен,дори с времето се отпуска и става по-сладникъв и още по-ежедневен.
За мен е парфюм,които бих носила всеки ден в офис или на коктейл/вечеря с приятелки.Елегантен, женствен, доминация на пипер с рози + нещо захаросано като втора вълна аромат (видях сега,че има мед в композицията).
Нося го от 4 часа и го усещам все още на китката,не очаквам голяма трайност. Може би още 2 часа преди да се изпари съвсем.
Опаковането също е на ниво,макар че очаквах по-грандиозно представяне в кутията. Някак си малка и с не толкова наситени цветове/картинки,както на снимка.
Love Delight мисля да бъде следващата ми покупка.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 04:35 от Adoralova

# 379
Между другото днес пристигна Grimson Rocks, заедно с много мостри на нишови и дизайнерски парфюми...
Предполагам сайтът не е български или бъркам?! Може ли да споделите кой дава толкова много подаръци за един парфюм?

По принцип на мостри не обръщам внимание и ги хвърлям...
Това си е цяло разхищение. Simple Smile А не се знае, какво изпускате, като ги изхвърляте.

# 380
Честито Adoralova. Радвам се, че се харесахте. Бихте ли споделили от къде го поръчахте?

Някой тук има ли или е имал Serge Lutens
La Couche du Diable? Ако да, какво ви е мнението за парфюма.

https://www.fragrantica.fr/parfum/Serge-Lutens/La-Couche-du-Diable-55547.html

# 381
Моля за помощ, лейдис.
Осъзнавам, че имам някакъв проблем😂 харесвам  твърде сходни един до друг парфюми, които са с аромат на ванилия, кокос, сладко или тютюн. Ще напиша и примери, с парфюми, които имам и използвам. Килиан Angels Share, Montblanc Signature, VCA Bois Damande, Mancera Red Tobacco, Coco C Мадмоазел, Montale Starry night, Jimmy Choo Illicit Flowers, Once Handfidanse и Lipsens, Bianco Latte.

ТЪРСЯ и ИСКАМ да избягам от горепосоченото. Вчера тествах PACIFIC ROCK MOSS PERFUME , много ми допадна аромата на море и сол, това ми е представата за летен парфюм, но страшно ме отблъскват цитруси в парфюми, в случая лимон. Моля ви, насочете ме към нещо, което не съм се сетила да помириша, да е с аромат на море и сол, както казах, но БЕЗ цитруси. Благодарна ще съм! 🩷

# 382
# 383
Аз имам в момента два парфюма, купувани по олфактивен спомен от времето на появата им на пазара. Поднових единия на скоро от парфюмна дружка - черния Алая. Има нещо в него, което ме дразни, една вкисната нотка вади носа ми и не мога да я понеса. А навремето ми беше супер любим. Другият е Сплендида Магнолия Булгари, който носих много преди години, реших да подновя сега и - отново разочарование.
Не съм прекарала ковид, нямам заболявания на синусите, обонянието ми е остро, но парфюмният ми "вкус" е силно променен. И се променя със седмици и месеци (отдавам го на егн-то Simple Smile ).

# 384
# 385
Аз пък нещо се замислям дали да не си взема roses elexir montale , помня че имаше прилика с любимият ми miss dior cherie ,  правилно ли помня ,че мисля на сляпо да го поръчвам?

# 386

Отлично смесени нотки, които по отделно трудно се открояват. Много топъл и леко сладък, дървесен аромат в комбинация с цитруси и щипка флорални мотиви. Присъства роза, но не се усеща, като нотка. По-скоро е като допълнение към цялата композиция, която придава изключително плътния характер на аромата. С прилична трайност и умерен сияж без кой знае, каква проекция.

# 387

Отлично смесени нотки, които по отделно трудно се открояват. Много топъл и леко сладък, дървесен аромат в комбинация с цитруси и щипка флорални мотиви. Присъства роза, но не се усеща, като нотка. По-скоро е като допълнение към цялата композиция, която придава изключително плътния характер на аромата. С прилична трайност и умерен сияж без кой знае, каква проекция.

Благодаря Hug. Ще поръчам първо discovery set, но този парфюм е в умът ми от вече половин година... Каквото и да правя все се връщам към него.

# 388
Тъкмо идните дни го дават да застудее малко повече, което е идеалното време да се тества. При досегашните пролетно-летни температури ще му се притъпят достойнствата и няма да се открои, както би се случило при 2-3 градуса.

# 389
В Щатите съм и поръчах от Nordstrom. Имам лоялти карта и трупам точки.
Много често при покупки раздават подаръци при направена определена сума ( има списък с gift with purchase в отдел Beauty). Всеки месец са различни или до изкупуване на наличните.
Например торбичката с мостри колкото един парфюм се изкупи за няколко дни и се дава на всички, поръчали парфюми над $150 ли беше, $250 нещо такова. Crimson Rocks $380 + 40 такси и автоматично ми отчете подаръка на чек аут, няма нужда от кодове.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 18:18 от Adoralova

Общи условия

Активация на акаунт