Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Януари 2025

• 167 428
  • 2 216
  •   1
Отговори
# 2 070
  • София
Ееее, много си бърза. Я виж дали го има и пак да си го купиш.

# 2 071
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз си я представям с дънки и бели кецове, даже с кожено яке.

Опитвам се да открия едни обувки, ще помогнете ли? Мисля, че са Jimmy Choo, ама...

# 2 072
  • Ямбол
Хах, аз нещо не съм прочела 😅, ти съвсем ясно си написала бели маратонки, сори.
Даа, с дънки ще е супер.

Напоследък ми е мармалад в главата.

# 2 073
Много е хубава и свежа тениската. С дънки ще седи супер.
Харпии, честит празник!
Тарти и на теб да ти е честита половинката.
Радвам се, че добре сте изкарали на срещата, момичета. Надявам се някой ден да мога да се присъединя и аз, като поотрасне малко детето.

# 2 074
Опитвам се да открия едни обувки, ще помогнете ли? Мисля, че са Jimmy Choo, ама...
Скрит текст:

https://row.jimmychoo.com/en/women/shoes/ixia-95/ruby-red-leathe … A95GXH061903.html

Тук се виждат по-добре и са по-скоро тези

Скрит текст:
https://us.christianlouboutin.com/us_en/miss-z-billy-lin-billy-1250650p959.html

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 20:27 от DiaMia

# 2 075
От мен НЕ за тениската, G&B!

Ани е слънце и вдъхновение Hug Радвам се, че сте успели да се видите!

# 2 076
Много приятна среща както винаги и много се радвам, че се видяхме на живо с Ани, наистина е слънце. Hug

Харпа, Честит Рожден Ден! Flowers Hibiscus BalloonБисквитките бяха чудесни /днес ги изядох - на деня/, сега прочетох че са домашни - Браво на теб! Yum

Пепси, гледах за десена който коментирахме снощи, пепит го наричат в сайтовете /правилно съм запомнила/.
Моя клин от Зара не мога да открия, произволен пример:
В търсачката изписах "пепит" - такива десени показа:
Петльов крак също е вярно, но не зная защо, не съм го срещала в описанията на дрехи в сайт.

Тениската на G&B много свежа, аз съм - да. Flowers Cherries

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:36 от Sweta

# 2 077
На мен нещо не ми харесва в тениската. Чудех се какво и се сетих-принта с черешите ми харесва,окантованите ръкави и яка-не.
Ако ми подарят,ще я нося,но не бих я купила.Също,ако видя някой с такава,едва ли бих се задълбочила в размисли.....ми,тениска..

# 2 078
Ми пепит си е точно, черно и бяло от майка го знам.
Харпи, честита бъди! Все така нежна, изящна и фина! Много щастливи мигове и усмивки ти пожелавам. Flowers Hibiscus
Тарти, да е жив и здрав половинът и аз много харесвам Севиля, пъстър, шарен и площад Испания, ааахххх! 😍
Бях на маникюр...поръчах си два анцуга, големи са ми. По малък номер от цвета диня и лилаво няма. Вече се отчаях, цял живот ще ходя с 15 годишните ми!

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:39 от mimi.7299

# 2 079
  • обл. Шумен
Аз си правя пилинг на лицето със сода за хляб, но преди това парна баня. После лицето ми е лъскаво и много гладко.
Тениската ми е тинейджърска, но е по-важно на теб да ти харесва. 😉

# 2 080
Тарти, здрав да е мъжът ти. Любима част на Испания сте посетили.
Харпи, честит рожден ден! Здрава, щастлива и обичана бъди.
Много обичам пепит.
Разкрасявам се. Взех корейски колагенови маски, реших че много хубава ще стана, но освен че плаша домашните, друг ефект не виждам. Но пък приятно охлажда лицето.

# 2 081
Тарталета, ЧРД на ТМ 🎂
Грееш 🙂

G&B, бих пропуснала тениската - квадрата и биетата ми идват много.

Пепси беше уау вчера с комбинацията на десените.

Пепита ми е труден, имам виждане за съвършенния му размер и нюанс (на бялото).

# 2 082
Пилинг със сода за хляб е много агресивен, може да усмърти някоя суха кожа, дори и на мазна и плътна кожа може да наруши кожната бариера, когато се прави често, содата неутрализира киселинното ph  на кожата, а в него е защитния липиден филм на кожата.

П.с. Ексфолирането на кожата е важно, но още по-важно е да се прави по подходящ начин за типа кожа - механичен или химичен пилинг, както и продуктът да е съобразен с вида на кожата.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:13 от zari65

# 2 083
Пепит и рибена кост десен не е моето, хич не ми мяза. Майка ми пък си умира за него - две сака има!

# 2 084
  • Burgas, Bulgaria
Мили, момичета, ако на някой му е интересно, ето нещичко и от мен за pied de poule или т.нар. у нас "пепит": Revolving Hearts

Скрит текст:
Pied de poule (пиед де пуул), наричан още “houndstooth”, предимно от англофилите, е кариран мотив от два или повече цвята с форма подобна на петльов крак. Образува се чрез използването на различни цветове на преждите за основа и преждите за вътък, чрез прилагане на особена характерна сплитка; през последните години навлиза печатан вариант за леки и средно тежки платове. В оригинал се използва за вълнени платове като десен за стилен плат.
Несъмнено символ на елегантност, pied de poule се завръща на модния подиум през 2012 - 2013 година, утвърждавайки се като една от любимите щампи на дизайнерите. Ким Кардашян, Селена Гомес, Гуинет Полтроу и Лейди Гага го предпочитат в своята класическа версия, но в последно време pied de poule дава нов израз на своята кипяща жизненост благодарение на необичайни цветови комбинации.
Четири интересни факта
1. Произход:  изглежда  датата на раждане не е известна на историците по костюми, но проучванията сочат, че около 1800-та година, овчарите в Шотландия използват за изработката на наметала вълнен тъкан плат с известния мотив. Според “ The Costume of Scotland ” на Джон Телфер Дънбар, pied de poule за първи път е изтъкан от вълнена прежда. През първите години на 19 век, вече се срещат шалове, поли и горни дрехи,а по-късно влиза и като декоративен елемент при платовете за обзавеждане на жилища.
2.  Строеж: Плата се получава чрез диагонална сплитка и особена подредба на цветовете на преждите за основа и преждите за вътък (преплитат се групи от четири черни и четири бели конеца). Изработен от щрайхгарни или камгарни вълнени конци, плата се използва за направата на дамско и мъжко облекло. Замислено само във версия „black and white“, постепенно еволюира в някои тонове на сиво и кафяво. Името идва от френския език и буквално означава кокоши крак; в действителност шарката наподобява именно кокоши крак.
3. Терминология: според речника Merriam-Webster, термина е в употреба от 1936 година, а сред наименованията сочещи шарката се срещат  “Shepherd's Check” и  “Dogstooth”, докато за версията с по малък размер на мотива се използва термина “puppytooth” (кучешки зъб) или “houndstooth”.
4. Pied de poule от Диор до Ферагамо: 1947 година е годината на New look  на Кристиан Диор. Именно тогава големия дизайнер издига pied de poule като синоним на финес и стил, решавайки да „облече“ своя най-известен аромат Miss Dior. Парфюма, създаден в чест на неговата сестра, преминава през етапи на търсене на нова визия и през 1950 година, докато е ангажиран със своята колекция “Verticale”, Диор смята че е настъпил момента да промени външния вид на флакона. За първата поява на модела pied de poule за Miss Dior, дизайнера създава матови и гланцови отблясъци върху гравиран стъклен флакон, за да изведе на преден план двойствеността на оригиналния парфюм. От този момент, оптичната шарка бива приета и предлагана от различни дизайнери, които с времето я превръщат в истинска тенденция. Решителни за успеха на pied de poule се оказват 60-те години: благодарение на един любопитен и методичен поглед към бъдещето, група млади художници създават арт движение, чийто фокус са оптичните илюзии. Движението се нарича Optical Art. Модата не може да живее без вдъхновения, така дизайнери като Карл Джордан и Роберто Капучи създават дрехи с текстуиран триизмерен ефект, сред които е и pied de poule, който добива все повече популярност. През последните десетилетия, оптичния мотив бива преоткриван множество пъти и интерпретиран дори за създаване на спортни облекла. През 1990 година, стиловете са толкова различни, че термина „тенденция“ почти бива архивиран, и точно тогава марки като Chanel, Louis Vuitton, Emporio Armani и Moschino, използват pied de poule за колекциите си, като по този начин печелят звездите от червения килим. Малко по-късно Chanel, Albino, Moschino отново връщат шарката върху облекла тип панталони, сака и рокли. Колекцията на Alexander McQueen, който през 2009 година използва щампата, покривайки изцяло телата на своите манекенки с нея, е по-скоро осквернителна. През 2012 година Салваторе Ферагамо, в своята колекция есен/зима, изкарва на модния подиум като total look иновативен pied de poule, координирайки облекла, чанти и обувки и предизвиквайки реална тенденция за сезона. Лейди Гага бива изкушена от щампата и се появява в марков total look pied de poule, именно на дизайнера Ферагамо.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:30 от kolevaangela

Общи условия

Активация на акаунт