Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Януари 2025

• 174 062
  • 2 216
  •   1
Отговори
# 660
  • Берлин
То верно някой беше забелязал по-напред, че почваме да правим/готвим/купуваме едни и същи неща. Точно сутринта си коментирахме с мама имам ли нужда от мултикукър. Не знам само, ако трябва да разучавам 100 програми, няма ли да ми умре меракът. А и основно Мм вкъщи готви. Чуденка ми е дали да поръчам и такъв уред.

# 661
Аз имам един смотан, не го ползвам, но съм си у дома, имам хубави уреди, готвя големи количества и не ми е нужен.
За заети хора е улеснение, виждам по коментарите на много доволни.

# 662
Имам мултикукър и слоукукър с керамично гърне. Най добрите марки на пазара - Инстант пот и Крок пот. Готвя само в тях, нямам нито една тенджера! 🤣
За мен не е новост имам ги поне от 8-9 години...че и повече!
Толкова съм отвикнала да наблюдавам яденето докато се готви, че като правя печиво често го изгарям. 🤣
Папурче, недей. Щом той готви за какво ти е, само да виси на плота!

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:05 от mimi.7299

# 663
Привърженик съм  на традиционната печка. Яла съм у приятели, за мен е по-различен вкус. Повече уреди не искам, даже и не съм отваряла да ги разглеждам, имам интерес към кулинарията - 😁 в по-голямата част в областта на дегустацията и теорията, това което ми е било интересно все се готви или на котлон или на фурна, не ми трябва и не го искам.

# 664
На тиган у нас не се готви нищо освен на оребрения. Никога не пържа, защото нямам нерви да вися на тигана! 🤣 Традиционния никулденски шаран го пържи мъжа ми! Wink След почистването му и изпържването кухнята е цялата в люспи и опръскан с олио плот! 🤣

# 665
За многодетни и по време на локдаун 1 и 2 Крок пота и еър-фрайъра бяха незаменими. Heart
Няма как да работя и следя храна едновременно. Нито бих правила компромис.
Не пържа нищо.

Тенджери се ползват от тийновете за паста на обяд. Аз такова не ям, но съм доволна, че обядват в къщи.
Абсолютно държа на топла вечеря. Ползвам и фурна доста, и котлони.
Всичко под пара.
Снощи направих фантастични задушени пилешки филенца на тиган в соев сос. Станаха сочни и крехки, отнесох сума похвали и благодарности.

Със синове 3 броя не е като да е за 1 девойка.
За себе си бих процедирала различно.

# 666
Молба към софийските дами. Ако случайно имате път към Галерия Нина бихте ли погледнали дали имат зимни акварели на Сава Цоновски. Писах им, но вече седмица нямам отговор.

# 667
И аз готвя доста в мултикукъра, за работеща майка на малко дете е удобство. Слоу кукър нямам, ама май има някаква такава опция, която не съм проучила още. Аз лично много се радвам как става ориза - на тиган и във фурната винаги го разварявам, 10 от 10 пъти, а в тази тенджерка става перфектен - зрънцата хем са меки, хем не са разварени. По принцип нямах намерение да ставам притежател на такова чудо, докато ММ не се прибра един ден с него.

# 668
Grinning какво толкова и следите на печката, наглася се таймера, той си спира. Нали правите същото и на тия уреди.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:35 от zari65

# 669
Ааа, Зари фурната не отпада. Аз говоря за манджорляци в тенджерата. Не пръска, не бъркам, не загаря...изключва си сам, често слагам ядене и излизам.
Иначе нещата за фурна си ги готвя там. Макар, че в слоуто стават такива фантастични пържоли, мозък!
Адаш, моя мъж така се прибра с хлебопекарна. Нито знам как се пуска, нито я поглеждам. Аз хляб не ям. 🤣

# 670
Хаха, аз се инатих в началото да го пускам това чудо, което заема доста място, но после открих удобствата му и даже го похвалих.

(Дано не се прибере с хлебопекарна и той, че аз ям само хляб с квас, а квасен в хлебопекарна не знам дали става)

# 671
Абе не купуваме едни и същи неща 😃
Готвя в тенджери и тави подарък за сватбата ни, плюс че отдавна съм обрала от баби и прабаби големите ретро емайлирани тави с цветенце по средата, за да мога да правя количества.
Ориз в тенджера, радвам се че всички умеят да го правят (е, моя е най-добре 😃

Галерия "Нина" я видях къде е, тия дни ще мина и питам.

# 672
  • София
Папурче, и аз нямам тези уреди и като Зари съм привърженик на старата печка и котлони. Но и аз готвя бавно и продължително.
Малее, пърженко как обичам. За пържени кюфтета и  след тях пържени картофки умирам.

# 673
Grinning какво толкова и следите на печката, наглася се таймера, той си спира. Нали правите същото и на тия уреди.

Гулаш не се прави в печка. Нито свичкова. Чешката кухня е друга.
Защо се влиза в излишен спор не мога да разбера.
Никой не ви насилва да ползвате уреди. Заядлива история.

# 674
Всеки си има тертип в домакинството! 🤣
Свела съм кухненските посуда до минимум. Така ми е разчистено по шкафовете и бързо ги вадя и прибирам. Имам 4 тави, 2 комплекта чинии за хранене и три тигана, а и гювеч. Не ме мързи обаче да си се занимавам с кристалните чашки! 🤣
Всички бъркалки и кутии са ми на Тапъруеър. Добре, че накупих всичко, че напускат Европа!

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:57 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт