Виена тема 16

• 26 020
  • 505
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
От кога спират Варна - Виена ?
На 23 октомври е последния полет
За Раян еър става въпрос, нали? Не за Austrian , надявам се  Simple Smile

Austrian имат полети целогодишно от Варна до Виена. Аз ще летя края на ноември с тях, отдавна им се канех на коледните базари.

# 496
Ще пътуваме утре за Виена. Намерението ни е от летището да се предвижим с влак S7 до хотела, но  дали лесно ще  се ориентираме за посоката в която  трябва да пътуваме с влака.
Колко време важи билета който ще купим, че се притеснявам нещо да не са замотаме и да  сме в нарушение.......
Благодаря на пишещите в тази тема.

# 497
  • София
Отваряш сайта на ÖBB и задаваш търсене от Flughafen Wien до Wien Mitte примерно - ще ти покаже всички възможни влакове. Харесваш си кой и следиш на таблото точно този влак на кой коловоз е. Няма два влака заминаващи в една и съща минута в тази посока, че да се объркат. Сайтът на ÖBB също ще ти покаже коловоза на който се намира влака.

# 498
Ако е по-насочващо - скед слизане надолу по естакадата от летището имате  междинен етаж с автомат за билети. После отново надолу по стълби/ескалатор. Влакът ще върви в посоката в която се движите към пероните ,  а не срещу вас. Пероните са два -вляво и вдясно. S7  ми е идвал и на двата. Затова както каза РебелХарт следете  инфо таблото- пише перона и времето. На същия перон спират и други влакове. Та затова и времето е важно.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 09:43 от _re_ge

# 499
  • София
Там където чакат тумба хора.,така ще познаете.

# 500
Като кацнете вече на изхода има един ръкав, като влизане в подлез, там има червени гишета в дясно на OBB може да си купиш допълнителния билет и карта за транспорт в града. Следиш таблата и през няколко минути има S7 или друг влак към града, не се шашкай и чети хубаво. Транспорта е разкошен и удобен.

# 501
  • София
Здравейте, планираме посещение на Виена в края на ноември за концерта на Сабатон и коледните базари. Билетите за самолет  вече са купени, но не сме запазили нищо за спане. Искаше ми се нещо по-бюджетна, но във Виена това ми изглежда вече все по невъзможно. Всъщност колко е нормално да се плати за 1 нощувка за семейство с 2 деца, за да се води бюджетно? Искаше ми се да е нещо до към 800лв макс за 3 нощувки, даже по-малко, но май няма да ми се получи. Проблем е, че сме 4 семейства, иначе само за нас се намират разни апартаментчета, но за толкова народ....
 Може ли съвет, кой от тези два хотела е на по-добро място? Някъде срещнах мнение, че няма смисъл да е от другата страна на реката и това ме спира, иначе отзивите са добри. Единия е Citadines Danube, другия Hotel George Vienna. Повече клоня към втория, защото ми изглежда близо до Шьонбрун, до техническия и има метро на 500м.
  Благодаря на всички, които толкова всеотдайно отговарят на всякакви въпроси. От Януари съм на химиотерапия 3 пъти в месеца и много ме удари в очите, та едва изчетох последните 2 теми, но ми бяха много полезни. Мисля, че разбрах всичко за транспорта и забележителностите.
 Не видях никъде да се коментират 2 неща и реших да попита. Имам 100 % ТЕЛК и една книжка на инвалида, която важи за европейския съюз. С нея, в Италия примерно, влиза безплатно в разни музеи, даже имаше право и 1 придружител да влезне с мен. Във Виена дали важат? Другото е за застраховките - правите ли си такива или разчитат на европейските здравни карти?
 Някой беше пуснал много полезен линк за коледните базари, благодаря за което. Видях, че са доста . Чудя се дали да обиколи всички или няма смисъл. Кои трябва задължително да посетим според вас? Аз съм голям фен и нямам търпение вече.
 Имаме само 2 цели дни и един следобед, затова няма да успеем да видим много, но поне техническия музей (ще сме с 6 деца и все момчета, мисля че ще им е интересно), зоопарка, замъка Шьонбрун и ще видим ще има ли време за друго с тези базари.

# 502
От мен следното инфо- щом ще ходите до Шонбрун , значи ще бъдете на коледния базар там, другото място което препоръчвам е този пред Кметството, но вечер по тъмно го посетете, много красива е светещата украса  наоколо (
през деня няма как да я видите) и тези двата базара са ви достатъчни.  Колкото до хотела, не отивайте далеч, защото ви е малко времето и какво ще спечелите във возене само? Задължително правим застраховки-  ЕЗОК покрива само държавните болници. Не са толкова скъпи застраховките
.

# 503
  • столицата
За базарите са казали.
На сайтовете на музеите може да видите дали има отстъпка за хора с ТЕЛК. Обичайно отстъпките се ползват при закупуване на билет на място,а не онлайн.
Аз съм с ЕЗОК, но почти винаги си правя и застраховка. Особено ако тръгвам не съвсем здрава за някъде.

Допълвам за Техническия музей вероятно ще ползвате отстъпка от 2.50 евро
People with disabilities
(incl. an accompanying
person, if specified in the ID) *
    € 15.50   иначе е 18 евро
Деца под 19г са безплатно.

# 504
  • София
Здравейте,
За деца бих препоръчала Къщата на морето. Останахме удивени.

За дните на пътуване и престой направихме здравни застраховки.

Ние бяхме настанени в квартал близо до Шонбрун. С градски транспорт отнема около половин час до централната част на града. Не мога да препоръчам хотел.

Пожелавам прекрасни дни във Виена!

# 505
Бях избрал апартамент до дунавския канал за 395$ 4 нощувки, юли месец.
Лятото е по-скъпо отсега като гледам.
Перфектен, просторен, чист и с всичко необходимо.
Та не всички спанета във Виена са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт