Момиченце/момченце ,какво ще е през АВГУСТ моето детенце?

• 10 871
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мале мале, за един ден половината тема  Laughing Много се радвам, че сме такива бъбриви.
Гита, аз също се замислях за вестителките като чета темите на другите. Аз мисля, че не ставам за такава, защото съм малко несериозна по характер и новините може да пристигат със закъснение  и да са вече СТАРини  Joy
За килогрмите аз си вървя на дебеланка..63 съм вече, а почнах 55.
беличка ти да не си промени термина, с тебе май вървяхме заедно  newsm78
Аз си поръчах едни дънки за бременни и си ги чакам с нетърпение, дано излязат хубави - поне на сайта бяха..
В момента така ми се доспа, а обещах в 18:00 да отида с една приятелка на фитнес да походя на пътеката  #2gunfire Боже нито един фитнески анцуг не ми става, а имах един, който ми беше тооолкова широк и най-вече на корема..а сега го изпълвам..ама красиво точно там  Peace

# 121
Честито момченце, Мира! newsm10
Някой питаше за майчинството ако не е работил какво следвало,аз се обаждах и говорих преди месец със служител на социалното,значи той ми обясни ако нямаш никакъв стаж по трудова книжка,получаваш пак майчинство 9 месеца май беше или 1 година,но тези пари ти ги изплащат от Социалното а не от НОЙ,трябва само около 45 дни преди бременността да се регистрираш,а в моя случай който е че аз имам около 4 години стаж по трудова книжка,тоест трябва да имаш най малко 6 месеца независимо кога си ги отработил,но да са вписани,тогава майчинството от 1 година ти се изплаща вече от НОЙ и е приблизително една минимална заплата,а за еднократните помощо при раждане още не съм проучила,но ще ходя скоро пак да се информирам в НОЙ как стоят нещата сега,може моята инфо която ми дадоха преди 1 месец да не е вярна,то много сложна системата,при едни така при други друго,абе най добре било последните месеци да са те осигурявали на голяма заплата тогава през перида на майчинство вземаш 90% от нея newsm78 newsm78 newsm78 Thinking Naughty

# 122
Мами здравейте  Hug!!!
Дейни сте както винаги, което е чудничко!!!
Аз се връщам от покупки! Купих сватбените чаши, голямо умуване беше, избора е много голям и има всевъзможни кичозни истории  ooooh!...Чаши гравирани със сърца, целувки, едва ли не цяло хоро сватбари върху чашата  #Crazy...Избрах трудно, но мисля, че са хем празнични, хем семплички...Почти сме избрали ресторантче  Party..Рокличката ми е сладурска (‌ще пратя снимки непременно)‌но тумбака стърчи ли стърчи  Heart Eyes...
Енти, смени ми се термина, бебока излиза за 14 август някъде..Така ми казаха последно...То човек никога не знае де..Но аз нали ще раждам секцио и дока каза най-късно на 7 да вадим мъника..
Честито момченце на Мира!!!! Аз моето бебче ще разбера какво е (‌надявам се)‌ в понеделник, дано вече стане ясно, искам и аз картинка  Grinning!!!!

# 123
Здравейте,
Това че взимаш 90% от заплатата за съжаление не я вярно. Не ми е много ясно как се смята, но ако последните 6 месеца т.е. от януари до юни включително ви осигуряват на 1400лв. (това е накакъв максимум), ще получавате по около 990-1000лв. месечно. Да си призная аз нищо не разбирам от счетоводство, но писах в "Майчинството счетоводно - 3" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170347.0 и там ме светанаха.
Приятен ден на всички Simple Smile

# 124
  • Ланкър, планините Овнерог
beli4ka, последно кога искаш да ти се води на 1-ва страница термина?
Консулта ми мина. И моята АГ рече "момиче", та вече се настройвам тотално в розово. Важното е, че всичко е екстра, вкл. и изследванията ми.
Направи ми и гинекологичен преглед и ми изписа "Флажил" и Гино-певарил" за редуване вагинално.
Каза ми да пия ФК до края.

# 125
beli4ka, последно кога искаш да ти се води на 1-ва страница термина?.
Ами не знам честно казано...Дали 14-когато ми е термина или 7 когато ще го вадим...Не знам..Нека е 14 за сега...Аз не исках да ви притеснявам точно за това..че да не го местим 100 пъти, но нека е на 14 за сега, че може да си изберем 5 за раждане..Аз исках да питам също дали някой от вас знае нещо за рожденните дати..Нали ние ще му избираме на малчето, коя дата ще е по-подходяща (‌не че вярвам много в подобни неща)

# 126
Гита, много ми е странно че ти е изписала гино-певарил аз съм го ползвала но преди да забременея и знам че е противопоказен а флажил също съм ползвала преди newsm78
За гъбички ли са ти изписани или за нещо друго? Thinking

# 127
И забравих Гита да ти е честита малката госпожичка! smile3501

# 128
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита, много ми е странно че ти е изписала гино-певарил аз съм го ползвала но преди да забременея и знам че е противопоказен а флажил също съм ползвала преди newsm78
За гъбички ли са ти изписани или за нещо друго? Thinking

В началото на бременността ми откриха Трихомони, от които много ме е страх. Лекувах ги с какво ли не, вкл. и Флажил през устата, но като гледам ефект няма особен. А Гино-певарил-а гледам, че на доста бременни го изписват, та не знам.

# 129
  • София
Гита честита девойка Party По напред четох нещо за таблетки флуор newsm78 аз не знам точно какво ми каза моя доки но ми спомена ,че към 20 седмица ще ми изпише някакави за зъбките но не разбрах какви!

# 130
Може и аз да греша Гита,но ти винаги можеш да прочетеш в листовката newsm12

# 131
Гита, аз чак сега разглеждам темичката, страхотна е станала   bouquet!!!! Мерси, че си ми сменила термина  Hug..

# 132
леле, бърборанки, за 1 ден половин тема  Grinning няма насмогване!

накратко ще кажа за това, което запомних и за което знам:
слинг/цедилка за бебе: имам такова "устройство" - супер лесно се шие, за който може да шие  Wink, на мен ми го уши шивачка, от онези без халки е, щото има различни видове. В Кърмаческия форум има тема с инструкции за шиене на онези с халките. Лично на мен ми беше много удобен докъм годинка на юнака, че после много ми натежа, но дотогава редовно се разнасяхме с него така. Има начини да се носи новородено в слинг, но трябва да имаш малко опит или поне да не те е страх да опиташ (както мен ме беше страх в началото, та към 1месечен го понесох за първи път)

уф, дребен се събуди, ще пиша после пак  Hug

за флуора: аз флуор на хапове не взимам, но по препоръка на зъболекарката ми, пия мин. вода Девин (син етикет) и се надявам бебче да си набавя нужното. На сина ми не бях давала, но се оказа с много слаб зъбен емайл и сега му давам Зимафлуор, което обаче щяло да повлияе чак за постоянните. не ми е ясен много въпроса, но това е нашият опит  Peace

за кърменето - няма по-добро начало в живота на детето ви от кърменето! и на вас си правите услуга, защото намалява риска от рак на гърдата значително. Пак в кърмаческия може да четете до насита за ползите от него, предизвикателствата и съответно решенията на проблемите, с които се сблъскват кърмачките. Аз бях уж чела и се смятах за подготвена, но първите седмици с бебето ме сблъскаха с хиляди въпроси и проблеми, и ако не бяха отзивчивите мами в Кърмаческия, нямаше да кърмя повече от месец, най-вероятно. Но съм твърдо убедена, че предварителна подготовка (четене, лекции, близка приятелка, пр.) са много полезни.  Peace

Вчера пак бях на гимнастика - супер беше!!!  Grinning Grinning преборих една начална хрема, като поподскачах там  Grinning утре пак, хе, хе  Laughing

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 19:17 от malejna

# 133
За еднократните помощи и майчинството за неосигурени майки мога да ви кажа горе-долу как стоят нещата: неосигурените майки с бележка от лекар /за термина / 45 дни преди раждане имат право на 150лв. еднократно / един вид болнични/ , след това 1 година се взимат по 100лв. всеки месец,  но не се води майчинство, а помощ. Отделно всички майки/ и осигурените/ имат право на 200лв. еднократна при раждане. Аз съм работила в соц. служба и ако не е ясно нещо мога да питам колежките си. Peace

# 134
ЕВА, каде трябва да отидем да питаме за тази помощ и какъв трябва да е дохода на член от семейство?Колко време преди 45 дневния болничен трябва да се попълнят документи и какво трябва да взема от лекаря?Тази помощ за социално слаби ли се води?
И изобщо ако може да ти обяснят стъпка по стъпка какво да правя защото в нашите социални има 100 човека опашка и никой няма  да ми повярва, че искам само да ми обяснят newsm78

Благодаря предварително newsm51

Общи условия

Активация на акаунт