Тунис (тема 3)

• 54 178
  • 748
  •   3
Отговори
# 210
  • Beyond the Frontiers
Изкарайте си нов паспорт. Има достатъчно време за стандартна поръчка.

# 211
  • Варна и...духом на Босфора
Влака от гарата в Сус.
Люаж са малки микробуси,градски и извънградски транспорт.
Имат определени стоянки/ като автогари/ във всяко населено място.
Автобус също може да ползвате.

# 212
Здравейте,

Планирам 7 дни на о. Джерба. Моля да споделите впечатления от хотел Sentido Djerba Beach.

Както и дали си струва двудневната екскурзия до Сахара.

# 213
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Планирам 7 дни на о. Джерба. Моля да споделите впечатления от хотел Sentido Djerba Beach.

Както и дали си струва двудневната екскурзия до Сахара.
Хотелът е доста добър и за много дати няма места вече за него.
Екскурзията е на различни цени при тримата различни туроператори.

# 214
  • Sofia
За екскурзията в Сахара има много мнения. Върнете се назад и прочетете.

# 215
Здравейте,
Предстои ми оътуване в Тунис на 05.06.2025. Мога ли да помоля за съдействие относно esim. Досега не съм използвала. Прочетох, че е добре да се вземе от orange ili airalo. Но колко по - рано трябва да я купя? Ако купя сега кога става активна и колко време е активна? Също така как следва да се пусне тази esim карта?

# 216
Здравейте,
Предстои ми оътуване в Тунис на 05.06.2025. Мога ли да помоля за съдействие относно esim. Досега не съм използвала. Прочетох, че е добре да се вземе от orange ili airalo. Но колко по - рано трябва да я купя? Ако купя сега кога става активна и колко време е активна? Също така как следва да се пусне тази esim карта?

Можете да си купите есим картата когато решите. Ще я активирате преди да заминете, например предишния ден или на летището след като пристигнете в Тунис. Трябва да имате Wi-fi за да я активирате. Ще бъде активна толкова дни, за колкото сте я купили. Ако купите 10 дневна карта, то тя ще е активна 10 дни, ако купите еднодненвна, естествено ще е активна само един ден. Картите са активни само на територията на страната, за която са купени.
Есим картата се активира с QR код, който ще получите след като си я купите, след като го сканирате картата може да се активира, но преди това трябва да спрете вашата българска карта. Това става от настройките на телефона. Няма нищо сложно.

# 217
Здравейте, искам да попитам ходилите на о. Джерба, има ли опция за екскурзия до Сахара, но еднодневна  и по - точно до "Татуин" от Междузвездни войни ? Аз съм била на двудневна преди години от Хамамет , но сега съм хлапе , фен на Междузвездни и не искам да се моря пак два дни ? Пък и Джерба е по - близо . Благодаря !

# 218
До колкото си спомням, от Джерба има еднодневна до Сахара, но дали включва и Татуин не знам. Влезте в някой сайт на ТА и вижте програмата им, по-скоро допълнителните екскурзии какво включват.

# 219
Нямаме Татуин и Шенини!!!Засега от Джерба!
Обмисляме,повече информация ще дам другата седмица,аз летя в събота за там.
Миналата година имах само частен тур доТатуин с познати немци,но заради старият Ксар, Берберска крепост,и на едната туристка, дядото е намерил смъртта си там,убит от французите.
Татуин- освен като име на планетата,където расте Люк Скайуокър/ и аз съм доживотен фен на "Междузвездни войни"/,и като град посетен от Джордж Лукас,когато идеята за Сагата е вече освен като мисъл,а и на хартия, особено за епизод 4,New hope,/,е и тъжна страница в тунизийската история заради Френският легион.
Там не е снимана Сагата.
На Двудневна Сахара посещаваме някои от местата,където е снимано,като последната ни спирка от Джип Сафари през пустинята е именно,сета на Планета"Татуин-"след адреналин, пясъци,миражи,се изкачваме на слънчевите възвишения,и пред нас се разкрива "Татуин-",на около 15 км сме тогава от алжирската граница.

Еднодневна Сахара имаме Ксар Гилан,засега,с посещение на оазис,езда с камили,обяд и Берберска крепост,но може би ще включим и нещо допълнително.

# 220
  • Германия
Тази еднодневна подходяща ли е за деца( между 4 и 14 год.)? Къде мога да видя подробности? Ще бъдем през октомврив Джерба.

# 221
Нямаме Татуин и Шенини!!!Засега от Джерба!
Обмисляме,повече информация ще дам другата седмица,аз летя в събота за там.
Миналата година имах само частен тур доТатуин с познати немци,но заради старият Ксар, Берберска крепост,и на едната туристка, дядото е намерил смъртта си там,убит от французите.
Татуин- освен като име на планетата,където расте Люк Скайуокър/ и аз съм доживотен фен на "Междузвездни войни"/,и като град посетен от Джордж Лукас,когато идеята за Сагата е вече освен като мисъл,а и на хартия, особено за епизод 4,New hope,/,е и тъжна страница в тунизийската история заради Френският легион.
Там не е снимана Сагата.
На Двудневна Сахара посещаваме някои от местата,където е снимано,като последната ни спирка от Джип Сафари през пустинята е именно,сета на Планета"Татуин-"след адреналин, пясъци,миражи,се изкачваме на слънчевите възвишения,и пред нас се разкрива "Татуин-",на около 15 км сме тогава от алжирската граница.

Еднодневна Сахара имаме Ксар Гилан,засега,с посещение на оазис,езда с камили,обяд и Берберска крепост,но може би ще включим и нещо допълнително.
Благодаря много Flowers Hibiscus, ще чакам подробности , ние сме 6 човека то може и за частен тур да се помисли , ние сме накрая на юни .

# 222
  • В.Търново
Не знаех, че има еднодневни до Сахара.

# 223
Те, /еднодневните/ са от о-в Джерба. Като сте сключвали договора и платили капарото ТА би трябвало да ви изпрати Програма и цени на допълнителните екскурзии.

# 224
Тази еднодневна подходяща ли е за деца( между 4 и 14 год.)? Къде мога да видя подробности? Ще бъдем през октомврив Джерба.
Ако им се става раншко 😉🙂 около 5 ч тръгваме сутринта.
Има и изкачване,като физически усилия
Около 10 минути,но октомври вече не е толкова топло
А и ще опитат пресни,пресни фурми

Общи условия

Активация на акаунт