Тунис (тема 3)

• 54 220
  • 748
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Avs0, много благодаря за коментара. Тръгваме в петък, а се чудех на едно яке дали да го взимам? Отпада значи...

# 286
Redmi,   Разкошна рокля  на твоята туриска.

Да попитам,  може ли да се купи такава в Тунис? Летим на 12,06 и се чудя какви дрехи да си взема. Приготвила съм два ленени панталона и блузи с 3/4 ръкави, дали е добре? За двудневната Сахара какви обувки са най-подходящи?

# 287
  • Sofia
За двудневната Сахара бях подготвила едни маратонки за изхвърляне, но кимаше и хора с маратонки на скъпи марки. Няма много ходене, така че и с удобни сандали става.

# 288
Даже няма никакво ходене, аз бях с аква обувки, мислейки че ще имаме преход през дюните. 😆 Честно казано времето в дюните изобщо не ми стигна.
Ходене имаше само в онзи оазис близо до Алжир, и то малко. През останалото време в автобуса.

# 289
  • Варна и...духом на Босфора
Аз като почти живееща в Тунис целогодишно казвам- връхни леки дрехи си вземете,хора.
Риза памучна с дълъг ръкав,леко дънково яке,лека жилетка,шал.
В автобусите работи климатик,сутрин 4.30-5 още е хладно и вън.
Защо местните в Сахара ходят с дълги дрехи,роби и шешии/ шалове/- отговора оставам на Вас.
Днес на Дуз- вятър отново,след горещ ден като вторник,винаги се случва в Сахара.
На Мос Еспа- планета Татуин,на Онг жмел- слизаме от джиповете в пясъка,как със сандали-! Леки платнени гуменки,маратонки,чорапки тънки,и много по- удобно за краката,и стари маратонки,спортни обувки ако имате.

Vela-
Правилните дрехи си избрала,и за плажа нещо по- открито,но със слънцезащитно!
Пак повтарям- знаете/Слънцето тук,в Тунис! грее и напича много по- различно.
Бързо се изгаря,дългите ръкави предпазват на Дуз- на камилите и дюните,с Атв.
Но всеки сам си решава.

Роклята е от Оман.
Но тук има много красиви традиционни,

# 290
  • Beyond the Frontiers
Redemi, те местните бяха с якета и пуловери, а европейците се разтапяхме...по потник и шорти.

Температурата се покачва.

# 291
  • Варна и...духом на Босфора
Вчера се покачи с рекорд
Кейруан 40.3
В Тозер вчера беше 39,
На Джербата дъжд,порой и гръмотевици имало, колеги пратиха видео.
Днес е сега 23,с вятър и хладинка.На магистралата ни заваля и малко припръска даже.
Дават да вали за уикенда
Преди Онг Жмел- ,в Сахара също беше валяло

# 292
Да дам информация и за комарите. В Хаммамед няма никакви комари. Аз се бях приготвила с доста неща, дори и машинка за стаята, че имах опит с комарите в Египет. Но тук няма. Първо мислех, че сигурно в нашия хотел пръскат, но тези дни се разходихме привечер и към медината и няма комари.

# 293
  • Пловдив
Привет на всички Hug
Инцидентно, обмисляме пътуване до Тунис в  последния момент- от 06.06. или 09.06. от Пловдив. В Salammbo,  който четох, че препоръчвате, са на stop sale. Логично, няма много останали читави бюджетни места, та да попитам за това, което ми предлагат като опции, дали имате впечатления...
El Ksar resort and thalasso
Vincci Saphir palace and spa
Ще съм ви благодарна и за всякакви други препоръки за място с хубав плаж, не занемарено и бюджетно, ако такова съществува 🤗

# 294
  • Beyond the Frontiers
По-добре Винчи.
И в двата съм била. Ксар е ОК само на промоция както имаше за 500 лв. миналата година.

# 295
Единственият минус на Тунис, който виждам до сега е силния вятър, който духа всеки ден. Не спря вече 7 дни. Много е неприятен.

# 296
  • Бургас, България
Здравейте,

С приятели планираме почивка с Емералд с полет от Бургас за 17.09.
Може ли мнения за Le Hammamet Hotel & Spa?

# 297
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

С приятели планираме почивка с Емералд с полет от Бургас за 17.09.
Може ли мнения за Le Hammamet Hotel & Spa?
Полетът е един единствен от Бургас и за тази дата е пълен. Гледайте други дати.
Всъщност за резервации е налична само дата 22.10.

# 298
  • Пловдив
Гледам температурите в момента в Тунис май не са много високи.А винаги съм си мислила ,че там по това време е топло вече.Тази година ли е така или е нормално?А морето сигурно е  студено за нашите представи като по южна нация?

# 299
  • Dublin
в момента съм в Тунис, в Сус. Температурите са идеални за плаж, 25-27 градуса. Вчера беше по- топло и стигнаха 31. Морската вода се усеща студена първо като се стъпи в нея, но се свиква и си е супер след това.

Общи условия

Активация на акаунт