Тунис (тема 3)

• 60 110
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
  • Beyond the Frontiers
Интересно. За първи път чувам за такива водорасли.

# 406

Утре ще ви ги снимам. С някакви бодли са и когато има вълни се забиват в ръцете, после от солената вода се възпалява, това от вчера не може да ми мине. Днес морето беше спокойно и нищо не плуваше във водата, но преди малко пак стана бурно и пак ме ожариха. От цялата почивка, само от това мога да се оплача.

# 407
Направих клипче на отровната медуза, оказа се че не е водорасло, но не мога да го кача тук. Тялото на медузата е прозрачно и само пипалата и са кафяви, от страни изглежда като нежно и ефирно водорасло, но жари жестоко.

# 408
  • Beyond the Frontiers
Да. В последните 1-2 седмици виждам снимки на медузите по групите с почиващи в Тунис.
Има и едни наситено сини. Много красиви.

# 409
# 410
Oo да. Ние преди месец бяхме в Сус и беше адски неприятно. Наши близки навсякъде бяха обринати. По едно време даже не искаха да влизат във водата. Медузката е много красива, вижда се като водорасло точно, аз даже мислих че е такова ьокато не извадих "видораслото" да го видя😁

# 411
Здравейте отново, днес се прибираме, всичко в Thalassa Sousse and Aquapark беше прекрасно, здрави сме, така че ако търсите бюджетен хотел с аквапарк и забавления за деца, това е вашият хотел. За възрастните има два ала карт ресторанта -Ливански и Тунизийски. Създават атмосфера и също ги препоръчвам. Безплатни са, по заявка на рецепцията.Подарявам и карта за интернет, ако някой се интересува, да ми пише на лично. Ще ви я пратя по пощата. Просто я слагате в телефона си, няма нужда да се въвеждат кодове.
Приятни почивки на всички.

# 412
  • В.Търново
Като е бюджетен хотела храната как е, да не е кофти? Само не ми допада репликата Гладни няма да останете. За мен точно това значи. 😃
Хигиената как е?

# 413
Аз обожавам люти индийски и арабски манджи с лук, картофи, фасул, месо...екзотично ми е и вкусно
Детето и мъжът ми не ги ядат, имаше печено пиле, разни колбаси, салати.
Хората сме различни, това че на мен ми харесва, не знам дали ще ви хареса и на вас. На летището мъжът ми каза, че всички се оплаквали от почивката ( в други хотели). Аз не съм общителна и не завързвам контакти, така че лични впечатления от другите хора нямам.
За закуска правеха палачинки, след обед мекици със захар, но аз пък такива неща не ям и не съм ги пробвала.
Има и вкусни франзели, масло. Кашкавалът им не става, дават и нещо като топено сирене и то не става. Имаше печено пилешко на скара, риба на скара, люти наденички, на мен всичко ми беше вкусно.
Правеха пица всеки ден, имаше и паста. Храната е безсолна за моя вкус и си я солех. Моето дете според мен се хранеше добре, пици, спагети, пилешки бутчета, салата, тортички и сладолед.
Хигиената не е на високо ниво, на мен това не ми пречи. Хотелът е построен 1975 г. и си е бил ок за тогавашните стандарти. Аквапаркът е от 2013 г, по-стари е от този в Поморие, но има повече пързалки.
На скъпи хотели не ходя, нямам база за сравнение, но последно бях в Банско, в 4 звезден хотел и да храната в бг е по-вкусна, но на мен екзотичните манджи ми създават усещане за различни изживяване, което не го получавам всеки ден, съответно аз съм впечатлена.

# 414
  • В.Търново
Благодаря за коментара! Единствено хигиената ме притесни във Вашия разказ.

# 415
В стаите чистеха всеки ден, но хотелът е стар, и при къпане се мокреше цялата баня, с вода, която няма къде да се отрича. Климатикът също е от 1975 и не охлажда, като съвременните.
На аквапарка пускат и външни лица, съответно има много хора, които търчат и внасят пясък, кал и трева и това замърсява. Но по цял ден чистят. Отделно от съоръженията тече вода по стълбището към пързалката, която от стотиците крака, които шляпат по локвите, става кафява. Това имам предвид.
Иначе по масите покривките са снежно бели, което означава, че ги сменят постоянно. А от тия манджи със сос е нормално да се цапат.
Имат много персонал, буквално както си оставиш чинията, някой ти я взима, което мен ме дразни, защото искам да си говоря с детето и след малко да си сложа още нещо за хапване. Не ми се обяснява нон стоп да не ми взимат чинията. Но такива явно са им инструкциите, защото и в Анталия пак беше така.
За мен показателно е, че не се разболяхме, другото ми дете е голямо и се върна от Приморско с диария.
Пак казвам, моето мнение не е меродавно, аз отсядам само в евтини хотели, но миналата година бях в Шипка на Златни пясъци, който също е строен да кажем 1970 година, но като хигиена, беше под тунизийския хотел. Поне ресторанта беше в пъти по -зле от Thalassa Sousse. Храната също в Тунис беше с поне десет пъти по-голям избор, но е различна от масовия български вкус.

# 416
  • В.Търново
Много благодаря! Все пак значи не е толкова страшно. Щом персонала чисти, значи се стараят. Мен манджите не ме притесняват, обичам такива неща. Проблема ми е непочистени тоалетни и бани в хотелските стаи, пода, направо ме е гнус, ако има мизерия по пода и да трябва да си вдигна крака на чаршафите. Пък, ако заваря чужди косми не искам да говоря... Grinning  Не обичам да газя във вода в банята, става ми гнус също. Мен ме достраша да резервирам за Тунис, поради тези причини и отидохме в Анталия това лято. За догодина ще видим.

# 417
Много благодаря! Все пак значи не е толкова страшно. Щом персонала чисти, значи се стараят. Мен манджите не ме притесняват, обичам такива неща. Проблема ми е непочистени тоалетни и бани в хотелските стаи, пода, направо ме е гнус, ако има мизерия по пода и да трябва да си вдигна крака на чаршафите. Пък, ако заваря чужди косми не искам да говоря... Grinning  Не обичам да газя във вода в банята, става ми гнус също. Мен ме достраша да резервирам за Тунис, поради тези причини и отидохме в Анталия това лято. За догодина ще видим.

Без да целя да ви обидя или нещо подобно,но Тунис не е за вас.Все пак е страна в Африка,няма база за сравнение с Турция.Баните се наводняват,защото нямат сифони,имат вани и душа е на ваната.Ние също миналята година бяхме в 3-звезден хотел до Монастир.Останахме много доволни от съотношението цена-качество.Персонала е много и тича постоянно.Мизерията ставаше от алжирците,ядят като прасета и цапат мацат.Стаята се почистваше всеки ден.Но пак казвам нищо общо с Турция.Тунис е преживяване,емоция,любов от пръв поглед за харесващите екзотиката.Тази година пак сме там,само че в друг хотел в Хамамет.Съвет от мен-проучвайте хотела хубаво-следете отзивите и оценките в tripadvisor

# 418
Русалка, може да си ходиш с чехли за баня в стаята, аз също не бих стъпила на пода, дори да го лъскат всеки ден. Не ми се е случвало банята да е наводнена в Тунис.
Страшно не е изобщо, нито е мизерия, Тунис не значи да газиш вода в банята.

# 419

Без да целя да ви обидя или нещо подобно,но Тунис не е за вас.Все пак е страна в Африка,няма база за сравнение с Турция.

Много зависи какъв хотел сте избрала, в Турция има по-мизерни 5*хотели  от тунизийски 4*, така,че не е хубаво да се обобщава на едро.

Общи условия

Активация на акаунт