Тунис (тема 3)

• 59 357
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
  • В.Търново
Тоя Саламбо беше ли близо до населено място. Ако идем догодина там не искам хотела да е в пустоща.
Нямаше ли няколко хотела започващи с името Саламбо?

# 451
А кога са ранните записвания? Ноември/декември предходната година?

# 452
То и сега не е скъпо. Онекс тур ми излязоха някакви. 899 лв на човек Джерба ама другата седмица. Явно last minute.

# 453
  • гр.Варна
Привет дами.
Има ли някой в момента в хотел Новостар Бел Азур да сподели впечатления.Имаме още месец до нашето пътуване и нямам търпение вече

# 454
  • Beyond the Frontiers
От октомври почват обикновенно.

# 455
  • София
То и сега не е скъпо. Онекс тур ми излязоха някакви. 899 лв на човек Джерба ама другата седмица. Явно last minute.

Дъщерята за 1700 лв до Шарм ел Шейх ходиха двама миналата есен....думите и бяха повече няма да стъпя. Кафето до 10 часа се плаща, клипове праща с опашка за обяд от поне 20-25 човека, анимация клони към нула. Верно си зависи от хотела де, нейния беше 4 звезди, ама не беше хич доволна.

# 456
Завърши и тази година Тунис 🥰, не ми се тръгваше. Полета го направиха по-късен на връщане, за наш късмет, а дойдохме по-рано.
Както писах хотелът има подобрения, храната е почти същата като от миналата година. Добавили са фреш, и сирена/салами режат пред теб, ако искаш и ти дават по тяхна преценка количество.
Италианският ресторант и много хубав, тунизийският не ни хареса изобщо. Бяхме в медините, вечерта е по-хубаво. Намерихме приятели. Аз харесвам арабския свят, това което не ми допада е техния манталитет все нещо да те подметнат с парите, че няма фиксирани и си измислят. Също не ми харесва, че няма ясни табели къде е например анимацията вечер, изобщо няма да я намериш, ако някой не те заведе, както и през деня, че ако не си на басейна също няма да разбереш. Имаше две супер мършави котки, не ми харесва отношението им към животните, не видях едно нахранено животно при все че има толкова храна. Камилата на плажа и тя ощърбена, дори врабчетата..иначе имаше много щъркели.
Харесва ми басейна, плажа че е пясъчен и точно до хотела, че няма чайки, и че няма аквапарк. Ако има по-добър хотел със същите критерии някой да каже.

# 457
Както писах хотелът има подобрения...
Мнението е за хотел Vincci Marillia
(Да улесним намирането на отзиви)

# 458
  • Sofia
Завърши и тази година Тунис 🥰, не ми се тръгваше.
Скрит текст:
Полета го направиха по-късен на връщане, за наш късмет, а дойдохме по-рано.
Както писах хотелът има подобрения, храната е почти същата като от миналата година. Добавили са фреш, и сирена/салами режат пред теб, ако искаш и ти дават по тяхна преценка количество.
Италианският ресторант и много хубав, тунизийският не ни хареса изобщо. Бяхме в медините, вечерта е по-хубаво. Намерихме приятели. Аз харесвам арабския свят, това което не ми допада е техния манталитет все нещо да те подметнат с парите, че няма фиксирани и си измислят. Също не ми харесва, че няма ясни табели къде е например анимацията вечер, изобщо няма да я намериш, ако някой не те заведе, както и през деня, че ако не си на басейна също няма да разбереш. Имаше две супер мършави котки, не ми харесва отношението им към животните, не видях едно нахранено животно при все че има толкова храна. Камилата на плажа и тя ощърбена, дори врабчетата..иначе имаше много щъркели.
Харесва ми басейна, плажа че е пясъчен и точно до хотела, че няма чайки, и че няма аквапарк. Ако има по-добър хотел със същите критерии някой да каже.
Браво за фрешовете, но ако не се лъжа беше писала, че няма свободнодостъпни кафемашини, каквито имаше по наше време миналата година. Кафеджия съм, без фреш мога, без кафе не мога. За късмет стаята ни беше непосредствено до кафемашините, по спомени бяха три, като едната правеше наистина много добро кафе - сборен пункт на ранобудни, нетърпеливи, сънливи и сръдливи кафеджии, като мен. Simple Smile Отплеснах се, но ако трябва да седна рано сутрин и да чакам някой да ми сервира кафе.. съвсем ме загубиха! Това за Винчи Марилия.

# 459
  • Пловдив
Имаше една кафе машина отвън в ресторанта аз я забелязах последните дни.Можеш сам да си направиш кафе.Автомат е мели кафето и си дозираш каквото искаш.Но беше отвратително.Може би защото пия чисто и само 100% Арабика.

# 460
Да, става дума за Vinci marilia, извинявам се, че забравих да го напиша и този път.
Да, вече кафе машини навън няма. Сутрин идват и те питат какво кафе искаш, също от бара вътре и от този на басейна може да се вземе кафе. Ние си вземахме второ след закуска, и следобед от бара на басейна за плажа.

Дадохме бакшиш на сервитьор, който като ме видя да нося чинията просто ми я взе, каза мадам заповядайте и ни настани. 😆 Когато си сложа рокля стават по-любезни, също като съм сама на масата и чакам мъжа ми ме заговорят, и е много приятно, иначе са твърде резервирани.

Посетихме музея на религиите в новата медина на ясмин хамамет. Имаше гид, ставаше дума за трите религии християнство, ислям и юдаизъм. Не мога да не кажа, че гидът през цялото време обяснаваше как жените в исляма са най-добре, как в християнството не знам си кой от стария завет се женил за 4 жени, и като му кажа, че ми цитира стария завет и му обяснявам как и защо за християните е важен новия, той отвръща ааа написано е в Библията. Нито веднъж не спомена Христос. Имаше още гости мюсюлмани вероятно, като разбра че сме от България каза на хората, че при нас жената давала подаръци на мъжа като се оженят и показва един сандък, и хората започнаха да се смеят.. защото в исляма, където жената е най-добре естествено мъжът подарява. И още и още подобен род коментари. После като стигна до юдаизма започна да обяснява как пишело, че евреите са гости в Ханаан, и започна да говори за Палестина още половин час.

# 461
  • Sofia
Ооо любимите ми мекици, уникални са, направо ме върнаха в детството! 😉 Уж само едно голо тесто, но божествено! 😀

# 462
Ооо любимите ми мекици, уникални са, направо ме върнаха в детството! 😉 Уж само едно голо тесто, но божествено! 😀
Да, аз по принцип ям здравословно и тренирам, обаче тук се пръснах от мекици. Те всъщност ядат ли ги или това е част от българската кухня в хотела? Защото имаше и бг телевизия, явно ще го превземаме този хотел.
Правиха мекицита като поничка, но ако й кажеш да е по-голяма я прави на мекици. Имаше и още едно печено като гьозлема, но без сирене, страхотно беше, когато я правеха тънка и хрупкава.

Иначе ядохме и тунизийски манджи

# 463
  • Sofia
Хъм, не бях се замисляла, че мекиците може да са част от българската кухня на хотела. При нас ги правеше един много мил възрастен човек (бяха с големината на основна чиния). Май нямаха много фенове сред другите  гости, докато българите не започнахме да заформяме опашки, което увеличи феновете. Човекът толкова ни се кефеше, че започна да ни ги прави на малки топчици. Е, това вече е невероятна вкусотия! Simple Smile И добре, че бяхме българите, да научат и чужденците що е то вкусна храна. 😆

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 01:09 от Crystal_Noir

# 464
  • Варна и...духом на Босфора

Аслема
Бамбалуни❤️
Един от символите на Тунис.
Шегуват се моите колеги,че рецептата за тестото я знаят само двама и никога не пътуват в един самолет 😁😁😁😎😺
Най- хубавите- В Сиди бу Саид/ почти стогодишен е там дюкяна,1932 г/,натопени в захар,по традиция,но аз ги хапвам с мед и плод,Божествени!

Общи условия

Активация на акаунт