Тунис (тема 3)

• 59 980
  • 790
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
По това си личи класата на един хотел.Да седнеш на масата и да ти сервират напитките,да ти налеят вино в чашата,да са всички чинии от бял порцелан , чашите стъклени ,салфетките не от хартия а от бял плат.На мен лично много ми беше жал да се бърша с тях защото си представям какво пране  пада след всяко ядене но си е класно.Харесвам да слагат от персонала храна и да ми правят кафе(за информация в Тунис ни казаха ,че не правят експресо каквото сме свикнали да пием ние с хубавите италиански машини)отколкото всеки да бърка и да е нехигиенично.

# 436
Всички полети са на обяд ние ще пътуваме септември за Хамамет

# 437
  • София
Юни месец бях в Алхамбра Таласо в Хамамет. Два пъти дадох бакшиш на сервитьора, веднъж на момчето, което всеки ден ни возешедо и от плажа, също и на момчето на бара на плажа. Никой не ме гледа в ръцете за бакшиш. Аз дадох по моя преценка.

# 438
Италианският ресторант беше чудесен, ще видим как ще е в тунизийския. Прочетох в съседната тема за туристи италианци, толкова се радвам, че тук не са. Пълно спокойствие навсякъде, има много кътчета в хотела. Запознахме се с чудесни хора, бяхме с тях снощи да си говорим и пийнем след вечеря.

# 439
Здравейте искам да ви питам каква валута е по изгодно да носим в Тунис - евро или долари?

# 440
  • Пловдив
Евро

# 441
Таня, ние ходихме на 1001 нощи. Хареса ни. Имай предвид, че през агенциите е двойно по-скъпо. Букнете си го сами най-добре + такси от хотела. И се нахранете предварително, храната там не ни допадна изобщо 😁

Относно бакшишите, не разбирам логиката защо на камериерка да, на сервитьор не. И двамата са служители и вършат нещо за заплата. И в двата случая е обвързано с нещо, за което вече сте платили. Аз оставям дори на готвачите (от шоу кукинга и станциите). Стига да съм доволна, разбира се. Хората супер много се стараят, а заплатите им са мизерни, както някой спомена по-горе.

# 442
  • София
Завърнахме се от Винчи Дар Мидун, о. Джерба.

Не бих повторила и не препоръчвам. Единственото хубаво нещо беше морето и плажа, иначе цъ.
Пробвахме се едната вечер да отидем до Мидун, в 21 часа нямаше нищо отворено, само някой и друг местен се мотаеше по мръсните улици.

# 443
Привет!
Докато се туткам с резервацията за почивка и.вече няма места за желаният от мен хотел и дата, съвпадаща с отпуската ми през септември.
В момента опция ми е хотел Tunisia Lodge.Моля за лични впечатления, ако сте отсядали в този хотел.Благодаря🌷

# 444
Здравейте, ще помоля за мнение кой от двата хотела да избера - Medina Belisaire Superior 4* или Club Salambo Hammamet Standard 4*?

# 445
  • Beyond the Frontiers
За Саламбо няма места много отдавна. Не се подвеждайте, че излизат цени...
Без значение дата, полет - няма.

# 446
Здравейте, ще помоля за мнение кой от двата хотела да избера - Medina Belisaire Superior 4* или Club Salambo Hammamet Standard 4*?
Ние бяхме през май в Medina belisaire. Останахме много доволни. Но не мога да кажа нищо за другия хотел и да ги сравня.

# 447
  • Beyond the Frontiers
Саламбо е много добър. Особено за цената си. Разкошен огромен плаж, добра храна, аквапарк, ремонтирани стаи...чуден.
Но за 2025 правата за него са на един френски туроператор. С 300 зора Абакс се добраха до малко стаи в периодите извън сезон - април, май, октомври, малко дати в септември.
Но те се разпродадоха още в началото.  На практика още през февруари нямаше места.
2024 съм изпратила близо 300 души в този хотел и са супер доволни.
Мениджърът беше тук през февруари и като си говорихме, каза, че ще дадат повече стаи за 2026...ама ще видим...

На ранно записване за лято 2024 за месец юни цената беше около 700-800 лв. на човек. За 2025-та 900 - 1000. За тези пари е супер.

# 448
  • Пловдив
Galactic Voyager Имаш ли информация за догодина очаква ли се ремонт на някой хотел?Вече си мечтая за другото лято.

# 449
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager Имаш ли информация за догодина очаква ли се ремонт на някой хотел?Вече си мечтая за другото лято.
Рано е още за такава информация.
Аз агитирам да вземат да пускат цени вече за 2026...ама си е отпускарски сезон.

Общи условия

Активация на акаунт