Тунис (тема 3)

• 54 041
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна и...духом на Босфора
Камера и фотоапарати - да.
Такива като Walkie talkie - не

# 571
Occidental е в Сус и имате безплатна екскурзия. Смятам, че е един от читавите хотели - сравнително по-нов и модерен е като обстановка. Отзивите от кухнята и обслужване, хигиена са добри тази година.
Благодаря Galactic Voyager

# 572
  • София
В петък пътуваме. Ще бъдем в Tui Magic Life Africana. Надявам се да си изкараме добре. Въпроса ми е да си носим ли разклонител? Бях чела, че има само по един в стаята или не съм разбрала. Не съм срещала скоро такава препоръка. Да не си товаря багажа излишно.

# 573
Това с риболова и мен ме интересува.

# 574
  • Beyond the Frontiers
В петък пътуваме. Ще бъдем в Tui Magic Life Africana. Надявам се да си изкараме добре. Въпроса ми е да си носим ли разклонител? Бях чела, че има само по един в стаята или не съм разбрала. Не съм срещала скоро такава препоръка. Да не си товаря багажа излишно.

Мисля, че аз съм източника на информацията, но съм нямала предвид конкретно този хотел, а цялостния ми опит.
Аз имам лаптоп, телефон, външна батерия, фотоапарат...Ако сте двама с тези основни устройства - проблем. При мен времето за зареждене съвпада ...и беше зор.

# 575
  • В.Търново
Има ли вече излязли цени за Тунис 2026г?

# 576
  • Beyond the Frontiers
Не

# 577
Здравейте ,има ли нещо интересно като подводен живот в морето пред Хахамет ? Има ли смисъл да се носи оборудване за шнорхелинг ? Хотела ни  е близо до марината в Хахамет.Средизеюно море не е като Червено море ,но все пак да попитам ...Били сме няколко пъти в Египет и сега тепърва в Тунис

Риболов от брега на морето разрешен ли е ,практикували се в Тунис ?

# 578
  • Варна
Здравейте ,има ли нещо интересно като подводен живот в морето пред Хахамет ? Има ли смисъл да се носи оборудване за шнорхелинг ? Хотела ни  е близо до марината в Хахамет.Средизеюно море не е като Червено море ,но все пак да попитам ...Били сме няколко пъти в Египет и сега тепърва в Тунис

Риболов от брега на морето разрешен ли е ,практикували се в Тунис ?
-----------------------

Здравейте, понеже никой не ви отговаря досега, аз попитах изкуствения интелект и ви копирам отговора му, както следва.......

Здравейте! Ще се опитам да отговоря на двата ви въпроса за Хамамет:

Подводен живот и шнорхелинг в Хамамет:

За съжаление, плажовете в Хамамет са с пясъчно дъно и морски треви с много малко морски живот, което прави шнорхелинга доста слаб
Snorkeling at Iberostar Averroes, Hammamet | Snorkeling in Tunisia

. За разлика от Червено море, Средиземно море в района на Хамамет не предлага особено богат подводен живот близо до брега.

Въпреки това, има някои възможности:

Има потънал кораб от Втората световна война край бреговете на Хамамет
    Diving in Tunisia | PADI

Любителите на шнорхелинг могат да разгледат околностите на стария град, било от плажовете намиращи се север и юг от пристанището (от брега) или около остров Jazirat El Hmem/Pigeons Island (с лодка)
Snorkeling Tunisia | A Guide to the Best Spots | Snorkeling Report

За по-добро шнорхелинг е препоръчително да отидете до островите Kuriat край Монастир или други места по тунизийското крайбрежие като Табарка.

Риболов от брега:

Законодателството в Тунис установява система за лицензиране за риболов с въдица от брега
Fisheries laws and regulations in the Mediterranean: a comparative study.

. Това означава, че технически се изисква разрешително за риболов от брега.

От форуми на рибари се вижда, че много туристи се интересуват от риболов в Тунис, но конкретната информация за процедурата за получаване на лиценз не е ясна от търсенето ми.

Препоръчвам да се свържете с рецепцията на хотела ви или с местни дайв центрове в марината на Хамамет - те могат да ви дадат актуална информация за изискванията и възможностите за риболов от брега в района.

# 579
  • София
Здравейте, някой използвал ли е Get your guide за екскурзии на остров Джерба?

# 580
Имам едно странно питане тъй като скоро не съм пътувала със самолет колко време преди часа на полета трябва да се насочим към изхода или го обявяват на място?

# 581
Обикновено се изисква 2 или 3 часа преди полета да сте на летището. Според зависи от натовареността на полетите.
Изхода /?/ към терминала ли?

# 582
Изхода към самолета примерно В12 .

# 583
Ами гледате на екраните и там се изписва. Освен това на билетите пише бординг тайм.

# 584
Ами гледате на екраните и там се изписва. Освен това на билетите пише бординг тайм.
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт