Тунис (тема 3)

• 53 968
  • 748
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, кой хотел да избера в Джерба. С две пораснали деца сме. За първи път ще ходим в Тунис.
DJERBA CASTILLE
DJERBA SUN BEACH HOTEL & SPA
GOLF BEACH & THALASSO
EL MOURADI DJERBA MENZEL
CESAR THALASSO
ODYSSEE RESORT THALASSO & SPA

Били сме в Welcome Meridiana в Джерба, ето и отзива, който съм оставила през 2023 година: https://www.facebook.com/groups/349305599174373/user/100057245997002

# 76
Здравейте, търся вътрешна фирма в Тунис която да организира посещения на различни забележителности

# 77
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, търся вътрешна фирма в Тунис която да организира посещения на различни забележителности
Get Your Guide

# 78
Здравейте! Аз пак да попитам за мнения за  Sentido Bellevue Park, Sentido Phenicia Superior, Merhaba Royal Salem? Кой бихте препоръчали?

# 79
  • Германия
Здравейте, за първи път пиша в темата, някой  пишещите ги "познавам" от темата за Турция. И ние искаме да заменим Анталия с Африка. ММ отказва категорично Египет, та се спряхме на Тунис. Изчетох малко назад и идвам с въпроси. Спрях се на Хамамет, че е по-близо до летището. Летим с 3 деца (14, 10,4) с прехвърляне. Търсим хубав хотел, хубава храна, хубав плаж и малко анимация.
Прочетох мнение на Галактик за Diar Lemdina, впечатлена съм, но не разбрах кои бази на съседните хотели могат да се ползват?
Другите ми алтернативи са Nour Palace Resort и Seabel Alhambra Beach Golf.

Моля за мнение, че искам да резервирам и да спра да ровя. 😄

# 80
  • Beyond the Frontiers
Хм, аз съм пристрастна...ама Египет си е много, много по-различно. Има две неща, за които мога да твърдя, че Тунис превъзхожда Египет:
1 - плажовете. По-скоро е изключение да сте на проблемен плаж в Тунис. В Египет е обратното - има корали, но пясъчен плаж както ние искаме - трудно...
2 - храната. Египет не е кулинарна дестинация. В Тунис кухнята е силно повлияна и от арабското, и от средиземноморското. Като вкусови качества за мен е много по-добре.

Сус и Хамамет са еднакво близо. Монастир е с 20-тина минути по-далеч. Което на фона на разстоянията в Анталия е незначително.

Seabel е много, много добър. Nour не съм го разглеждала и не съм виждала да се предлага в България предни години, така че не мога да коментирам.

Тунис не е Турция. Не тръгвайте с опит за сравнение, защото ще бъдете разочаровани

# 81
  • Германия
Благодаря Галактик! Както казах искаме да сменим Турция или по-скоро да пробваме нещо друго. Аз съм настроена за разлика, но ММ е малко мрънкащ за това не мога да направя лесен избор.

Времето в края на октомври не е ли като в Турция? Досега не сме имали лош късмет  винаги е било топло, морето също много топло.

Може ли актуална информация за Diar Lemdina или Seabel Alhambra?

Искам поне 2-3 пързалки да има. Искам да е близо до Тунис( летището).

Какво е шоу 1001 нощ?

# 82
И аз вече почнах да се замислям за почивката. Долари или евро е по-добре да носим? Има ли по-изгодна валута или и с двете е еднакво? Задължително ли трябва да смениме тунизийски пари или не е нужно, че в Египет карахме само с долари. Края на май дали вечер става хладно? Трябва ли леко яке или може само по една жилетка да нося?

# 83
Няма значение дали евро или долари ще си носите. В брой трябва да имате тунизийски динари, за където не може да се плаща с карта.

За времето ние бяхме през октомври - през деня е много топло, а за вечер може да сложите една жилетка/ шал/ тънко пончо в багажа за всеки случай.

# 84
  • Sofia
За Сахара си предвидете поне 100 Евро сменени в тунизийски динари. Курса по който смятат хич не е изгоден, а с карта освен в хотела никъде не се плаща. Оставете си малко ТД и за летището на връщане. Сандвичи и кафе преди чек ина можете да си вземете само с ТД, после може и с Евро, но цените са доста различни.

# 85
  • Германия
Calimera Yati, Vincci Helios или Caribbean World? Ориентирам се към Джерба, че по-топло

# 86
  • Варна и...духом на Босфора
По- Влажно на Джерба е!!!
Чак по- топло не...
След 10-12 октомври водата рязко стана по- студена.
Аз ходих да се палицкам и сравнявам почти на целия остров.
Август имахме и дъжд,и слънце.
Септември беше необичаен,с много дъждове.
От 1 до 8 октомври беше страхотно времето!
Юли не усетих голяма разлика с континентален Тунис.

Винаги си носете кеш динари, винаги!
А за Сахара - Задължително!

# 87
  • Beyond the Frontiers
Е в междинните месеци Джерба е по-топло в сравнение с Хамамет.

Foley, аз бих казала Калимера. Немско пръстче е там...

# 88
  • София
За Сахара за какво са нужни тези пари ако всичко е платено от БГ ?

# 89
  • Sofia
За сувенири, снимки, сок, вода, кафе, шалове, алкохола в хотела не е включен. Два дена са това.
Аз лично никъде не тръгвам без джобни, дори и всичко да е платено.

Общи условия

Активация на акаунт