Тунис (тема 3)

• 53 992
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна и...духом на Босфора
За Сахара за какво са нужни тези пари ако всичко е платено от БГ ?
Допълвам Monadirs.
Яздене на камили и АТВ се заплащат на място.
Напитките в хотела в Сахара не са включени,не само алкохола.
За пустинни рози,козметика,зехтин.....и още...

# 91
  • Пловдив
Като стана въпрос за зехтин кой е най хубав и мога ли да си взема от там  няколко шишета за България?Какво друго си струва да се закупим което го няма тук и е хубаво?Изключвам обичайните магнити и дребни сувенири.

# 92
  • Beyond the Frontiers
Различни продукти с жасмин.

# 93
  • София
Преди две години бяхме на о. Джерба, тогава купих скъпи боклуци, "вълшебна камила" за 25 долара и пр. Този път съм решила да не купувам подобни глупости. Алкохолът не ми е приоритет по принцип.

# 94
  • Пловдив
Ние алкохол не пием и това не ме вълнува,но питах за зехтин,фурми и някакви ядки или подправки .А за продукти с жасмин какво да гледам сапуни ли?

# 95
Здравейте.Планираме от 1-ви септември отново Тунис за 4-ма възрастни и 2 деца/7г и 4г/лМоже ли мнения за Zodiac Hotel and aquapark Ясмин Хаммамет.И има ли много алжирци там?Миналата година бяхме на юг до Монастир.

# 96
Този хотел го запомних от други за трансфера към летището, че бяха доста недоволни, но пък е бил евтин, така че зависи и какви са ви очакванията. Аз по коментарите на хората, които са били в него, не бих го препоръчала.

# 97
  • Beyond the Frontiers
Зодиак е малък хотел на втора линия. Има си пързалки, стаите са големи и светли. Допълнителните легла са си редовни такива. Водят го семеен хотел.
Като цяло е един от най-евтините 4* хотели и за цената си е много приличен.
Доста хора съм настанявала и нямам някакви сериозни оплаквания. Включително и близки хора.
И предвид, че го сравнявам с едно около 100 други хотела в Тунис, които съм видяла лично, смятам че за парите си е добре.

# 98
Здравейте, кой хотел да избера в Джерба. С две пораснали деца сме. За първи път ще ходим в Тунис.
DJERBA CASTILLE
DJERBA SUN BEACH HOTEL & SPA
GOLF BEACH & THALASSO
EL MOURADI DJERBA MENZEL
CESAR THALASSO
ODYSSEE RESORT THALASSO & SPA

Аз избрах el mouradi въпреки отзивите пък каквото такова. За odysee има хубави отзиви в трип адвайзър.

# 99
Алжирци има повече на континента 😁.
На Джерба са другите съседи - либийците 😁😁😁, понякога жив местен не мой видя- либийци-франсетА- поляци- чехи- либийци....и
Сичкото Либия на Джерба😐

Жасмин- след маслините,фурмите,другият символ на Тунис- масло!!!
Крем,маски,душ гел,сапуни...
Кактус!!!! Фиг де бербеер,опунция.
Отново Масло! Задължително.
Фурми на клонка,но новата реколта е септември - октомври.
Сега за Рамадан ще си хапнат от миналогодишната😁
Пустинни рози.Пясък от Сахара/
Подправки- Рас Ел ханут,и отделно има за пиле!
Хариса!- без него не сядаме да се храним в Тунис!
Зехтин-Отдавна не съм си купувала,носят ми домашен
Но като купувате гледайте да е под 0.5 киселинността,и в стъкло или кенче да е.
Кърпите са интересни и хубави за подарък,ако имате място в багажа,керамика също.
Кори за Брик.
Арганово масло в Тунис няма.
Не слушайте търговците.

Хотел Одисей е в Зарзис,извън острова е.
Ел Мензел Муради- тук беше изненадата миналият сезон/Djerba
Всички,които го бяха букнали,въпреки лошите отзиви, Много доволни останаха,и повечето млади бяха.

За Сахара-спираме на различни места за почивка,носете си винаги пари в кеш за кафе,за напитки,вода.Кеш ви трябват и за плащане на Атв и камили, зоопарк и ботаническа градина,ако предварително в Бг не сте си платили,снимки с камилите в Дуз,ако някой иска на хартиен носител,5 динара беше и сега за НГ,лятоска може да дигнат😁😁😁.
С горкият Фенек- пустинното лисиче,примряло милото животинче,аз ги гълча всеки път,вързано....но който иска да се снима..също в кеш.
За шалове/шешия/, Арафатки,подаръци...бакшиши.
За алкохол съм споменала,че И той се плаща в Сахара,в хотела.
Страхотно"Сиво вино"правят в Тунис
Gris de Tunisiene ", Опитайте моля,също Магон,Морнаг,Келибия
Сивото вино е Розе.
Но само в магазините за алкохол
На Ол инклузив - йокму😁
Ликьор от фурми- има Тибарин и Седратин,мммм...малко шведска горчивка удря...

Подкрепям Галактик.
Зодиак- прилично.

# 100
Имате ли някакви отзиви за еднодневната екскурзия до ксар гилан ор Джерба? Искам да видя пустиня, но не дъм убедена за двудневната сахара.

# 101
Имате ли някакви отзиви за еднодневната екскурзия до ксар гилан ор Джерба? Искам да видя пустиня, но не дъм убедена за двудневната сахара.

Имаме😃😃😃😃.
За Ксар Гилан също тръгваме рано с туристите като за Сахара, понякога и по- рано, зависи от групата..
Камили  и АТВ там също имаме, различен е пясъка там,леко керемиден оттенък,и с Атв се стига до най- старата римска крепост в южната част на Тунис.
Имаме обяд- салата,кускус,десерт.
Има минерален извор,може да се къпете,бански задължително,и после отиваме до Берберски Ксар,укрепително съоръжение.

# 102
Много благодаря! Стига да не е тръгването преди 7 ще го преживея.

# 103
Доста преди 7 е!😃
В 7 вече сме в Меденин и съм разказала доста неща

# 104
Доста преди 7 е!😃
В 7 вече сме в Меденин и съм разказала доста неща

Ееее много тъжно. Някак си не си представям да стана в 4 5. Не ли на около 4 часа Ксар Гилан от Мидун? Защо тъЙ рано Cry

Общи условия

Активация на акаунт