Тунис (тема 3)

• 60 263
  • 790
  •   0
Отговори
# 345
Здравейте!

Прочетох повечето от темите за Тунис и има доста информация.
Знам, че е малко по-късно и вече са резервирани повечето хотели, но планирам почивка на о. Джерба от Варна около края на септември. Разгледах хотелите и мнения, но са доста и леко стана каша. Набелязах следните, ще се радвам ако може мнения или алтернативи:
DJERBA GOLF RESORT & SPA
DJERBA RESORT
EL MOURADI DJERBA MENZEL

Критериите ни са:
- Широка ивица и плаж
- Басейн и възможност за ползване на аквапарк
- Тунизийска и стандартна кухня
- Градина и зеленина
- Удобни големи легла (за по-едри Grinning)
- Възможност за уединение и почивка в различни кътчета из комплекса

Благодаря за информацията на всички!

# 346
Здравейте, от къде в Ясмин Хамамет може да се купи хубав зехтин и макруд?

# 347
И ние сме пресни пресни от Тунис - Vincci Marilia/ама вече не са към веригата Vincci  , а към Sentido/. Много сме доволни. Абакс бяха перфектни като организация - още първия ден ни дадоха един лист, в който е посочено за всички хотели и екскурзии кога е тръгването. Басейните са 2 - един голям с неправилна форма - по средата няма дъно, и един 25-метров за плуване. Обслужващ персонал - много и усмихнат. Спално бельо и кърпи се сменяха ежедневно.Храната- разнообразна, част приготвят пред теб.
Като съвет - няма къде да си сушиш кърпите и банските, така че въженцето и щипките ми влязоха в действие. Ужасни солнички, които, ако имате късмет и тръскате упорито, ще пуснат нещо /бих си взела една/. Кърпи - късно разбрах, че може депозитът да е в евро /за да не се чудиш как да си похарчиш върнатите в последния ден динари/. Посъветваха ни да обменяме пари по малко /на рецепцията/, защото не е сигурно, че можеш да ги обърнеш обратно на летището, а и курсът бил неизгоден.
ВАЖНО! Има ограничение за количеството валута на човек, което можеш да изнесеш! Не си спомням точната цифра /информацията я има и на страницата на МВнР/ -около 1200 1400 евро, май. Ровели и конфискували. Можело да се плаща с карта, но тур.агентка ме посъветва да предупредя в банката си, за да не блокират плащанията. Стана с 1 телефонен разговор.
Пазарете се /ако можете/. На плажа продават големи тънки памучни плажни кърпи. Поискаха ми по 45 динара, купих 2 по 30 динара, а последния ден купих 2 за 10 евро /около 35 динара/ - ама не ми трябваха и се бях запънала, а и предния ден тази цена ми предложи друг продавач, но тогава бях без пари. Затова пък да не казвам за колко се сдобих първи ден с кабел за зарядното на телефона.
Малко по-особено мнение за екскурзията в Сахара. Най-хубавото беше препускането с джиповете по дюните, ездата на камили и карането на АТВ. Забележителностите се обикалят набързо /амфитеатърът и оазисът за около час/, берберското селище, декора на филма и соленото езеро - за двадесетина минути /стигат преспокойно/, джамията - само поглед отвисоко от съседен магазин за килими. Същевременно - пътят е много. Автобусът е добре климатизиран, спира се на около 2 ч за тоалетна, цигара, кафе и дребен шопинг, но ми дойде в повече. И двамата със съпруга ми сме високи и се чудехме как да си наместим краката.  Така че, ако ходите непременно се възползвайте от допълнителните предложения. Имаше и хранене на камилче с биберон.

# 348
  • Пловдив
Аз да допълня за Сентидо Мариля-Ясмин Хамамет може би сме били по едно и също време в хотела с pipelot.Ние летяхме от Пловдив.Вечерта първият ден пристигнахме вечерта а последният си тръгнахме по-рано от софийският полет.Но аз лично това го знаех но много хора недоволстваха ,че губили така време от почивката.Но от Пловдив беше с няколко стотин лв по евтино от София за същият ден.Но иди обяснявай на българин!!!!Иначе и ние сме супер доволни от хотела.Такова разнообразие от храна и най-вече морска храна,фрешове безплатни,сейф също безплатен и мини бар зареден с кола и сода,кафе ,чай с кана в стаята не очаквах.А за добре дошли подарък с френски макарони и бонбон.Морето и басейните много топли.Шезлонги на плажа се намираха винаги.Ние там предпочитахме.Но и на басейна   при по ранно ставане(ние българите може би заради часовата разлика  бяхме ранобудни).Анимацията вечер беше аматьорска.Гостите на хотела германци,англичани,поляци и българи.Бари(момчето което стои в хотела) спомена ,че Абакс сега имали 30 стаи а на есен 60 за българи.Пари сменихме само 20 евро и едва ги изхарчихме.Навсякъде дори таксата за хотела само с карта Револют.Качихме се на парашут.Препоръчвам!!Ходихме до Картаген екскурзията.Не ни хареса.Може би защото беше много горещо или имах други очаквания.Особенно бях разочарована от Синият град.Седнахме да пием чай с кедрови ядки и лимонада с бадеми и загубихме 30 Мин да ни обслужат.Да не говорим каква пародия е в ресторанта където водят хората за обяд.Не сме се пазарили никъде.Единствено ходихме в магазина с фиксирани цени мисля ,че се казваше Joi,s. за да си вземем зехтин ,малко фурми ,дребни подаръчета и аз си взех едно портмоне.За мен Тунис е прекрасен за почивка с хубавите плажове,храна и любезното обслужване ,но да не се излиза от хотела.На вън си е мизерно и мръсно.Догодина живи и здрави пак ще гледам за там и задължително да е пак 5*

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 23:53 от slavei4e

# 349
Ние си обърнахме парите обратно в евро последната вечер в хотела. Да не се бутаме на летището.

# 350
Здравейте, може би малко тъп въпрос 😬, но плажните хавлии подменят ли ги по време на престоя? Или взимаш в началото и на края връщаш? Редактирам се За Sentido Marillia питам

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 09:45 от Purpleee

# 351
Предполагам във всеки хотел организацията е различна, но в този, в който бяхме, си имаше часове, в които да ги сменяш. Реално и по два пъти на ден можехме да вземем чисти хавлии.

# 352
  • Beyond the Frontiers
Има хотели, където смяната е с такса. Обикновенно в описанието това е посочено.

Радвам се, че има толкова доволни от Сентидо Марилия. Наистина е добър хотел. Разбира се има и други.

# 353
  • Пловдив
В Мариля кърпите може да ги сменяш постоянно.Има момче което стои до плажният бар. Не мога да кажа работното му време.Повечето си носиха а други си закупиха от там.

# 354
В Мариля кърпите може да ги сменяш постоянно.Има момче което стои до плажният бар. Не мога да кажа работното му време.Повечето си носиха а други си закупиха от там.
Аз обикновенно нося, но пък си е удобство да я смениш със суха след плаж и да не сушиш хавлии Simple Smile Благодаря и за споделените отзиви, нямам търпение вече

# 355
Имам малко труден въпрос за Джерба. Преди 2 или 3 г. във форума прочетох пост за някакво градче на острова, не много трудно за намиране и недалеч от основните хотели, нещо "арт", за уличките, за графити?, разни други приятни и отличителни неща от повечето места извън хотелите. Не знам защо не съм го "боднала" на картата /поста беше след като ние вече се бяхме върнали от нашата почивка/. Сега, през септември пак ще бъдем там и ми се иска да го открия, били сме в Тунис на обиколна екскурзия /континенталната част/ и сме видяли почти всичко, направили сме полудневната обзорна екскурзия на Джерба /заслужава си/, и сега ми се иска нещо кратичко и лежерно. В поста пишеше, че са отишли с такси, което ги е чакало час-два+ и не е било скъпо /нещо като 20 долара, евро, май не бяха динари/. Това е по-второстепенно, важното е да намеря информация за мястото.

# 356
  • Варна и...духом на Босфора
Djerba hood
Район Ерриад
Графити, има малки бутикови магазинчета,и евтини картини

# 357
Redemi, тайно се надявах вие още да следите темата. Благодаря!

# 358
pipelot, slavei4e, през коя агенция резервирахте Sentido Marilia?

# 359
  • Варна и...духом на Босфора
Redemi, тайно се надявах вие още да следите темата. Благодаря!
Даже съм наблизо в момента,до Ерриад😄

Общи условия

Активация на акаунт