Тунис (тема 3)

• 60 118
  • 790
  •   2
Отговори
# 390
  • Пловдив
Имайте на предвид, че в Тунис след 15 септември се спират климатиците, а ще е все още горещо.
През цялото време гидовете наблягаха ,че температурите в Тунис са умерени не е толкова горещо и през юли и август когато е най-хубаво българските туристи избягвали да почиват тогава.Явно като чуят Африка се плашат,а чужденците пълнят хотелите и предлагането и забавленията са на макс.
Не ми се мисли октомври в колко ще се скрива слънцето?Щом в края на юни залязваше в 19.40 часа?

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 14:04 от slavei4e

# 391
  • Германия
И в Турция в края на октомври залязва в 18 часа.

# 392
  • София
Може ли мнение за:
IBEROSTAR SELECTION ROYAL EL MANSOUR
IBEROSTAR SELECTION DIAR EL ANDALOUS
IBEROSTAR WAVES AVERROES
Tui Magic Life Africana Lux 5*
Благодаря.

# 393
  • Beyond the Frontiers
Има си горещи вълни в Тунис, както и при нас. Иначе не е толкова драматично покрай брега.
Миналата седмица дъжд ги валя в Хамамет.

# 394
Здравейте, може ли мнения за SIMBA CLUB - Marhaba Club Superior 4*?

# 395
  • Варна
Може ли мнение за:
IBEROSTAR SELECTION ROYAL EL MANSOUR
IBEROSTAR SELECTION DIAR EL ANDALOUS
IBEROSTAR WAVES AVERROES
Tui Magic Life Africana Lux 5*
Благодаря.

Понеже никой не Ви отговаря - аз ще ви напиша няколко думи, макар че не съм била в никой от изброените хотели. Но все пак бях в хотел (Абу Софиян - 4****), от който съм сууупер доволна, и който се намира  точно срещу IBEROSTAR SELECTION DIAR EL ANDALOUS. Така че от външна страна съм виждала въпросния хотел, изглежда импозантно (какти всички 5 звездни хотели между впрочем) а и на снимки сега го погледнах - също много ми хареса. Въобще съм чувала че веригата IBEROSTAR държи много високо ниво, което означава, че който и да изберете - ще останете доволни.
За IBEROSTAR SELECTION DIAR EL ANDALOUS все пак да ви кажа нещо за разположението:
-морето е много хубаво, през май месец беше като сълза - прозрачно синьо и бистро;
- хотелът се намира в близост до друг хотел, в който се намира Хард рок кафе, ако евентуално сте запалени фенове на  тази рок верига;
- на 5 минути от него, излизате на главното шосе ("14 януари май се казваше, нещо такова, един дълъг булевард "14 Janvier"). Ако завиете надясно по това шосе  - на 15 - 20 минути пеша има два Шопинг центъра съответно почти един срещу друг от двете страни на пътя, вторият помня се казваше Али Баба. И в тях има прекрасни неща, които туристите обожават да купуват - разнообразна козметика, мазила, масла и какво ли не (не скъпа, особено в първия ), хиляди типични сувенири ум да ти зайде, подправки и всевъзможни джунджуруци за привличане на туристите. Ако завиете пък наляво на 1-2 км е центърът на Порт Ел Кантануи - но не е нещо особено. По въпросното шосе на 5-10 минути хвърчат едни жълти рейсчета, които играят роля на маршрутки -  старички и очукани. С тях за 0,90 динара може да идете за 5-10 мин. до Хамамет Сус.Това е нещо като предградие или сателинно градче на самия Сус. Има много магазини (супер маркет Монопри и Карфур) и много Шопинг центрове с изброените туристически артикули. Малко  по-далеко - на 15-20 минути е и самият град Сус, а там има също медина, магазини, прекрасен археологически музей с реставрирани автентични мозайка - мн. хубав комплекс. Това мога да ви кажа за въпросния хотел.
Традиционно храната е много хубава, богата - интересни местни рецепти  овкусени с типични подправки... Хората са много добри, учтиви и скромни (според мен).... На мен страната много ми хареса - и с бедността си на някои места, и с лъскавите си фасади, с добрите хора, достъпните цени. Искам пак да я посетя.

# 396
  • Beyond the Frontiers

Добър вариант е. В една територия с Мархаба Occidental, непрекъснато подобряват нещо по хотелите, хубав плаж, добра кухня.
Имате една безплатна екскурзия.

# 397

Добър вариант е. В една територия с Мархаба Occidental, непрекъснато подобряват нещо по хотелите, хубав плаж, добра кухня.
Имате една безплатна екскурзия.

Благодаря! Това означава ли, че може да се ползва и басейн, плаж, бар на Мархаба Occidental? Кой предоставя тази една безплатна екскурзия, понеже от туроператора не ми казаха, че има екскурзия включена?

# 398
Давам положителен отзив за Thalassa Sousse and Aquapark. Храната е разнообразна, басейните и аквапаркът са чудесни. Стаите не са много хубави, но за бюджетен хотел са ок. Имах много притеснения преди да дойда, но за щастие не ми се оправдаха. Съотношение цена / качество, според мен качеството надвишава цената.

# 399
  • В.Търново
Как стои въпроса с питейната вода в Thalassa Sousse and Aquapark? Има ли постоянен достъп до бутилирана вода?

# 400
Давам положителен отзив за Thalassa Sousse and Aquapark. Храната е разнообразна, басейните и аквапаркът са чудесни. Стаите не са много хубави, но за бюджетен хотел са ок. Имах много притеснения преди да дойда, но за щастие не ми се оправдаха. Съотношение цена / качество, според мен качеството надвишава цената.
Заглеждала съм го заради аквапарка, обаче снимките в трип на чистота са покъртителни. Достраша ни да не лепнем нещо...

# 401
  • Beyond the Frontiers
Има ремонтирани стаи и там е добре. Ама в топ сезона като е пълно, ползват и не ремонтираните,  а те са зле.
Че е евтин, евтин е. Местоположение, аквапарк - чудесни.

# 402
  • Варна и...духом на Босфора
Mira Mira
С жълтите маршрутки от главната,да,бул.14 януари за 5- минути от пресечката на Абу Софиян може да се стигне до Hammam Sousse)/Хамем Сус,а не Хамамет.
Леко уточнение.

# 403
Има вода в ресторанта, има и вода в бара на басейна. Вече сме трети ден, за сега сме здрави! Аз търся бюджетни места и за мен това място е над очакванията ми, персоналът е супер любезен. Най-важно ми беше да се спазват правилата на аквапарка, а в това отношение са безупречни. Имат много персонал и следят стриктно преди да пуснат някого по пързалката, предходният турист да е излязъл от басейна.
Ходихме на Фригула парк, за мен беше разочарование. Самият парк е много добре замислен, но от жегата ли животните се бяха скрили и нищо не видяхме. Детето много искаше да язди камила, и там предлагат разходка с камила за 5 динара. Може би този парк е ок, ако се посещава зимата, защото сега всичко е сухо.
Най-големият ми страх беше горещината, но за сега е поносимо.Ние сме по цял ден във водата и жега почти не усещаме.
Морето е топло, но има някакви водорасли, които са отровни и при допир възпаляват кожата. Медузи няма, но тези водорасли направо ни отказаха.
На Сахара няма да ходим, утре сме на Картаген, ще дам отзиви.
Вечер има анимация, детска дискотека, моето дете не иска да се включи, но повечето деца се забавляват страхотно.
Имаме право на два ала карт ресторанта, довечера сме на Ливански, има и тунизийски.
Ще ви разкажа подробно, ако се интересувате.
Аз ходя само на бюджетни места, а на такъв тип туризъм, ол инклузив с анимация, не съм била от шест години, последно бях на Египет, там хотелът беше по-луксозен, но като изживяване не даваше повече.
Не искам да звучи като реклама, аз съм бюджетен тип турист и съм супер впечатлена.
Може би сега не е най-подходящото време за посещение на Тунис, но мъжът ми има кръгла годишнина и много искахме екзотика.
Купихме си карта за интернет, вероятно няма да я изразходваме, връщане се живот и здраве на 23 юли, мога да я подаря, ако някой се интересува.
Бях на порт Ел Катауои, красиво място е, заслужава да се види.
Ако с нещо мога да съм полезна, питайте.

# 404
Yellow flower 12,тези отровни водорасли сега ли ги има,или са постоянни?Интересува ме,дали след месец два ще има,дали не са в определен период?!

Общи условия

Активация на акаунт