Тунис (тема 3)

• 54 026
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • varna
Бяхме платили за Telemaque beach & spa. Нямам база за сравнение , тъй като не  го  видяхме .Закараха ни директно в Меридиана и сме за пръви път в Тунис и о.Джерба. Simple Smile От другите в групата разбрах , че  Меридиана  е по - добър  и по скъп Simple Smile . Няма как да проверя на ранни записвания ( платихме май )-  вече всичко е скрито за сравнение на цена към момента на плащане, но при едни и същи дати - примерно 20.09 - Меридиана е по скъп.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 14:32 от feodora

# 616
  • Beyond the Frontiers
Меридиана е по-скъп.

# 617
  • Варна и...духом на Босфора
Да,аз ви посрещнах на летището.
За мен,понеже знам и двата хотела,и като локация,и като база Телемак е по- добър.
Но често се случва овърбукинг при тях.

# 618
  • varna
Здраве да е Simple Smile ! Нямаше какво да се направи .По важното е,че се случи.Явно другия път пак за Телемаг да се борим Simple Smile !  Ще се радвам и помоля за мнението на  Galactic Voyager по този въпрос - кой е по добър Simple Smile ?! За по скъп разбрах , но както знаем не винаги цената определя качеството Simple Smile !

# 619
Въпрос ,на връщане от Тунис към Бг местните на летището могат ли да направят проблем за фурми в ръчния багаж ?

# 620
  • Beyond the Frontiers
Ами честно казано за мен си е чудо, как е имало места в Меридиана...
Различни са като хотели. Телемак е по-компактен, по-скоро за възрастни, по-спокоен.
Меридиана е с една от най-добрите анимации на острова. Аквапарк, амфитеатър...
Като продажби и отзиви за мен Меридиана е хитът на сезона. Малко са отзивите като цяло за Тунис от българи. Но по чуждите групи се пише доста.

Karizma, явно сме били по едно и също време. Аз съм оная лудата дето все с лаптоп се разнасяше...
 Моето мнение за TUI PENELOPE е малко по-различно...

✈️Чисто организационно и в двете посоки пътуването си беше нормално, без някакви отклонения.
🚌Лично аз реших да взема частен трансфер, предвид по-късното пристигане, но се оказа излишно. Добре организиран групов трансфер, без много хотели и обикаляне. Автобусът пристигна 30 минути след нас, което не е драматично.
🏢Хотелът определено беше пълен. По някаква причина много от българските туристи бяха upgrade-нати и вместо стандартни стаи получиха family bungalow/ superior bungalow.
Персоналът говори основно немски (освен френски и арабски разбира се).
Стаите са си твърдо 4*. Не е ниво лукс. Нямам забележки за почистване и хигиена. Влизаха всеки ден. Имах 2 двойни (децата ми са големи). Получих бунгало - подозирам, че направиха грешка. Искаха да си освободят една стая, но се усетиха, че 4-ма възрастни в една стая...няма да стане. Фамилните бунгала са едно голямо помещение БЕЗ врата, има параван, с една спалня и две лежанки, които са супер за деца, но не особено ОК за зрял човек, ако е по-висок. Имат една баня, отделно и една тоалетна. За семейства с малки деца ще са супер. За семейства с тийнейджъри - не става.
🌴Два основни басейна, един при пързалките (до плажа) - при първите два местата към 9-10 вече са кът.
Най-голям плюс е широката плажна ивица. Наистина чудесен плаж. До към 11 места има без проблем. За съжаление наблюдавах и практиката със запазването на места без да се ползват въобще...Хубавото е, че към 12-12:30 семействата с деца се изнасят за почивка и освобождават шезлонги.
Аниматорите се стараеха. На плажа не притесняваха никой.
Барът на рецепция работи 24 часа. Като през ноща има и сандвичи - демек ако сте с гладни подрастващи, които вечерят по  няколко пъти в перфектно. 🙂
Не мога да кажа, че алкохолът е уау. Виното в бутилка при a-la-carte беше много добро. В ресторанта сипваха Фанта, кола и т.н. от бутилки. Вода се раздава навсякъде в бутилки. В стаите не се зарежда.
Има приложение MAGIC life, което ако почивате в хотел от тази верига е хубаво да имате. Без значение Тунис, Турция, Египет, Испания, Италия и т.н. В него има много подробна информация, чрез него се правят резервации за а-ла-картите, допълнителни услуги...всичко.
1 a-la-carte e безплатен. Следващите са 10 евро на човек. Пробвах тунизийския и ми хареса.
Основният ресторант е доволно голям, с голяма външна тераса. Без проблем намирахме всяка вечер места там. Риба и морски дарове всяко хранене. Риба на скара или пържена. Една от тематичните вечери е морска. Скариди и миди в студените предястия.
На плажа има снекбар с напитки. През деня сандвичи. На басейна с пързалките също.

Хотелът е ок за ниво Тунис.

Съветвам, когато плащате градската такса да е в тунизийски динари. Смятат на различен курс.

В началото на пряката, на която е ТУИ Пенелопе има магазин за алкохол. Нормални цени и нормални напитки: уиски, водка, бира, вино - всички познати вносни марки. Полезно за всички близки хотели: Vincci Dar Midoun, Iris, Djerba resort, Baya beach/ Les Quatre Saison, Fiesta, Iberoatar Eolia.
На централната улица има един двуетажен супермаркет с фиксирани цени и всичко интересно за купуване. Може да се плаща и с карта.

Митках с таксита с пуснат апарат. До Мидун 4 динара, до Houmt souk 11-14 динара.
Джерба експлорър самостоятелно - посещение във всеки ден без понеделник има хранене на крокодилите. Чудни кафета с шейкове и гофрети...
Houmt souk - разходка по Медината и вечеря в ресторант Haroun. Препоръчвам - чудесно обслужване и храна.
Так наречения остров на фламингото не е остров...но е приятно разнообразие. За мен времето на плажа беше малко.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 20:56 от Galactic Voyager

# 621
Две лета съм била по за седмица лятото в Тунис около Сус и е било по- хладно от Пловдив- беше идеалните за мен 30-32 градуса и двете години, в Пловдив 38-42. Определено бих препоръчала лятото да се посети.
Бих искала да попитам ако някой може да помогне. 2022 бяхме организирано от България юли месец, само хотелите + чартър от оператора и бяхме за ден на екскурзия с гид до ел Джем. Мисля тогава минахме през някакво място, където имаше “тунизийски сникерс” и уникален ментов чай, от който изпих три. Имате ли идея как се нарича този местен десерт и какви сортове ползват за чай мента и какво се добавя традиционно? Благодаря предварително ако някой успее от моите постни обяснения да разбере Grinning Не съм яла истински сникерс повече от веднъж и не знам прилича ли, но така го наричаше нашият гид. Беше много сладко Grinning Само това помня

# 622
  • Варна и...духом на Босфора
Corn de gazelle
Берберски сникърс- не обичам думата сникърс словосъчетанието.
Но колегите го ползват,тъй като самата сладка е хрупкава.
Чаят е ментов с розмарин и дива мащерка.
Но това е в район Матмата-,около Ел Джем...
Преди Sbeitla да сте минали?

В сладката има бадеми,мармалад от фурми,изпържена и сuропирана,така калорична е 😁.
И прилича на рог на газела.
Един от трите традиционни берберски символи

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 00:20 от redemi

# 623
Просълзих се от радост, благодаря Ви!!! Неземно вкусно ми беше
Heart Heart

Надявам се някак да намеря или да успея сама. За съжаление не помня от къде сме минавали, имам много ясни и ярки спомени от Ел Джем, но не и от другите екскурзии Disappointed

П.С: сега гледах снимки и си спомних, от екскурзията с берберските къщи е наистина. Подтиснала съм деня, защото хората в групата бяха диви простаци и обсъждаха каква “мизерия” било, нямали климатици и нз какво още подигравателно. Хората си отварят къщите за нас, котките им галим, гостиха ни, аз бях изгоряла и ми дадоха да се мажа с нещо с алое тяхно си, пък те им се подиграват на български.. не бъдете такива Grinning

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 22:58 от eirelle

# 624
Здравейте зсшед малко отлитяме от Тунис Енфида към Варна .Имаме карта с интернет и телефония тунизиййа на местният оператор OREDO ,регистрирана е на 09-09 2025 мисля че.е валидна до 09-10-2025 г.Ако има някой нужда от нея да ми пише .Има остатък над 13 GB интернет 44 минути за разговори в Тунис и 10 международни минути

# 625
  • гр.Варна
От една седмица се каня да напиша отзива от нашето пътуване.
Бяхме в хотел Бел Азур Хамамет от 03.09.2025 до 10.09.2025 с полет от Варна.Първо смениха часа на полета и тръгнахме в 20:20ч. ама айде.
Пристигнахме в хотела в 24:30ч. и се почнаха панаирите на рецепцията.Моля ви ,хора,българи, не се дръжте като изтървани за първи път зад граница.Срам ме беше,често ,че съм българка.Както и да е ,това мина.Настаниха ни в стаята и за мое огромно разочарование стаята беше от старите,не реновирани и захабена.Четох много преди да избера хотела,не е като да не съм подготвена.
На следващият ден вече по светло се огледахме добре с ММ из хотела и територията.Лошо впечатление / на мен лично/ ми направиха много зацапаните прозорци и стъкла навсякъде.
Хубав плаж и два басейна.Нахвърляни кърпи навсякъде за запазване на място.
Храна-много и разнообразна,но някой по интересни неща свършваха бързо / благодарение отново на нашите сънародници/  и не се зареждаше отново от тях. Грабеше се .....абе страшна и пошла гледка. Колкото и да се опитваш да си позитивен и да не обръщаш внимание на тези неща,ти остава лош вкус в устата определено.
Като цяла разочароваща почивка в сравнение с миналогодишната на о.Джерба.

# 626
Съветвам, когато плащате градската такса да е в тунизийски динари. Смятат на различен курс.
При нас в хотел Sentido Marillia обаче отказаха да ни сменят евро преди да получим стая, съответно и да ни вземат таксата, и да, смятат различен курс. Вместо 50€ взеха 56€ на двама за 7 нощувки. Странно, че после при смяна на евро в местна валута курса вече си беше официално обявения.
Ако ми остане време мога да драсна и кратък отзив за хотела, докато сме още тук.

# 627
  • Beyond the Frontiers
Да, така е. Защото в бордерото пишат вашите данни.
Платих с карта аз.
Друг вариант е да се смени на летището валута.

# 628
На летището дали ще има време да се сменя валута? Нали трябва да се пътува до хотела, ако всички се юрнат да сменят, кой знае колко време ще отнеме. Варианта с карта е добър, благодаря.

# 629
  • Пловдив
Ние навсякъде си плащахте с карта Револют включително и таксата в Сентидо Мариля.Имаме я от 10 г и навсякъде където и да ходим само с нея.Най хубавият курс за обмяна.

Общи условия

Активация на акаунт