Отговори
# 1 020
Съболезнования!

# 1 021
Мила, DZ, много съжалявам за загубата ти ! Да й е светло !

# 1 022
Бог да прости майка ти! Успех и спокойствие на теб, желая!

# 1 023
DZ, искрени съболезнования! Съжалявам много за загубата.
От Варна ли си? Ако съм прочела правилно, насреща съм, може да ми пишеш на лично.

# 1 024
Съболезнования, DZ! Светъл й път!

# 1 025
Съболезнования DZ! Светъл път на душата и!Понякога мисля за дъбовата зала,епизода от "Титаник",беше писано мисля в една от темите.Вярвам,че нашите близки са там,на светло,топло,уютно,без болка ...

# 1 026
DZ, съжалявам за майка ти! Поне е видяла внуците си абитуриенти, макар и само на снимка. Светла да е паметта й!

# 1 027
Здравейте,
Извинявам се , но някъде бях чела в темата начин за качване и изпращане на дискове от скенер . Не мога да намеря къде беше.

# 1 028
На сайта на д-р Николай Недев е описано как се прави.

# 1 029
Съболезнования за майка ти DZ!
За тези които се нуждаят от инфо относно лъчетерапия. Баща ми току що приключи неговата на простата. 25 терапии за един месец горе долу, че имаше много почивни дни. Терапията беше направена в Сити Клиник при д-р Камен Недев. Облъчваха простата, вътреилиачен лимфен възел, семенни мехурчета и малък таз, защото има прорастване на тумора в стената на пикочен мехур и право черво.
Добре беше организирано, сега имало е малко забавяне на някой и друг час, но нищо фатално. Лаборантите са много мили, докторите също. Мога да кажа, че до момента баща ми е почти без странични ефекти. С изключение на по - често уриниране и лек цистит, може би и повече му се спи. Много важно е да знаете, че те нямат леглова база и ако сте се насочили към тази болница трябва да има къде да отседнете. Сега ще чакаме следващите месеци да видим дали е по действали лечението. Искам да попитам, ако някой има опит след колко време се наблюдавахе резултати- положителни разбира се,(за друго не ми се и мисли Sad).

# 1 030
И моят мъж прави терапия назначена от Недев в Сити. Вече минаха повече от 6 месеца и няма странични ефекти. Маркерът на 3 месец беше паднал до 0,07. На наш близък от 0,05 на 3ти месец от лъче, беше паднал до 0,006 на първата година. (той прави лъчето в Турция)

# 1 031
Mravcha_V, а при Вашият съпруг колко беше маркера в началото преди самата лъчетерапия и има ли и допълнително хормонална терапия преписана. Баща ми за съжаление е с много висок Глийсън и сега се очаква и допълнителни лекарства да изпишат освен вече назначеноя Лутрат Депо.

# 1 032
Здравейте,моля за помощ и съвет.Моят свекър през 2019 г. е опериран от рак на дебелото черво,хванат навреме без разсейки.Неговият баща,дядо на съпруга ми е починал от същото.В края на април на свекър ми му става лошо и го приемат във ВМА.Първоначално го лекуват за пневмония,после правят изследвания за тоберкулоза.При приема е бил в движение,впоследствие се влошава и го вкарват в интензивно отделение на кислород,буйства,говори несвързано.Връзват го за да не пада от леглото,спира да се храни.В момента е почти скелет,изписан днес,на легло.Направили са скенер и биопсия преди няколко дни и са казали на свекървата рак на белия дроб.Утре мъжът ми ще ходи да го види и ще види скенера и биопсията,в смисъл ще ги снима,защото свекървата не може да обясни дали става въпрос за разсейки или нов рак.Положението е тежко,отказали са химиотерапия и са дали някакви лекарства.Братът на мъжа ми е движил нещата,но и той не е много наясно.Какъв специалист трябва да обясни точното състояние-от отделението във ВМА ли,да се търси консултация с кой според вас да се направи.И още-какво освен колоноскопия трябва да си направят мъжа ми и брат му,тъй като явно е наследствено и много ме е страх да не се разболеят и те.Аз съм с тежка диагноза и се моля да няма нищо при тях,защото ако и мъжът ми е болен или има нещо,мисля че борбата ми ще приключи.Много е тежко...Дойдох си в Бг за малко,с радост,а то...

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 20:41 от artas0658

# 1 033
Здравейте! Мъж на 63г.септември е опериран от рак на простата - безкръвна в Сити Клиник, но оттогава има проблем с уринирането - невъзможност за такова. Януари месец са го оперирали отново уретротомия, но седмица по-късно отново не може да уринира нормално и така до днес. Ходи всяка седмица при уролог за разширяване и т.н., но без резултат и всеки път се стига до поставане на катетър. Не знаят и лекарите на какво би могло да се дължи, нямат обяснение.  Няколко пъти след процедурата за разширяване може  да уринира нормално, но до ден-два отново не може. ПСА е нисък, има изписана хормонална терапия.

# 1 034
Здравейте! Мъж на 63г.септември е опериран от рак на простата - безкръвна в Сити Клиник, но оттогава има проблем с уринирането - невъзможност за такова. Януари месец са го оперирали отново уретротомия, но седмица по-късно отново не може да уринира нормално и така до днес. Ходи всяка седмица при уролог за разширяване и т.н., но без резултат и всеки път се стига до поставане на катетър. Не знаят и лекарите на какво би могло да се дължи, нямат обяснение.  Няколко пъти след процедурата за разширяване може  да уринира нормално, но до ден-два отново не може. ПСА е нисък, има изписана хормонална терапия.
Знам, че звучи малко странно,  но запитайте и chat gpt.Качете и епикризи, ако има и опишете подробно симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт