Отговори
# 240
Ами аз да питам, на тази схема дет я показва Неса след 10месец не се дава мляко, а аз мисля да давам и след годинката, че тъкмо свеки пак се намеси, да дава акъл.До кога съм щяла да му давам, нали после щяло да почне да яде всичко.Оф, пак се ядосах, като казах свекърва.Кажете вие до кога ще давате мляко?

# 241
Мише,ето малко инфо
"От 6-12 месеца бебетата се нуждаят от “педагогическа” диета, където другите храни постепенно започват да осигуряват хранителните нужди, които само млякото не може. Кърмата или изкуственото мляко трябва да е главният източник на калории (75%) до края на първата година.
    През 12-24 месец “допълващата” диета се увеличава, и на 18 месеца млякото осигурява 50% от калориите на бебето, и на възраст 2-3 години до 80-90% от приема на калории на бебето се осигурява от храни, различни от мляко."
И кажи и на тази твоя свеки,4е после си е после и сега си е сега.Тя да не иска да му дава кюфтета и боб ве4е,4е така бърза Mr. Green

# 242
  • София
     Добро утро    
Фрики, според оназ статия и кюфтета може hahaha.
Мише, ами то след време и пържоли ще яде Mr. Green, защо да го мъчиш с мляко детето, права е свеки Mr. Green . Ще ме скъса от смях, не ти е лесно, душа Mr. Green. Ами за моята, както вече казах Дани го гледах без памперси и познай каква беше причината? Моята свеки беше решила, че са нехигиенични Mr. Green. Такива дебати и караници..... че за да ми се запази семейството трябваше да се съглася, за което и сега съжалявам. Както и ако не знаеш и пералнята не пере добре, дрехите трябва да се перат на ръка с домашен сапун- и опишканите чаршафи на всеки 1/2 час. Е, хубавото е че започна да си показва на 5 месеца, че му се пишка, но с "убавините" дотук Опитвам се да гледам от хубавата страна Mr. Green. И не се простира на вън, а в току що ремонтираната кухня, която мухляса, разбира се и на терасата не можело Crossing Arms. И като ядеш да побутваш ританки, за да си вземеш солта Crossing Arms. И кърмата не е толкова гъста, като АМ, така че няма смисъл да се мъчи детето от глад сравняваше се Crossing Arms. Няма да продължавам, че ми става лошо, като се сетя. Решението беше, че в един момент  и казах, че не искам помощ и да си се прибира ooooh!. И всичко си дойде на мястото. Сега нещата са коренно различни, но бях казала, че помощ не искам. Ако някой иска да дойде на гости- Да, но вмешателство- НЕ. Точка по въпроса ooooh!. Иначе не е лош човек, но мнооого различни възгледи. И се опитва да си ги налага, а това вече не можах да преглътна.Ти си майката и ти решаваш, не давай да ти се бъркат Peace
Дбс, и аз се справях с Гармастан. И не се измива гърдата от кърмата, в нея имало съставка, която помагала. Измиваш преди кърмене и то само с вода.
Харт, отидете на кожен лекар. И на мен ми обясняваха, че е от претопляне. А се оказа друго. Мисля, че от претопляне не е грапаво newsm78. На Дани от претопляне поне не беше грапаво. А сега не се претопляме.

# 243
Добро утро,
Lovi ,mi6ka82   те много компетентни вашите свекита експерти в отглеждането на деца.В петък и аз се сдърпах малко със свекър си дава ми акъл как да храня Сашито и то точно той ,който представа си няма.Аз му се поозъбих ,но той хич не се впечатли и свекървата го изюрка да си тръгват по-бързо.Вече ми мина и следващия път просто няма да му обръщам внимание.
За АМ /кърмата/ мисля да 1г. сутрешното и вечерното хранене да са такива.
Не съм проучвала подрабно обаче ,така че всякакво инфо ще ни е полезно .Nessa    bouquet за труда и да аз искам да ми пълниш главата с подробности Hug
Сашко пак е с хрема май вече е от зъбките.
В петък си изкарах супер никак не е лошо от време на време човек да разпуска.
Днес времето ще е чудесно -приятни разходки на всички малки и големи хаймани!

# 244
Здравейте,отдавна не съм ви писала!
Съжелявам.но не ми беше до писане,дядото на мъжа ми почина Cry.
Малката ми се беше поразболяла малко,имахме хрема и се мъчеше да кашля и не отидохме на консултация,размина ни се и ваксината.Вече е по-добре и ще ходим пак на лекар да ни види пак-за мое успокоение.Зъбите ни мъчат с пълна сила и сме още по криви.
Извинявам се че не съм в час с вашите проблеми и не мога да взема отношение Sad,но ще се поправя после.
На тези които са болнички пожелавам бързо оздравяване Hug
Гледам да наваксам с разходките че времето е хубаво,а и не бяхме излизали цяла седмица заради сополите и.

# 245
  • София
Здравейте!
Лови, те нашите обриви минаха с Адвантана точно за 2 дни. Определено е било някаква гъбичка, щом толкова бързо се оправи. Аз ги бях описала, ама пак да кажа - бяха в областта на гънките на шията, червени обриви, на гнезда. Та на пипане бяха малко грапави. А не такива, които са признак на АБКМ - люпеща се кожа и белеща. Поне това е, което аз съм разбрала от вашата дискусия за тази алергия.
Аз също смятам да давам мляко доста дълго време.
Миринда, и аз не вярвах за нашия обрив, но така излезе.
А за захранването - то бебето ще си покаже коя храна предпочита. Ние дори и да си правим планове с каква храна да започнем, то бебето може да не я хареса. И тогава по подразбиране се започва с друга. Wink
Днес ще е много топло, пожелавам ви приятен ден!

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 14:20 от heart

# 246
Ха добро утро и от нас..
Май изкарах първата си безсънна нощ. Мишето е със запушен нос, та цяла нощ се кърмихме и люляхме. Имаше и темп 37, 1 (толкова показа термометъра, но на мен ми се струваше, че е повече). Днес поне темп няма, измит, нахранен и готов за посещение при педито, Михаил е подел активната гимнастика

Русавелке, май ще те водя на църква - за няма и 6м събра злините..Другия път да докладваш как е Василенка

Мишке, Лови за свекървещицата не ми се говори. След фиаското от предната седмица, вчера се обажда да съм и заведяла Михаил на гости.Викам и "Аз имам работа и майка ще го води на разходка" И естествено докато чуе, че имам работа почна да поставя условия кога можела да го гледа #Cussing out.. Е да ама не, ако трябва няма да спя до събота, но няма да и свиря по гайдата. Да дойде за 1-2 часа да го види и толкоз

# 247
  • София
Харт, далеееч съм от мисълта, че е АКБМ. За гъбичка ми звучи по- логично от претопляне newsm78. Здраве да е, нали е минало Hug.

# 248
  • Варна
Добро утро от нас!

За първи път качвам снимка, нещо не се получи . Исках да  е по-голяма , но както и да е.
Лек ден на всички по разходки , че днес времето си е супер усмихнато

# 249
Добро ви утро и от мен Hug
Хайде пожелавам на всички болнички или дори само хремави бебоци да се оправят по-скоро а на тези които са с обривчета ги съветвам ако виждат нещо нередно веднага да ходят при чичо дофтор.
Несса много е полезно инфото давай още ако имаш възможност разбира се. Mr. Green
Мише  Лови много добре те е посъветвала я и бии ъча на твойта свеки.Аман от компетентни.Аз добре че нямам свекърва наоколо.Щеше да е хубаво майка ми да беше о-наблизо та малко и аз да се разсея ама нъц така сме си го избрали ние да сме далече..... ooooh!
Heart и аз си мисля че бебоците най-добре ще си покажат с какво искат да започнат да се хранят освен мляко и понякога нашите планове не се оправдават получава се съвсем както те си решат.
За млякото и аз смятам да му давам поне до 1 год.ако разбира се цокаме до тогава.
Ние днес сме на консултация и ще ни бият втората ваксина поради което аз пак съм настръхнала цялата дано да нямаме проблеми.. PraynigПосле ще се отчета пак.
Хайде прекрасен и слънчев ден на всички Hug

# 250
Аааа за млякото не съветват да се спира. Имам още една схема на самия институт и там е показано по месеци как протичат храненията, и млякото е през цялата година, но в намаляващи количества. Искам да я пусна и тая схема, ама ми е много замотана за преправяне и там ще ми трябва повече спокойно време.

И тая нощ беше от приключенските. След 2 ч. започваме да се будим през час. Наспиваме се в 6 и започаме да пищим от радост, че му е дошло време да играем. И така, докато се увери, че хубаво ни е събудил. После запа към 9 и още спи. Събуди се по едно време, мрънка и точно като отидох при него си беше намерил бибата, нацелил мутрата и доволно я мляскаше. И взе, че пак заспа. Съвсем сам. Това не ни се беше случвало.

# 251
  • София
Мира, стискам палци да нямате проблеми..  newsm10
Несса,забравих Embarassed,  попиваме инфо всякакво Grinning. Давай Hug.

# 252
Добро утроооооо
Русавелка,мойте съболезнования за вашия дядо/прадядо.Май доста ти се насъбра напоследък
Несса,всяка информация е добре дошла.Благодарско.
Лови,мерси за кайвенцето(поне виртуално,4е другото му се отразява зле на дреб4о).Днес определено имам нужда от такова.На Андрес не знам какво му стана снощи.По принцип към девет сме изкъпани,кърмим се,той заспива още по време на процеса и аз го слагам в легълцето.И така до следващото папо в около 1,2.Да ама снощи ни разказа играта.Яде,заспа,сложих го в леглото и след пет минути пла4,пак ядене,пак заспа,сложих го в леглото и пак пла4 след пет минути.Сложихме го в коли4ката и заспа 4ак към 12.Беше мноооого сънено,но не искаше или неможеше да заспи newsm78 милото.Тази сутрин пък не иска да яде ами само се хили.Не занм какво става.
Хайде,приятен ден

# 253
Русавелка, моите съболезнования за дядото.
Аз да се похваля - мама беше на гости за три дни и ми беше много хубаво  Mr. Green Дръпнахме едни разходки от Тракия до центъра и тя каза, че ямно се грижа не само за моята, но и за нейната фигура.  Mr. Green Вчера отидохме до пазара в Тракия да му купи дрешки на мъника. Пак се подлъга да излезе, защото и казах че е на две крачки (а всъщност е на 2 км, де).
Спирам, че мрънкаме...
п.с. Забравих... качих малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82838&view=1&photo=25

# 254
Добър ден и от нас.Та както писах вчера имахме гости от Ботевград и малката получи мноооооооого подаръци....от хубави по хубави-аааа и раничка с жабка.  tongue newsm35
 Хремата ни вече почти мина и сме готови да миткаме по улиците....само да се събуди.
Утре сме на консултация щем не щем,но за ваксина май няма да дам още.Та вече май  и ние ще се разпишем с мерки,а може и кръв да ни вземат,че ни е време ....  costumed050  tiptoe
А за млякото и аз мисля като Nessa...както за първата ,така и за втората година....
За свекървите темата няма край....досаднички са и то мноооого. А кои от вас ще стават а...? Учете се как да бъдете ЛОШИ свекърви....                 newsm77 smile3517blahblah

Общи условия

Активация на акаунт