Отговори
# 255
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96379
Добър ден и от нас.Май успях най-накрая да кача и нашето албумче,за което искрено да благодаря на мама Тони  bouquet
Приятни разходки на всички и хубав слънчев ден

# 256
Дбс, надявам се, че вече няма проблем със зърното! Peace
Русавелка, съболезнования и от мен! Praynig
Мира, дано няма проблем! Peace
С Ники вече сме на финалната права от карантината - пъпчиците му завехват, спинка си на балкона, но стана много неспокоен последните нощи....Като започнахме от февруари с кашлици и варицела, та до сега - искам  цял здрав месец!!!! Naughty
Приятни разходки и хубави емоции!

# 257
Здравейте мамита и бебчовци!  Hug
За обривите не сме хич компетентни. Само да споделя, че уикенда бяхме в София и седнахме в една пицария на вън и над нас едно плодово цъфнало дръвче. Падаха като дъжд цветчета и на Али й падна едно на бузката и после гледам на това място 3-4 малки пъпчици. Позавяхнаха вече, но мисълта ми е, че в тези цъфтящи пролетни времена, може и някаква такава алергя да се направи...
Иначе както казах бяхме в София за уикенда на РД на братовчедка ми и беше много хубаво - похапване на пицария, разходка до Банкя, яздене на кон.... всичко беше страхотно, като се изключи, че от петъка ми расте един мъдрец и доста ме наболяваше. Днес сутринта бях на зъболекар и ще се пробваме да ми мине само с дренажче, че не мога да пия антибиотици. Сега се моля да отмине това, че е много неприятно! Изхабих на детенце гелчето за зъбки по моя голяяям мъдрец! Но извода, който си направих беше, че е доста болезнено това никнене на зъбки и хич не им е лесно на дечицата.  Tired
За захранването: и двамата ни педиатри препоръчаха вече захранване със сокче и после плодово пюренце. Но аз се чудя още. Май ще започнем с морковките на Хип и после морковки с нещо дуго ще добавим. Много ми е интересно как ще реагира Али на захранването, Но смятам ритуално да го направим в неделята, като ходим на гости у нашите. Simple Smile
Неса, твоята схема ми хареса. Май по нея ще сме ние! Мерси много за инфото!
Русавелка, моите съболезнования.  Sad
Мамита със снимки! Поздравления за сладурковците ви! Ама ще ги схрускам, ей!  Party
Целувки от нас и приятни разходки!  Heart Eyes

# 258
Привет от нас с Мартичка    Heart Eyes

Кръц - благодаря ти и от тук за инфото. Ще пробвам  Thinking

ДБС - надявам се вече да си разрешила проблема със разраненото зърно.

Къде е Didita4u?

Оска - Васето как е? Разкажи как е минал днес прегледа

За обривите - бебетата често получават такива, но ако не мине с обикновените мазила, с които третираме дупе, лице е добре да се консултираш с педи или кожен.

За захранването - напълно следвам схемата от у-чилището за бременни, която накратко Оска е дала. В тази връзка искам да благодаря на Nessa за инфото. много е полезно, тъй като покрива и намеренията ми към захранването. Ще се радвам да ни пълниш главте с това Simple Smile

Момичета, нека всеки сам избере с какво и кога ще захрани детето си и да няма полемика по въпроса /не ми се ще да приключим и тази тема като предишната/

За нас - от миналата седмица ходя на фитнес редовно! И на солариум, че... пролетта хей я на  Sunglasses.  Имам мускулна треска, но болката е една приятна  Wink И на фризьор успях в Събота да отида, а тази седмица продължавам с козметик, масаж, естествено фитнес и солар. даже диета от утре почваме с Алекс /така се казва съпругът ми/   Crazy
Вчера ходихме в Южния парк, / там вчера засякохме с Яни, Алексче и Дари/ беше много приятно. От сряда, нашия тати ще си вземе компенцасия /напоследък, често му се налага да работи извънредно/ и тръгваме по задачи - Изложбата на Леонардо, Стройко, че обзавеждаме новото си жилище.
Много ми помага моят мъж  Heart Eyes  Вечер се редуваме единия къпе, другия храни, а през почивните дни поема и нощното хранене, а понякога и следващото   че аз съм си поспалива и ако ме остави човек мога да преполовя деня, спейки

какво още щях да пиша...  Thinking хайде по-късно пак, да не ви досадя   Hug

# 259
Омни,няма полемика.Всеки си казва мнението и си взима неговото си най правилно решение Wink
Мам4ета,няма ли някоя умеятна от вас да ни направи видео албум4е.Pleaseee
И още един техни4ески въпрос Mr. Green за размисъл.Дали не е по уда4но албум4етата да се казават"бебоци през март"......април...или нещо подобно,защото както има големи разлики последните  родени бебоци все ще  остават на опашката на албумите.Казвайте си мнението и вие Mr. Green

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 15:06 от friki

# 260
friki , няма засега. натам вървят нещата  Blush

# 261
Здравейте,
дано всички болни се оправят по-бързо. И Борко е с хрема, така че утрешната ваксина може да го подмине.

Русавелка, съболезнования! Лоши са тия неща, но май няма подходящо време за тях.

Благодаря на всички, които споделят информация за захранването. Аз все още не съм започнала и мъглата в главата ми е пълна, та тия неща са ми от полза.

ДБС, дано се е оправил проблемът. Аз 2 месеца кърмих със силиконови зърна и детенце не се отби. Ако още се колебаеш мога да ти ги дам. Само да кажа, че кръв ми е текла от зърната и сс силикона. Помпата е лош вариант за мен и предпочитам ръчно цедене - по-малко наранява зърната.

Останалото го забравих, така че да ви пожелая хубав ден.

# 262
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
Ей така ми се излизаше, но в Търново задуха такъв вятър........., на детенце няма да му духа в количката, но моята глава ще стане като балон, та мяй няма да излизам. А и при нас има друг проблем.... Sad, Ради въобще не иска да стой в количката когато е буден Rolling Eyes, такъв плач реве, чак се дави и преграква......, ужас такъв капризко.... Rolling Eyes, а тепърва започва хубавото време..... Днес например такъв номер ни спретна: Излизаме сутринта със сестра ми и с племенника до центъра, той си спеше в количката, но като се събуди се разпищя Rolling Eyes и това на самия пазар... и какво да го правим, хайде на ръце, да..., но няма кой да тика количката, че нали сестра ми  пък гони  племенника Rolling Eyes. Та излъгахме 2 годишното племенниче да седне в количката (той си умира от кеф да имитира Ради  Joy), аз нося негово величество Радостин, а сестра ми бута количката Shocked. Какво ще го правя това дете? newsm78

За буденето през нощта - и при нас е така, буди се с писък (даже не се буди ами пищи насън) на 1-2 часа Rolling Eyes. Само гърдата е в състояние да го укроти Rolling Eyes и като чета, че по 5-6 пъти се храните....., ние това ще го достигнем сигурно като станем на годинка... Shocked
Русавелка, мойте съболезнования.....
Омни, благородно ти завиждам, а и на всички, които могат да обръщат внимание на себе си. При мен, колкото повече пораства Ради става все по-трудно да остава без мен..., никой не може да се справи с него Rolling Eyes, за приспиването нощем да не говорим.... #Cussing out

Да ви питам нещо: След като въведем нова храна колко дни даваме от нея, преди да въведем следващата? newsm78

И друго: вечер как преспивате малчовците/ При нас става все по трудно Cry, направо вече намразвам вечерите - още като го извадим от коритото и започва едно пищене......, после яде, ако случайно заспи ядейки, е много трудно да го оставя в леглото Cry и в крайна сметка почти всяка вече след доза плач го слагам на спалнята, лягам до него да поцока малко и така заспива за 40-50 мин. Буди се с писък, пак гърда и сън за 2-3 часа и така n- пъти на брой до 7часа. Затова ми е много интересно как е при вас? приемам всякъквви съвети и съм склонна да пробвам всичко, защото вече ми писна.... #Cussing out.

Хайде пак ви се наоплаквах, извинявайте Embarassed

Лек ден, приятни разходки и много целувки   bouquet

# 263
AIR-че, аз много съвети не мога да ти давам, защото и ние сме така през нощта, но вечер да ти кажа, като я кърмя след баня и тя заспива на гърдата, й слагам под главичката възглавницата с която си спи в леглото и като я изчакам да заспи дълбоко в мен, внимателно я слагаме на нейното легло. Така си спи до 12.30 - 1 ч. ПОлсе вече я вземам при нас....  Embarassed Рашкова каза да я оставим да пореве 1, 2 вечери, ама аз все отлагам. Надявам се, като я захраня след някой и друг ден и да спи малко по-продължително...

# 264
AIR пускам ти не6то на ЛС. тъй като на мен ми го прати една мама, не смея да го публикувам публи1но  Confused

При тях и при много други стана.

# 265
Здравейте пак Hug
Аир мила направо незнам как да те посъветвам. newsm78.Незнам всъщност защо плаче точно след баня?Да не би да се е наплашил нещо от нея?А това за слагането при теб на леглото ми се струва че още от началото си направила грешка да го свикнеш така.Аз мисля че е хубаво да си се учат да си спят в техните легла та дори и малко да пореват.Малкия също имаше такъв период да не ще да спи в леглото си и само като го слагах и се започваше един страшен рев.Тогав един ден не издържах и го оставих да си пореве и заспа от умора.От тогава гледам веднага като го накърмя да си го слагам в леглото понеже колкото повече го държа в ръцете си той толкова после не ще да спи в леглото си.Остави го малко да поплаче знам че е много тъжно да го гледаш така но пробвай.
А иначе може и по цял ден да си играете за да се умори и да го оставяш през деня да спи по-малко и вечерта ще спи вече като къпан.Поне при нас е така.А иначе за реването като сме навън в количката и Калоян е същата катринка.Спра ли някъде количката и се събужда и започва оставям го пак малко да си помрънка и заспива.
А сега да се отчета от прегледа.Наддали сме 650гр и сме пораснали с 3см.За сега не смятам повече да се притеснявам от това как наддаваме вече си мисля че е нормално.
Ваксината за сега няма последствия.Малкия плака но все пак го боцкат няма как.Освен това ни забели напълно и пишката #Crazy Shocked.Тая жена като я опъна и малкия като наддаде един рев направо ми скъса сърцето.Каза да почиствам с риванол и ни изписа едно кремче за облекчаване и почистване.Сега милото плаче понеже като пишка и го пари.Каза че ще мине до 2-3 дни.Направо ми се къса сърцето.Ама какво да правим трябва да сме силни.
Хайде че пак ревна. Sick Embarassed

# 266
AIR и ние сме така със спането вечер. преспиването вечер става като се кърмим, а през нощта е при нас, защото се буди на всеки час и ако ставам да я взимам и да я връщам в леглот ще я изпусна. По сигурно е да спи при мен. С баткото ни беше по същия начин. Като си дойде времето ще се научат да спят самички.
За захранването мисля да започна с каша ориз без мляко и захар.

# 267
  • Някъде в Европа...
Благодаря ви много за съветите.Май наистина ще се стигне до неистов плач, сам в леглото. Мирка, плаче след банята, защото му е много хубаво и не иска да го изкарваме от водата. А за свикването - не съм го свикнала Sad, той до 3м беше съвсем различен - след кърмене го оставях сам в леглото с бибата и си заспиваше Sad. Правеше дълга пауза от 6-7 часа до към 2-3часа и после започваше на 3 часов интервал да се буди. Въобще перфектен режим.... Но януари - тотално отказа бибата, не искаше в леглото, от тогава почна и изправен да заспива. Тогава си мислех, че е от рахита така неспокоен. или от зъби. Обаче явно не е от това Sad. Тогава му давах гърдата, мислейки, че е гладен и май той така си свикна.. SadНищо не се е променило в обстановката му и не мога да си обясня защо се получи такава промяна у него. Слагането в леглото започна когато започна да се буди много често, защото само така можех и аз да поспивам. Sad. А за будуването през деня - при нас е с обратен ефект, колкото повече будува, толкова е по-неспокоен вечер..
Са, не искам да те отчайвам, но захранването не оказа ефект при нас. Дано при вас проработи.
Омни, мерси за ЛС. Не всичко е приложимо при нас, но ще опитам останалата част.

# 268
Аир мила стискам палци скоро Ради да си върне стария режим.Много се надявам пораствайки нещата да се оправят. Praynig
Русавелка и от мен съболезнования.Нека мъката отмине по-скоро. Peace
Дбс как са при теб нещата има ли подобрение?
Майчета да ви питам вие като слагате ваксините нали не къпите бебоците,понеже доки каза че не бива да му мокря само ръчичката /понеже там ни слага ваксината/иначе мога да го къпя.Незнам какво да правя понеже днес пак почти цял ден пак не е спал и тази баня щеше да го приспи идеално ама сега не знам как да постъпя. newsm78

# 269
  • В Сънландия
Темата е наистина много обширна и интересна.Благодаря на автора за положените усилия!
За съжаление дори Hit предлагат много неща,които не са много добри за малки бебета.Моят съвет към майките във форума е - проучете внимателно,дали това,което ви се препоръчва, е наистина най - доброто за Вашето бебе.
Ще дам само един пример - до около година и половина,не е добре да се дава,на бебчо нищо с мъх,а именно - праскови,кайсии,капини,малини,ягоди...тези плодове са потенциално алергообразуващи, и няма да се случи на всеки разбира се, но всеки е потенциално застрашен от появата на алергии...

Общи условия

Активация на акаунт