Отговори
# 270
Ей, момичетаааа в това прекрасно време, не ходите ли на разходки. Party
Много сте изписаи днес ooooh!
Имам едно смешно заглавие за новата тема, която обаче ще направя утре сутринта Blush
Слънце пролетно в очичките блести
ОКТОМВРИйче на дебело дупе иска да седи

Хайде давайте и други предложения за заглавия, а Илиянка ако иска можем да се редуваме в темоправенето, ако и на нея й харесва така както на мен Hug

# 271
Добър вечер Hug
Ето ни нас,преди 20 мин се прибрахме от следобедната разходка,наш САШИ  е станал един малко нервничък,от зъбките,дето още не са излезли tooth.
Днес най-накрая успях да подам част от документите за получаване на еднократна помощ от 200лв,ужас е в общината едни опашки,а колко са любезни нямам думи,утре мъжо ще ходи да вземе удостоверението за наследници,и той ще ходи в социалните да подаде документите с моята лична карта,така можело та ще ми спести ходенето пак в общината Simple Smile
За буденето през нощта-и ние като всички се будим понякога изплаква силно,друг път по мрънка и щом сложа шишето с АМ изцоква всичко и заспива доволно Misc Baby Bottle smile3524
Така съм се подула,чакам оцикляне,ама няма .Корема ми се е подул все едно съм бременна в 4-5 месец,ужас Weary
Утре вечерта ще ми идва на гости първата ми братовчетка от ГЕРМАНИЯ и пак се очертава да правя вечери и готвене,омръзна ми вече cook
Прятна вечер на всички Simple Smile

# 272
Miraаз ако бях на твое място нямаше да го къпя,за по сигурно(ами ако случайно намокриш ръчичката).Няма смисъл да се рискува,сигурна съм ще заспи и без баня.

# 273
А исках да питам има ли майчета ,на  които бебетата са още само на кърма.

# 274
  • София
Мире, няма никакъв проблем да го къпете! Аз си го къпах Венцислав, защото иначе не може да заспи.

bloodywhite, не разбрах за коя тема става въпрос? За захранването ли? Не вярвам някой да даде ягоди, къпини или малини на малко бебе.

AIR, направо не знам какво да ти кажа, но искам да те успокоя и да ти кажа, че съм сигурна, че всичко е период и ще отмине. Бебетата толкова бързо се променят. Венцислав в началото запсиваше сам вечер, после заспиваше по време на кърмене, после на ръце, сега заспива сам. Уригвам го и го слагам и той затваря очи - ние биба почти не ползваме, много рядко. По-често навън в количката. Може би Ради нещо го е притеснило, за да промени начина си на заспиване така рязко.
Аз лично съм пробвала няколко пъти заспиването след като го оставиш да се нареве и мисля, че от дете до дете има голяма разлика. Някои поревават 20-30 минути и заспиват от умора. Е, при нас умора няма. Плачеше по 45 минути и се захласваше. И аз реших - моето дете е просто такова и приех този факт. Така не му е комфортно, а аз го подлагам на още по-голям стрес с това реване. Просто не мога да си тормозя детето по този начин.
Защо не пробвате на промените положението на легълцето, играчките вътре, часа на къпане, има ли масаж преди това или не, колко време се къпете и как протича всичко. Някъде е разковничето и аз съм убедена, че ще се справите без излишно да нервирате детето.
Пиша всичко това, защото някои може би са забелязали,че съм споделяла, че ние имаме проблеми с дневния сън. Венцислав така и не пожела да си спи през деня в леглото. Е, аз се тормозих и изтормозих и него тотално, за да го науча. Накрая резултатът беше адски нервно бебе, съответно и аз бях станала ужасна. Оставих го - сега си спи денем в количката и това си е. Но лека-полека, но много бавно го приучвам и към леглото.
Ох, много писах - спирам да не стане като вчера. Лека вечер!

# 275
 BOMBOLINA ние сме само на кърма.
heart - подкрепям това, че няма смисъл да изнервяме бебчетата, а с тях и ние. Всичко това, че не спят сами, че се будят нощем, че не спят през деня ще отмине, просто трябва малко повече търпение.

# 276
Някои поревават 20-30 минути и заспиват от умора. Е, при нас умора няма. Плачеше по 45 минути и се захласваше. И аз реших - моето дете е просто такова и приех този факт. Така не му е комфортно, а аз го подлагам на още по-голям стрес с това реване. Просто не мога да си тормозя детето по този начин.
Защо не пробвате на промените положението на легълцето, играчките вътре, часа на къпане, има ли масаж преди това или не, колко време се къпете и как протича всичко. Някъде е разковничето и аз съм убедена, че ще се справите без излишно да нервирате детето.
Пиша всичко това, защото някои може би са забелязали,че съм споделяла, че ние имаме проблеми с дневния сън. Венцислав така и не пожела да си спи през деня в леглото. Е, аз се тормозих и изтормозих и него тотално, за да го науча. Накрая резултатът беше адски нервно бебе, съответно и аз бях станала ужасна. Оставих го - сега си спи денем в количката и това си е. Но лека-полека, но много бавно го приучвам и към леглото.
Heatr абсолютно съм съгласна стеб.Не искам и аз да прозвучавам като някой който си тормози детето. Mr. GreenАма така ми се наложи до една тоалетна не можех да мръдна.И така един ден просто не издържах имах си нуждаааааааааа..... и той милия си е заспал.Но ние разбира се не ревем повече от 3-4 мин.
И аз мисля че винаги има изход от ситуацията.Така че майки мили не се плашете ще се преборваме с всяко предизвикателство което ни предлагат малките мишоци.
Аз между другото сложих по-малко водичка във ваната и изобщо не стигна до ръчичките,нахранихме се и сега вече спим блаженно.
Айде милички лека ви вечер днес направо много ви досадих за което се извинявам Embarassed Hug

# 277
  • Откъм Варната
И ние сме само на кърма

# 278
Забравих да кажа,4е днес тук е денят на бащата Mr. Green

# 279
Ха, здравейте отново  Crazy
Днес откарахме 6-часова разходка. Аз съм капнала...  Tired Прибрахме се в 19ч, когато и тати си дойде от работа, но като се събуди Калоян в 18:50ч и видя, че е тъмно, му стана много мъчно. Размрънка се... Мисля че го е страх от тъмното навън, защото вечер заспива на нощна лампа, но после, като лягаме, я изгасяме и ако се събуди през нощта не плаче така  newsm78
Air, и аз се виждах в чудо в началото (още кърмех) с нощното будене. Калоян не искаше биберон. Давах му да суче, но го връщах обратно в неговото легълце. През деня също плачеше, но бибата не я признаваше и затова се наливаше с чай. Абе трябва да пуска нещо тоя биберон, да не е будала да суче иначе...  Mr. Green Аз го приучих на залъгалка с мед  Embarassed Два-три дни му слагах малко мед на върха на бибата и сега не я изпуска от уста. Нощем се буди един или два пъти (някога и доста повече), давам биберона и заспива.
Пробвала съм и да го оставя да поплаче (по-скоро мрънка), но за кратко (5-10 мин максимум), но този номер не винаги минава. Някога заспива, друг път започва да плаче сърцераздирателно и тогава вече се гушкаме.
А за банята - нашият хубостник кисне във водата докато не му омръзне и се размрънка или докато не гъбяса и водата изстине, та се наложи да го извадим. После е така уморен, че заспива в движение, особено ако не е спал от предното хранене.  smile3504
Кръц, заглавието ми харесва  Peace още повече, че Калоян се напъва вече да седи сам  Mr. Green, само че нашето дупе не е дебело  Embarassed
Може да е само Слънце пролетно в очичките блести, ОКТОМВРИйче на дупèто иска да седи.  Blush
В връзка със седенето се сетих, ме не съм се похвалила - Калоян вече се извърта и заема поза "дъга". От цялото извъртане, което прави успява да се премести... на мама мързеливото момче  Heart Eyes
Аз отивам да се хоризонтирам до Калоян, че едва гледам. Лека нощ на мамите и следки сънища на бебоците  Hug

# 280
Днес времето беше повече от страхотно и му теглихме една дългааааааа разходка   Animal Snail

Бяхме само форумки newsm47 доказателствата ще ги предоставят тези който имаха   smile3509

Аз да кажа само кои бяхме Ангелинка,Илияна,Кръци,Клеопатра и аз  Mr. Green

Дано и утре е така  

# 281
  • Откъм Варната
Ние днеска излязохме в 11.30 и се прибрахме в 18, бебо се наспа, а мен де що има кокал ме болииии, много ми тежат килцата едвам ги мъкна по улиците  Cry , ама сега докато кърмя като не мога да пазя диети, ох наоплаквах ви се, отивам да си полегна

Лека вечер на всички  Hug

# 282
  • Варна

AIR, направо не знам какво да ти кажа, но искам да те успокоя и да ти кажа, че съм сигурна, че всичко е период и ще отмине. Бебетата толкова бързо се променят. Венцислав в началото запсиваше сам вечер, после заспиваше по време на кърмене, после на ръце, сега заспива сам. Уригвам го и го слагам и той затваря очи - ние биба почти не ползваме, много рядко. По-често навън в количката. Може би Ради нещо го е притеснило, за да промени начина си на заспиване така рязко.
Аз лично съм пробвала няколко пъти заспиването след като го оставиш да се нареве и мисля, че от дете до дете има голяма разлика. Някои поревават 20-30 минути и заспиват от умора. Е, при нас умора няма. Плачеше по 45 минути и се захласваше. И аз реших - моето дете е просто такова и приех този факт. Така не му е комфортно, а аз го подлагам на още по-голям стрес с това реване. Просто не мога да си тормозя детето по този начин.
И аз съм пробвала да се нареве и да спи.Издържам точно 3 минути. И после той е толкова нещастен и така жално хълца. Може и да рискувам да го разглезя , но пък ми се струва по-добре да си имам едно спокойно бебе , отколкото едно ревливо и нервно бебе . Всеки си знае детето - кога реве от инат и може да си позволош да го оставиш и кога наистина е нещастен и има нужда от някой голям.За спането нощно време - наситина е трудно , доколкото знам (дреб4о си спи на леглото , най-много да проплаче 2 -3 пъти с 1 - мах 2 нощни яденета).Така че от опит не мога да кажа , но от познати порастнали вече бебета - този период просто си отминава , като си порастне човека и си свиква да спи в леглото . Няма много порастнали деца да спят в леглото на родителите си все пак Laughing
Хайде лека че е време за сън , а аз още имам да гладя разни там бодита и други дребни
А - и ние сме почти само на кърма.Почти , защото веднъж на ден имаме малко добавка от АМ - 75 - 90 мах.Сигурно и без нея ще си преживеем деня.

# 283
AIR -  изпратеното все още не ми се е налагало да прилагам  Stop , но правя следното
за заспиването при нас подейства следното: още при първите сигнали за сън я слагам в хоризонталния шезлонг и й давам бибата, след което я завивам през глава /тя ми го показа, все си слагаше ръчичките пред нослето и оченцата, а с другата си дърпаше ухото/.
за рева след баня - изтеглихме къпането с час п-рано, така че да остава поне един час до следващото хранене, т.е. ако е яла в 17:30 СЛЕДВАЩОТО ПАПУ ТРЯБВА ДА Е В 21:30, е ние я къпем в 20 и даваме АМ в 20:30. От тогава спря да реве /правеше го винаги щом излезеше от ваничката/

Чакаме снимки от Русенската среща днес  Mr. Green

Лека и непробудна нощ! Никой да не се събужда преди 8:00  Sunglasses

# 284
Добрютруууу,   bouquet Hug
Само профучавам да кача снимките на бебките и мамите и отивам да чистя и да се гласим за консултация  smile3518 (хич не ми се ходи)
това са русенски мами от вчера с гостенка софийската  мама Ангелина  Hug http://www.snimka.bg/album.php?album_id=111081&photo=4

а това e бебе Йо http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98901&photo=270 от преди няколко дни,

а това са бебета Ния и Йо от вчера http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98901&photo=272

ще се видим в другата темичка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт