Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 94

• 43 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз не си харесах от другите продукти и си взех просто 2 маски - показаната от потребителката и зелената със зехтин.

Погледнах състава, не са бъкани със силикони, така че да видим. Тъкмо ми свършва сегашната и ще пробвам тези.

# 421
Пратих мм да ми вземе маска, последната с арган взе от щанда. Пита ме човекът "само това ли?" и аз скрооомна... Да, само това.
Да бях му казала да вземе и тази със зехтин! 😆 В постоянния асортимент ли са, че аз рядко се сещам там да поглеждам?

# 422
  • София
Май да. И аз никога не съм обръщала внимание, но има хубави неща.

# 423
  • София
Шоколадка, интересно ми стана, че си показала маска на Пантен, от няколко месеца им се чудя. Нищо не съм пробвала от марката, освен един ДПШ и един серум за спрей. Всеки път се каня да си взема нещо и накрая отивам на щанда на Балеа профи и купувам от тях.
Аз също отдавна ги заглеждах и не си купувах, при все че от доста места вече чувам добри отзиви за тях. И като видях маската намалена, реших да пробвам и наистина много ми хареса.
Взех и олиото им с кокос - супер е и по-нищо не отстъпва на по-скъпите, които имам (Chi, Paul Mitchell, Moroccanoil и Kérastase) + че ухае страхотно.
Имаше скоро -15 % на маски и олиа на Пантен и се възползвах. В ДМ, който ми е в близост имаше намалени шампоани и маски на марката, но така като гледам тези промоции май са различни в зависимост от магазина.. Нелепо, но факт. Маската, която взех се води, че е изчерпана в магазина, а и е на редовна цена, а аз я взех на 50 % и имаше още няколко бройки.

# 424
  • София
Коприната на Chi не е олио, а протеин. Има друга функция. Simple Smile

# 425
Между другото, онзи ден купих от ДМ тази маска - https://www.dm-drogeriemarkt.bg/maska-za-kosa-biotin-rose-water- … 001841884233.html Беше намалена с 50 % и ми струваше едва 5 лв.. Дълги години ползвам само профи козметика за коса, като почти винаги купувам от салони или най-много от Делириум и Дъглас (тез Рибите са ми супер съмнителни и според мен забъркват смеси в някой пловдивски гараж). Еее тази маска направо силно ме впечатли. Косата ми е супер и цял ден не мога да спра да я пипам. Та, оказва се, че невинаги скъпото е по-добро.

продуктите на пантен за коса са любимите ми дрогерийни
често купувам и от магазини за паралелен внос
последната тяхна маска, която взех, беше някаква, която я няма в бг, водеше се за жени в менопауза
след 2-3 употреби се върнах и купих още 5-6 опаковки
и ако аз съм на години, то дъщерите ми са девойки и също много я харесват
мисля, че имам още една останала опаковка и ще трябва отново да търся нещо тяхно

маските на гарние не харесвам и не купувам
последната маска, която купих, беше зимната на балея, първите ми впечатления бяха по-добри, но реално не е нещо особено и подозирам, че ще я мъча още месеци - никога не ползвам само един продукт, винаги в банята имам заредени по три ш-на, б-ма и маски, съчетавам по вдъхновение и според това кога последно съм боядисвала косата

след отзивите, може да изприпкам днес до лидл и ще взема маската с арган макар, че от нищо купено от лидл не съм особено доволна
последно взех летния им ш-н 2-в-1, защото намерих само една опаковка от този на балея - имах възможност да сравня на едно ходене на море, т. е. косата е мита с една и съща вода - летният на балея е в пъти по-хубав за мен и тази година пак ще взема от него, но по-рано, няма да го търся в последния момент Simple Smile

Коприната на Chi не е олио, а протеин. Има друга функция. Simple Smile

върху протеина слагаш ли и олио?

# 426
А какъв крем за сухи пети ще ми препоръчате? В момента ползвам един на Балеа с 25% уреа, но ако има нещо още по-добро ще опитам.

# 427
Шоколадка, какво е това олио с кокос? За коса ли е?

# 428
  • Пловдив
Аз не съм впечатлена от маските Сиен. Всъщност не съм намерила такава дето да ми направи косата мека и пригладена.

# 429
Момичета, взех си този крем за лице със SPF 50 на марката Frudia. Марката е корейска, ползвала съм и други продукти от нея, и ми харесаха. Кремът взех за 14-15 лева от намаление в Мейкъп.бг
Обикновено купувам Biotrade pure skin, но реших да заложа на нещо по-бюджетно.

# 430
  • София
Джанис, за каква кожа е?

# 431
  • София
върху протеина слагаш ли и олио?

Не. Редувам коприната и продукт, който си е олио, в моя случай - олиото на Макадамия. Чи-то си заглажда иначе, няма смисъл на пипане да слагам и олио.

Взех и няколко други за проба, но няма да повторя. Включително Мароканойл. От дрогерийните съм ги превъртяла олиа- та и не ми допадат. Излизат съвсем малко по- евтино, защото им минава срокът, преди да ги изхабиш изцяло, а споменатите от мен са много икономични и нямат силикони, към които аз нямам нищо против, просто когато е само силикончета, на пипане добре, а иначе...  

Крем за пети пак с 25% уреа - на Флекситол. На опаковката пише, че се забелязва разлика за 24ч. И не лъже.

За протокола - с доста третирана коса съм, фин косъм. За пети - нямам особени проблеми.

# 432
  • София
Шоколадка, какво е това олио с кокос? За коса ли е?
Да, ето това е:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/maslo-za-kosa-kokos-p8001841889979.html
Доскоро имаше талон за тях за 15 %. Мирише страхотно и прави косата мека и гладка. Пробвах го на мокра, и на суха коса и не ми утежнява.
Иначе само маската от Лидъл с арган ми хареса единствено. Шампоанът не ми допадна - направи ми косата сплескана, без обем. Балсамът от серията е слабичък, но ако се ползва за запечатване на маската (слагам за 1-2 минути след изплакването й и после отмивам), бива, но не е нещо уау. Предвид факта, че са намалени в момента, струва си да се пробват Simple Smile
Разбира се, всичко е супер индивидуално - няма как един продукт да е еднакво добър за тънка и права коса, и за твърда и къдрава.. Все пак и търсеният ефект е различен Simple Smile Това не се отнася само за козметиката за коса.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 14:12 от ShokolaDkaa

# 433
  • София
https://vm.tiktok.com/ZNeoRxEWk/

Много плътна ми се вижда консистенцията. Аз съм със суха кожа, но не понасям силно намазан крем по лицето си през деня. Ползвам Fusion Water и чакам да го пуснат на промоция.

# 434
  • Сливен
Бубанка,дай снимка на маската на Пантен.

Общи условия

Активация на акаунт